RKVVO 3 1-0 OV 2

RKVVO 3
Oirschot Vooruit 2
24-03-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   A.H.M. (Ton) Verkoeijen
De opwaartse lijn van OV 2 in de afgelopen weken heeft zondagmiddag een knauw opgelopen. Het elftal van trainer Johan van Griensven liet zich in Oerle door een doelpunt in de tweede helft verrassen door RKVVO 3: 1-0. Het betekende voor de Oirschottenaren de vierde competitienederlaag dit seizoen, waardoor de achterstand op koploper Haarsteeg met nog acht speelrondes voor de boeg is opgelopen tot zes punten. OV 2 heeft wel nog twee inhaalwedstrijd tegoed.

OV 2 had het met name in de eerste dertig minuten zwaar. RKVVO 3 schoot voor eigen publiek furieus uit de startblokken en kwam tot enkele zeer goede kansen. De opgestoomde nummer 9 kreeg in de twintigste minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar doordat de lob enige snelheid miste, kon doelman Timo van de Loo nog net ingrijpen. Even later was Timo van de Loo opnieuw belangrijk voor OV 2, door vlak voor de doellijn een zeker doelpunt van RKVVO 3 met zijn voet te voorkomen. De beste kans voor OV 2 in de eerste helft was al vroeg in de eerste helft genoteerd door Paul Stamps: zijn schot ging echter naast. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg OV 2 steeds meer controle op de wedstrijd en werden de kansen voor RKVVO steeds spaarzamer. De doelman van de thuisploeg werd echter op geen een enkel moment echt getest.

Kort na de onderbreking probeerde OV 2 het opnieuw om aanvallend iets te creëren, maar de beste kansen bleven voor RKVVO 3. Nadat wat oprispingen eerder nog onbenut waren, tekende de rechtsbuiten van RKVVO in minuut 65 alsnog voor de verdiende 1-0. De aanvaller werkte zich een weg door de Oirschotse verdediging en plaatste daarna de bal beheerst in de verre hoek. Na ruim een uur spelen besloot Van Griensven het over een andere boeg te gooien: spits Paul Stamps werd naar de kant gehaald ten faveure van Willem Witlox, die afgelopen wedstrijden als invaller al vaker belangrijk was geweest. Het gewenste effect bleef echter uit. Het grootste gevaar kwam uiteindelijk nog vanuit een kopbal van Daan Hagemeier. Vanuit een corner kwam de bal uit het niets bij hem terecht, maar door de enorme snelheid kon hij de bal niet op doel krijgen. Ondertussen bleef RKVVO ook in de tweede helft loeren op de counter. Meerdere malen zorgde zij op die wijze voor gevaar, maar tot doelpunten leidde dit ook voor hen niet meer. Uitslag derhalve: 1-0.

Een terechte uitslag in een wedstrijd waarin een gelijkspel misschien wel het maximale was geweest. Voor de mannen van OV 2 staat er komend weekend geen wedstrijd op het programma en kan dus de focus worden gelegd op de wedstrijd van zondag 7 april als thuis om 12:00u wordt afgetrapt tegen Helvoirt 2. Wederom een ploeg die de laatste tijd goed in de flow zit. Voor de mannen van OV 2 dus de taak om de komende twee weken het vizier op scherp te zetten in aanloop naar de drukke, laatste fase van het seizoen.
 

Verslagen

Terug naar boven