Oirschot Vooruit 2 - Reusel Sport/CoTrans 2

Oirschot Vooruit 2
Reusel Sport/CoTrans 2
17-03-2019
3 - 0

Scheidsrechter:   B. (Bert) Aartsen
Nadat vorige week onder extreme omstandigheden in Drunen was gewonnen, moest Oirschot Vooruit 2 deze week in een soort light versie van het weer van de week ervoor aantreden tegen Reusel Sport/ CoTrans 2 (hierna: Reusel 2). Deze keer was de wind niet de grootste spelbreker, maar waren het vooral de stevige regen en hagel buien die het voetbal bemoeilijkten. Oirschot Vooruit trad vanwege blessures en afwezigen aan met gelegenheids-linksbuiten Bil van den Akker (toont gelijkenissen met Arjen Robben door zijn fluwelen linkerbeen en blessuregevoeligheid) en een piepjonge bank.

De mannen van trainer Johan van Griensven en assistent Hans Raaijmakers begonnen goed aan de wedstrijd en na amper een paar minuten spelen kreeg Daan Hagemeijer de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Helaas ging zijn stift wel over de keeper heen, maar was een verdediger net op tijd terug om de bal nog vóór de doellijn weg te schieten. Ook daarna was Oirschot Vooruit de bovenliggende partij en was het een aantal keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Na 20 minuten ging de Oirschotse storm echter wat liggen en kwam de wedstrijd wat meer in balans. Het spel van Oirschotse zijde was af en toe slordig en zonder echt gevaarlijk te worden kreeg Reusel wat meer grip op de wedstrijd. Na ruim een half uur ging Jordi Raaijmakers, die na een periode als rechtsback vandaag weer terugkeerde in het hart van de defensie, in de fout door de bal te verspelen en besloot dit met een stevige charge zelf weer te herstellen. De scheidsrechter beloonde hem met de gele kaart. Net toen alles en iedereen op sportpark Jumbo Moorland dacht dat 0-0 de ruststand zou gaan worden, werd Bil van den Akker met een lange bal gevonden. In plaats van met zijn fluwelen linker besloot hij dit maal met zijn iets mindere rechter de bal tussen twee verdedigers door op de doorgelopen Paul Stamps te steken. Hij bleef rustig oog in oog met de doelman van Reusel door droog af te ronden in de korte hoek: 1-0, tevens de ruststand.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Oirschot Vooruit met meer balbezit en af en toe Reusel dat met een aantal pogingen doelman Timo van de Loo zonder resultaat op de proef stelde. Een half uur voor tijd werd de wedstrijd echter beslist in Oirschots voordeel. Daan Hagemeijer kreeg de bal via een welbekende “één-twee” terug van de ingevallen Willem Witlox, waarna hij de bal koelbloedig voorbij de keeper van Reusel schoof: 2-0. Een aantal minuten later werd aan alle overgebleven Reuselse hoop een einde gemaakt nadat uit een snelle counter over meerdere schijven uiteindelijk de bal op links bij Stijn Koolen terecht kwam, die met een strakke voorzet Daan Hagemeijer vond. Hij tekende voor de 3-0 en zijn tweede doelpunt van de middag. Waar het centrale duo van Reusel luttele minuten eerder nog snode plannen had om achterin 1 op 1 te gaan spelen, beseften zij nu dat er deze keer niks meer te halen zou zijn in Oirschot. Ook Oirschot Vooruit geloofde het wel en trainer Johan van Griensven greep deze kans aan om een drietal jeugdige A1 talenten binnen de lijnen te brengen, die overigens alle drie goed en gretig invielen. Gescoord werd er niet meer en daarmee eindigde de wedstrijd, net zoals vorige week, in 3-0 voor de groen-witten.

Wederom dus een overwinning voor OV2, dat na een mindere fase de draad weer op lijkt te pikken. Na afloop bleek 16 maart 2019 zelfs de boeken in te gaan als SUPER Sunday, met overwinningen voor OV1, OV2, PSV en…

Volgende week staat om 11:30 in “Oers” de lastige uitwedstrijd tegen RKVVO op het programma. Er zijn geen spelers opgeroepen om tijdens dit interland weekend voor hun land te spelen (Jasper Cillessen kreeg de voorkeur boven Timo van de Loo van bondscoach Ronald Koeman), waardoor trainer Johan van Griensven naar verwachting over een volledige selectie kan beschikken. In de strijd om het kampioenschap zou het mooi zijn als Oirschot Vooruit 2 ook deze wedstrijd weet te winnen. Wordt vervolgd!
 

Verslagen

Terug naar boven