RKDVC 3 0-3 OV 2

RKDVC 3
Oirschot Vooruit 2
10-03-2019
0 - 3

Scheidsrechter:   P.T.A. (Paul) van Summeren
Afgelopen zondag werd om 14.00u in Drunen onder absurd onstuimige omstandigheden afgetrapt voor de wedstrijd tussen RKDVC 3 – Oirschot Vooruit 2. RKDVC 3 stond op de 13e plaats, maar mocht niet onderschat worden. Niet voor niets hadden zij het andere ploegen in eigen huis al vaker lastig gemaakt. De voorbereiding van OV2 was echter optimaal. Zaterdagavond was de ploeg bij de Cis te vinden waar onder het genot van pils en bitterballen diverse kaartspellen ter tafel werden gebracht en ook rondom de pooltafel was volop activiteit. Coach Johan van Griensven werd door blessures, schorsingen en afwezigen echter wel flink aan het werk gezet om een volwaardige ploeg te selecteren. Gelukkig waren diverse spelers van OV JO19-1, OV 1, OV 3 en OV 8 niet te beroerd om hun helpende hand uit te steken.

Klokslag 14.00u werd dan eindelijk afgetrapt voor de wedstrijd die wel eens de boeken in kan gaan als meest stormachtig ooit. Niet zozeer door het spel dat ten tonele gebracht werd, maar des te meer door de razende storm. Ballen die met 150 km/u over de zijlijn vlogen en doeltrappen die slechts 10m uit het zestienmetergebied kwamen was een vaak gezien beeld. Het schijnt dat rechtsback Jordi Raaijmakers nog steeds last heeft van zijn armen en benen door het oneindig vaak moeten ingooien in de eerste helft. Ondertussen werd er ook nog gevoetbald, in ieder geval iets wat ondanks de wind daarop moest lijken. In deze strijd voerde OV2 de boventoon. Vooraf was afgesproken om met de nul als basis te spelen, daarvoor werd de defensie gevormd door Mathijs van de Ven – Joost Kemps – Daan van Nunen – Jordi Raaijmakers. Zij pareerde het gevaar van de thuisploeg gedurende de gehele eerste helft vakkundig. Aan de andere kant stichtte de middenvelders en aanvallers van OV2 al het nodige gevaar, maar tot doelpunten leidde dit lange tijd niet. Opmerkelijk feit was dat de grootste kansen vandaag nota bene door verdedigers werden gecreëerd. Tweemaal stoomde Daan van Nunen vanuit het centrum door richting vijandelijk doel en manoeuvreerde zich in uitstekende posities om tot een schot te komen. Beide keren ontbrak het echter aan de finesse om de poging tot doelpunt te promoveren. Halverwege de eerste helft was het Mathijs van de Ven die zich in een tijdsbestek van een kleine 10 minuten ongenaakbaar maakte. Tot tweemaal toe wist hij toe te slaan uit een corner. Het eerste doelpunt maakte hij na een knappe kopbal die buiten het bereik van alles en iedereen in de hoek viel. Het tweede doelpunt was een schot uit de kluts die tergend langzaam richting de hoek rolde, maar ook deze keer weer te machtig was voor de doelman. Stand derhalve 0-2.

In de tweede helft moest OV2 tegen de wind in voetballen. Al snel bleek dat dit een stuk lastiger was dan het spel met de wind mee. Het werd lastiger om er onderuit te voetballen en ook RKDVC drukte wat door. Ondanks de druk kwamen de Drunenaren niet tot echte kansen. Lange tijd kabbelde de wedstrijd op en neer. Coach Johan van Griensven voerde ook meerde wissels door op het middenveld. De wedstrijd werd echter ook in de tweede helft gesierd door ontelbare ingooien, deze keer verzorgd door Mathijs van de Ven. Net toen de wedstrijd enigszins doodbloedde was het in de 75ste minuut rechtsback Jordi Raaijmakers die vanaf de rechterflank, nagenoeg tegen de zijlijn, een kogel van een voorzet afvuurde. Gedragen door de wind schoot deze voorbij alles en iedereen rechtstreeks in de verre hoek: 0-3. Zo snel als de bal erin was gevolg, zo snel floot de scheidsrechter daarna ook voor het einde van de wedstrijd. De geruchten gaan dat de spelers van RKDVC 3 de avond ervoor een FIFA-toernooi op de Playstation gespeeld hadden met de gouden regel dat bij een jantje (3-0) direct afgesloten moest worden. Geheel in die lijn weigerde zij na de 3-0 dan ook nog verder te spelen. Eindstand derhalve 0-3 voor Oirschot Vooruit 2.

Een mooie opsteker voor Oirschot Vooruit2 na een paar tegenvallende resultaten in de afgelopen weken. Deze week staan weer twee trainingen op het programma voordat zondag om 12.00u op Sportpark Jumbo Moorland wordt afgetrapt tegen Reusel Sport 2. Op Jan de Wind na is iedereen welkom bij deze wedstrijd, tot dan!
 

Verslagen

Terug naar boven