Beerse Boys - Oirschot Vooruit

Beerse Boys 2
Oirschot Vooruit 2
24-02-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   N. (Nizam) Kaya
Afgelopen zondag stond voor Oirschot Vooruit de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen dorp-genoot Beerse Boys op het programma. Het zou een teleurstellende dag worden waarop met 2-1 werd verloren van een team dat op basis van felheid en duelkracht zijn tegenstanders het voetballen onmogelijk maakte.

Zodra het eerste fluitsignaal had geklonken werd begonnen aan een rommelige wedstrijd met veel balverlies over en weer. Beerse Boys zorgde er direct met veel strijd voor dat de mannen van Johan van Griensven niet in hun spel konden komen, wat resulteerde in veel lange ballen van beide kanten. Beerse Boys kwam in de eerste helft uiteindelijk tot één goede aanval en een scrimmage voor het doel van Timo van de Loo. Helaas voor Oirschot Vooruit leverden beide momenten een doelpunt op zonder daar ook maar een schot op doel tegenover te stellen. Ruststand 2-0.

Na rust wisselde Oirschot Vooruit veelvuldig, enerzijds om het tij te keren en anderzijds noodgedwongen vanwege blessures. Rens van Gaal, Willem Witlox, Luuk van Bommel en Julian van Loon betraden het veld en met name de laatste twee zorgden met een prima invalbeurt voor wat meer grip op de wedstrijd van Oirschotse zijde. Een kwartier voor tijd leverde dit zowaar de aansluitingstreffer op: een lange bal werd goed breed gekopt door Rens van Gaal, waarna Stijn Koolen de diep gelopen Paul Stamps bediende. Zoals hij al vaker liet ziet de afgelopen weken bleef hij ook dit keer koelbloedig en rondde op mooi wijze af: 2-1. Daarna deed Oirschot Vooruit er alles aan om nog een gelijkmaker te forceren. Helaas bleef deze uit en mocht het van geluk spreken dat Beerse Boys aan de andere kant verzuimde een aantal 100% kansen om te zetten in een beslissend derde doelpunt. Flinke tegenvaller voor Oirschot Vooruit was dat verdediger Rick Meeuwis in de slotfase nog moest inrukken met een rode kaart na een doorgebroken speler van Beerse Boys onreglementair neergehaald te hebben. Hij zal de wedstrijd tegen RKDVC in Drunen aan zich voorbij moeten laten gaan.

Met het carnavals weekend in het vooruitzicht zullen de mannen van OV2 alleen derde helften spelen en tussendoor de tijd hebben om vier keer goed te trainen. Over twee weken zullen zij uit zijn op eerherstel in Drunen, waar een stuk later zal worden afgetrapt (14:00 uur) dan ons tweede elftal over het algemeen gewend is.
 

Verslagen

Terug naar boven