OV 2 1-2 BMC 2

Oirschot Vooruit 2
BMC 2
17-02-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   A.P.P.M. (Arno) Mathon
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen BMC 2 op het programma. Door wat blessures en schorsingen in de selectie vandaag geen ondersteuning vanuit het eerste elftal, maar juist het tegenovergestelde. Verdediger Rick Meeuwis mocht ’s middags in actie komen voor het vaandelteam en speelde daar een solide pot. Toen vervolgens in de warming-up Daan van Nunen ook nog eens uitviel werd Johan van Griensven gedwongen om vandaag met een ietwat aangepast basiselftal op de proppen te komen.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest worden. OV had in de beginfasemoeite om in haar gebruikelijke spel te komen. Doordat het middenveld niet in balbezit gebracht kon worden, werd vaak de lange bal gehanteerd. Dit leverde echter niet het gewenste gevaar op. Daar tegenover stond een gretig BMC dat voor iedere bal wilde knokken. Ongeveer na een kwartier werd OV dit fataal. Na balverlies rond de middenlijn schakelde BMC razendsnel om en stormde ze op het doel van Timo van de Loo af. Hij wist in eerste instantie het gevaar nog weg te nemen maar vanuit de rebound was het luttele seconden later alsnog raak: 0-1. OV stond beduusd te kijken, het speelde immers niet groots, maar tot echte kansen was BMC nog niet gekomen. Daarna brak een fase aan waarin OV steeds meer grip op de wedstrijd begon te krijgen, maar het creëren van kansen bleek toch lastig. Over de gehele eerste helft gezien kon maar één echte kans genoteerd worden van Oirschotse zijde. Na een mooie steekpass werd Luke van Kollenburg weggestuurd en die rondde succesvol af. De grensrechter was echter van mening dat het buitenspel was en de scheidsrechter ging daarin mee. Het doelpunt werd dus helaas afgekeurd. Tot de rust kabbelde het spel wat op en neer waarbij voor beide teams geen echte grote kansen genoteerd konden worden. Drie gele kaarten voor BMC in een tijdsbestek van 10 minuten was misschien nog wel het opvallendste.

Na rust kwam OV goed uit de startblokken. Binnen een halve minuut stond namelijk de 1-1 al op het scorebord. Paul Stamps die in de tweede helft vanuit de spitspositie mocht opereren, wist zich behendig vrij te spelen in het zestienmetergebied en schoot keurig raak. Een heerlijke start van de tweede helft waarna er nog genoeg tijd resteerde om puntverlies te voorkomen vandaag. Dit doelpunt zorgde ook zichtbaar voor vertrouwen in de ploeg. OV drukte BMC steeds verder achteruit en creëerde ook goede kansen. Met name Luke van Kollenburg kwam een paar keer in kansrijke positie en ook vanuit corners stichtte de thuisploeg gevaar via Mathijs van de Ven en Jordi Raaijmakers. Telkens was het echter net niet genoeg om de kansen naar doelpunten te promoveren. Toen OV het gevoel kreeg dat de 2-1 in de lucht hing was het uit het niets aan de andere kant wel raak. BMC kwam er weer snel uit over rechts en de rechtsbuiten trok de bal voor het doel. Daar stond een medespeler die het balletje uiterst precies in de verre hoek plaatste: 1-2. Deze dreun bleek OV 2 niet meer te boven te komen. Met een laatste slotoffensief probeerde OV nog de schade te beperken, maar telkens was het BMC dat net op tijd redding kon brengen.

Al met al een domper voor OV 2 in deze wedstrijd dat hierdoor een punt van haar voorsprong op de concurrentie inlevert. Volgende week echter de derby tegen Beerse Boys 2, een ideale gelegenheid om de rug te rechten. Zorg dat je erbij bent om 12.00 op Sportpark De Klep in Middelbeers.
 

Verslagen

Terug naar boven