Emplina 2 - Oirschot Vooruit 2

Emplina 2
Oirschot Vooruit 2
10-02-2019
0 - 2

Scheidsrechter:   A.G.Y. (At) Wijnia
Afgelopen zondag (10 februari) stond de herhaling van het eerste competitie duel van dit seizoen op het programma. Nadat Oirschot Vooruit thuis met 4-1 van Emplina had gewonnen mocht het nu op bezoek bij de huidige nummer 13 van de competitie. De mannen van trainer Johan van Griensven traden vandaag aan met een zwarte rouwband om hun arm vanwege het overlijden van club-icoon Henk Berben, die afgelopen vrijdag bij een tragisch ongeval om het leven was gekomen. Iedereen binnen onze club kende Henk en Henk kende iedereen binnen onze club. Daarom werd hij voor aanvang van de wedstrijd één minuut in stilte herdacht.

Ondanks deze enorme dreun die we als vereniging gehad hebben, werd er zondag om 11:45 uur gewoon afgetrapt. De mannen van trainer Johan van Griensven begonnen slordig aan het duel en slaagden er keer op keer niet in om de bal lang in hun bezit te houden. Af en toe waren slordige passes zelfs de inleiding voor een gevaarlijke tegenaanval van Emplina. Toch was het Oirschot Vooruit dat op voorsprong kwam. Een pass vanuit het middenveld viel precies over de verdediging van Emplina heen, waarna Gijs Sebregts onreglementair gehinderd werd binnen het zestienmetergebied. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Stijn Koolen: 0-1. Helaas veranderde het spelbeeld door deze goal niet. Oirschot Vooruit bleef slordig en Emplina was wederom een aantal keren gevaarlijk in de omschakeling. Desondanks zorgden een goede organisatie en een curiale redding met de voet van doelman Timo van de Loo ervoor dat met 0-1 de rust werd gehaald. Daartussenin was Oirschot Vooruit zelf nog tot één goede kans gekomen, maar spits Gijs Sebregts zag zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Oirschot Vooruit begon een stuk beter aan de tweede helft en creëerde direct een levensgrote kans via Harun Canic. Hij legde de bal breed op een medespeler die helaas buitenspel stond, waardoor het doelpunt terecht door de scheidsrechter werd afgekeurd. Precies een minuut later wees diezelfde scheidsrechter aan de andere kant van het veld naar de penalty stip nadat de bal wederom slordig was verspeeld op het middenveld en doelman Timo van de Loo niet anders kon dan de doorgebroken spits neer te halen in het eigen zestienmetergebied. Diezelfde Timo bleek vandaag de man van de wedstrijd te worden door zowel de genomen penalty als de daaruit volgende rebound op sublieme wijze te keren. Na een aantal gevaarlijk indraaiende corners van Emplina besliste Oirschot Vooruit 10 minuten voor het eindsignaal uiteindelijk de wedstrijd. Nadat Harun Canic ongeveer 20 meter van het vijandelijke doel neergehaald werd was het Stijn Koolen die op vakkundige wijze de vrije trap en zijn tweede doelpunt van de middag binnen schoot: 0-2. Tevens de eindstand.

Het was al met al een slechte wedstrijd waarin Oirschot Vooruit het niet gemakkelijk had tegen het (te) laag geklasseerde Emplina. Om kampioen te worden is het belangrijk om ook juist de wedstrijden waarin het niet loopt over de streep te trekken, waarvoor dus een compliment aan het team. Volgende week wordt om 12:00 uur op sportpark Jumbo Moorland afgetrapt tegen BMC uit Berlicum. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven zou het zomaar kunnen dat voor het eerst sinds lange tijd weer op het hoofdveld gespeeld gaat worden. Wordt vervolgd.

N.B.: geadviseerd aan andere teams wordt om in de kantine van Emplina geen pistoletjes te bestellen, zeker niet met filet americain. Daar kun je namelijk rustig driekwartier wachttijd voor incalculeren.
 

Verslagen

Terug naar boven