OV 2 4-1 OJC Rosmalen 3

Oirschot Vooruit 2
OJC ROSMALEN 3
03-02-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   D.R.H. (Daniël) Drost
Van de winterse omstandigheden was afgelopen zondag op Sportpark Jumbo Moorland om 12.00u niets te merken toen er afgetrapt werd tegen OJC Rosmalen 3. Een middenmoter in de competitie met vooral oude rotten die best wel een balletje kunnen trappen. Belangrijk was het om een goede start te maken na de winterstop om de flow van de eerste seizoenshelft vast te kunnen houden.

In de beginfase was het wat aftasten voor OV2. Met name de behendige linksbuiten van OJC zorgde in die fase voor wat gevaar in de Oirschotse defensie. Dit zorgde naast wat speldenprikken ook voor een snel tegendoelpunt. Na een mooie voorzet vanaf links werd van dichtbij raakt gekopt door een aanvaller van OJC 3. Een snel tegendoelpunt dus, waarna de rug snel gerecht moest worden door de Oirschotse koploper. Gelukkig zag iedereen op het veld de noodzaak hiervan in en resulteerde dit al snel in een overwicht van OV2. Via fraai combinatiespel vanaf de flanken naar het centrum werd de achilleshiel van OJC 3 een aantal keren blootgelegd. Het was echter de onzorgvuldigheid van OV2 dat ervoor zorgde dat de achterstand niet binnen no-time van het scorebord verdween. Halverwege de eerste helft was het echter good-old Paultje Stamps die nog maar eens zijn klasse liet zien. Vandaag vanuit de spits opererend, controleerde hij een bal van Pierre vanaf rechts en legde de bal met ongelofelijk veel gevoel over de doelman van de bezoekers, stand derhalve 1-1. Daarna hield OV2 het overwicht maar werd de trekker telkens niet overgehaald. Daarmee bleef OJC 3 in leven en hoopte het op een puntje. Met name het veelvuldig tijdrekken irriteerde de Oirschotse manschappen mateloos. Net toen de spelers uit Rosmalen al met hun hoofd bij de Earl Grey thee zaten, was het wederom de sluwe vos genaamd P. Stamps die toesloeg. Hij positioneerde zicht perfect en kon van dichtbij raak schieten: 2-1. Een heerlijk moment om te scoren. Met een goed gevoel werd even daarna de kleedkamer opgezocht voor de rust.

De tweede helft borduurde voort op het schouwspel uit de eerste helft. Een zwaar overwicht was er voor OV 2, maar telkens werd vanuit kansrijke positie nagelaten om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Op het veld en op de bank werd het naarmate de tijd wegtikte dan ook steeds nerveuzer. In sommige fasen kwam dit het spel alles behalve ten goede. Gelukkig zakte het geloof bij de bezoekers echter met de minuut wat verder weg. Na een minuut of 70 werden alle aspiraties van de bezoekers uit Rosmalen gelukkig naar het rijk der fabelen verwezen. Na goed doorgaan over links hield Harun Canic het overzicht en gaf Paul Stamps een niet te missen kans. Dit deed hij gelukkig ook niet en tekende daarmee aan voor zijn derde treffer van de middag, 3-1. Reden genoeg om hem even later van een publiekswissel te voorzien. Het slotstuk van de middag werd even later verzorgd door Stijn Koolen. Op behendige wijze worstelde hij zich een weg door de defensie van OJC en rondde vervolgens keurig af. De eindstand werd daarmee bepaald op een comfortabele 4-1.

Toen na de wedstrijd bleek dat concurrenten ODC 2 en RKVVO 3 beiden hun wedstrijden niet tot winst hadden omgezet was de euforie des te groter. Volgende week wacht echter de volgende opponent alweer. Aankomende zondag zal er om 11.45u in Empel worden afgetrapt tegen nummer dertien op de ranglijst: Emplina 2.
 

Verslagen

Terug naar boven