Oirschot Vooruit 2 - Rood-Wit Veldhoven 2

Oirschot Vooruit 2
Rood Wit V 2
09-12-2018
5 - 4

Scheidsrechter:   J.T.F. (Jimmy) vanSchayk
Na de door Oirschot Vooruit gewonnen topper tegen ODC stond afgelopen zondag opnieuw een topper op het programma tegen Rood-Wit uit Veldhoven. Vanwege de vele regenval werd besloten de wedstrijd niet op het hoofdveld te spelen, maar uit te wijken naar het eveneens vochtige kunstgras op veld 4.
rn
rnSoms heb je van die saaie wedstrijden waarin kansen schaars zijn en degene die als eerste scoort waarschijnlijk ook de wedstijd wint (zoals vorige week tegen ODC). Hiervan was tegen Rood-Wit geen sprake, want hoewel de bezoekers na 2 minuten spelen al op 0-1 kwamen, was de stand na 14 minuten waterballet 3-1 door drie goals van Daan Hagemeijer. Na deze loepzuivere hattrick liet Oirschot Vooruit de bal aan Rood-Wit en speelde het spel zich het grootste deel van de eerste helft af op de helft van de groen-witten. Rood-Wit was een aantal keren dreigend, maar ook Oirschot Vooruit kreeg in de tegenstoot kansen op een vierde treffer. Helaas mistte de laatste pass dan te vaak nauwkeurigheid en bleef de definitieve nekslag achterwege. Op slag van rust was het plotsklaps Rood-Wit dat zich weer terug in de wedstrijd voetbalde. Na een onnodige weggegeven vrije trap bleef de bal in het zestienmeter gebied van doelman Gijs van Beers liggen, waarna een speler van Rood-Wit er als de kippen bij was om de 3-2 tegen het net te schieten. Dit was tevens de ruststand.
rn
rnNa rust had Oirschot Vooruit het betere van het spel, maar was het oppassen voor de tegenstoten van Rood-Wit, dat voorin beschikte over een aantal zeer snelle en behendige jongens. Eén van deze tegenstoten leverde zowaar de gelijkmaker op voor de bezoekers. Terwijl de supporters van rood-witte zijde nog aan het juichen waren om de gelijkmaker, werd aan de andere kant Harun Canic gelanceerd door zijn collega middenvelder Max Vervoort. Hoewel de hoek lastig was wist Ronaldo-fan Canic op Messiaanse wijze de bal over de keeper via de paal in het doel te stiften: 4-3. Vervolgens was het Rood-Wit dat op zoek ging naar 4-4, waarbij het achterin steeds meer ruimte weg gaf aan Oirschot Vooruit om de wedstrijd vanuit een counter te beslissen. Dit leek 10 minuten voor het einde van de wedstrijd ook te gebeuren, toen Daan Hagemeijer vrij voor de keeper zijn vierde doelpunt van de dag maakte na een goede steekbal van invaller Pierre van den Berkmortel. Helaas voor de groen-witten: zo snel als eerder de 4-3 was gevallen na de gelijkmaker van Rood-Wit, zo snel viel na de 5-3 ook de 5-4 aan de andere kant en bleef het tot de allerlaatste seconde spannend. Het was een gevalletje “vrouwen en kinderen eerst”, maar wederom wist Oirschot Vooruit de overwinning over de streep te trekken.
rn
rnNa de wedstrijd werd duidelijk dat concurrent ODC thuis met 1-3 de bietenbrug op was gegaan tegen Reusel en konden de nekjes weer volgegoten worden met goudgele rakkers. Hoewel Oirschot Vooruit al zeker is van de titel als “herbstmeisters” zullen ze volgende week ongetwijfeld ook de drie punten in Helvoirt mee willen nemen, om zo met (minimaal) 6 punten voorsprong op de concurrentie de winterstop in te gaan.
rn
rnN.B.: Pierre van den Berkmortel schijnt na de wedstrijd met een speler van Rood-Wit van regenjack geruild te hebben. Hij is hier later op de avond mee gespot in het Oirschotse uitgaansleven. Klasse Pirra!
 

Verslagen

Terug naar boven