OV 2 1-0 ODC 2

Oirschot Vooruit 2
ODC 2
02-12-2018
1 - 0

Scheidsrechter:   E. (Eric) Warners
Afgelopen zondag stond de topper tegen ODC 2 op het programma. Het was immers de clash tussen koploper OV 2 en zijn naaste belager uit Boxtel. Onder zeer natte omstandigheden werd er om 12.00u afgetrapt op Sportpark Jumbo Moorland.

Al snel bleek dat de wedstrijd een tactisch steekspel zou worden tussen de beide teams. ODC 2 begon sterk aan de wedstrijd en legde met vlagen goed veldspel op de toch wat drassige grasmat. Tot echt gevaar kwamen beide ploegen in de beginfase van de wedstrijd echter niet. Gaandeweg in de eerste helft kroop OV 2 iets meer uit haar schulp en werd het ook een aantal keer gevaarlijk aan de kant van de bezoekers. Met name Luke van Kollenburg had het op zijn heupen en liet de Boxtelse linksback een aantal keer duizelen. In de 32ste minuut waren het echter de bezoekers die tot de eerste grote mogelijkheid kwamen. Met een schot van zo’n twintig meter probeerde de aanvaller van ODC doel te treffen, het was echter Gijs van Beers (vervanger van Timo van de Loo) die met een fraaie inspanning nog de bal uit de hoek kon tikken en daarmee redding bracht. Dit was tevens het begin van een sterke fase van de gastheren. Steeds vaker lukte het OV 2 om eronderuit te voetballen en koers te zetten richting vijandelijk doel. In de fase kort voor rust werden diverse kansen gecreëerd waaruit een voorsprong had kunnen ontstaan. Eerst was het in de 37ste minuut Rick Meeuwis die nipt voorlangs schoot nadat een afgeslagen corner terug in werd gebracht door de sterk spelende Harun Canic. Vervolgens was het in de 39ste minuut wel raak na een goede steekpass die door Luke van Kollenburg werd afgerond, helaas zag de vlagger van ODC er echter een buitenspelsituatie in en capituleerde de scheidsrechter daarnaar. Het doelpunt werd dus, tot verbazing van de Groen-Witten, afgekeurd. Amper een minuut later kwam ook Gijs Sebregts nog in kansrijke positie. Zijn hakbal miste echter de benodigde finesse en verdween daardoor naast het doel. Met een 0-0 ruststand werd iets later de thee opgezocht.

In de tweede helft een soortgelijk beeld, OV 2 dat iets meer initiatief kreeg, maar ODC dat met tijd en wijlen ook aardig veldspel toonde. Het uitvallen van hun nummer 10 al eerder in de wedstrijd brak ze aanvallend gezien echter op. Het cruciale moment van de wedstrijd speelde zich in de 53ste minuut af. Na een hoge bal van Harun Canic over de verdediging van ODC werd Gijs Sebregts met een verdediger aan zijn zijde diep gestuurd en zoals zo vaak wist hij hier een uiterst effectief gevolg aan te geven. Met een beheerste bal langs de doelman wist hij het doel te vinden en zette daarmee de zwaarbevochten 1-0 voorsprong op het scorebord. De ontlading aan Oirschotse zijde was groot, mede doordat de wedstrijd aardig in het slot zat tegen de geslepen ploeg van ODC. Daarna ging de wedstrijd verder zoals hij ook begon en speelde deze zich vooral af op het middenveld. Een paar keer kon ODC nog wat gevaar stichten maar telkens vonden zij de uitstekend spelende Gijs van Beers op hun weg. OV 2 kon op zijn beurt ook niet meer echt een vuist maken waardoor het schaakspel voortduurde. De ontlading was dan ook groot toen de prima leidende scheidsrechter het na 90+5 minuten genoeg vond geweest.

Al met al weer een uitstekende prestatie van de spelers en staf van OV 2 dat met deze overwinning een gat van 3 punten heeft getrokken naar zijn naaste belager op de ranglijst. Volgende week staat echter de volgende topper alweer op het programma als er om 12.00u thuis tegen nr. 3 Rood-Wit Veldhoven 2 gespeeld gaat worden. Komt dat zien!
 

Verslagen

Terug naar boven