Oirschot Vooruit 2 - Beerse Boys 2

Oirschot Vooruit 2
Beerse Boys 2
04-11-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   M.H. (Martin) Buurmeijer
Afgelopen zondag stond de derby tegen buurman Beerse Boys 2 op het programma. Dit is altijd een wedstrijd die los staat van de plek op de ranglijst van beide teams. In de voorbereiding speelden beide teams al tegen elkaar tijdens de Oirschot cup, met een 1-1 eindstand als resultaat. Dit zou ook vandaag na 90 minuten de stand op het scorebord zijn, zo bleek later.

Oirschot Vooruit begon matig aan de wedstrijd, waarin Beerse Boys direct fel en goed georganiseerd uit de startblokken kwam. Een fout achterin, waarbij de spits van Beerse Boys de bal zomaar in de voeten gespeeld kreeg, leidde tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Tot grote opluchting van alles en iedereen die Oirschot Vooruit een warm hart toe draagt werd het vrije schot op doel knap met het been gekeerd door doelman Timo van de Loo. Toch was het niet veel later wel raak: na wederom knullig balverlies achterin was Timo van de Loo ditmaal kansloos op een harde diagonale schuiver van Beerse zijde, 0-1. Vervolgens was het Oirschot Vooruit dat een vuist probeerde te maken, maar hier absoluut niet in slaagde door de fel en goed verdedigende tegenstander. Regelmatig werden ballen fout ingespeeld, waardoor het Beerse Boys was dat in de omschakeling het meest dreigend was. Gelukkig voor Oirschot Vooruit werd er niet zorgvuldig omgegaan met de geboden mogelijkheden. Toch moet ook gezegd worden dat Oirschot Vooruit het bleef proberen en af en toe in de eindfase van een aanval de pech had dat de bal nog net weggewerkt kon worden door een speler met een rood shirt. De ruststand was daarmee 0-1.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Oirschot Vooruit dat probeerde om door de goed georganiseerde defensie van Beerse Boys heen te spelen, terwijl het bij balverlies op moest passen voor de tegenstoot. Na een uur spelen vond hoofdtrainer Johan van Griensven het welletjes, en besloot hij met invallers Pierre van den Berkmortel en Harun Canic een nieuwe impuls aan het team te geven. Dit lukte aardig, want vanaf rechts was het Pierre van den Berkmortel die met zijn snelheid veelvuldig voor dreiging zorgde. Helaas voor de groen-witten leidden zijn eerste acties nog niet tot grote kansen. Toch viel tien minuten voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker. Na een mooie actie en schot van diezelfde Pierre van den Berkmortel kon de bal in eerste instantie nog gekeerd worden door de doelman van Beerse Boys. In de rebound was Kay Laenen er echter als de kippen bij om de bal tegen het netje te schieten, 1-1. Daarna kwam Bil van den Akker nog in het veld als vervanger van Pim Meeuwis en kregen beide ploegen mogelijkheden om toch nog de winst te pakken. De grootste kans was nog voor Max Vervoort, die zijn schot via de buitenkant van de paal naast de verkeerde kant van het doel zag gaan. Daarmee eindigde de wedstrijd in 1-1.

Dit was de minste wedstrijd tot nu toe van de kant van Oirschot Vooruit. Uiteraard gedeeltelijk afgedwongen door een goed georganiseerde tegenstander, maar bij de thuisploeg miste de echte wil om te winnen zo leek het en als het aan de bal wat nauwkeuriger was geweest hadden ze deze tegenstander wel over de knie gekregen. Het positieve is uiteraard dat we niet helemaal met lege handen staan en toch een punt hebben overgehouden aan deze wedstrijd. Na het beker/inhaal weekend zal Oirschot Vooruit over 2 weken de competitie hervatten met een uitwedstrijd in en tegen Rosmalen (aftrap 12:30 uur). Tot dan!
 

Verslagen

Terug naar boven