Reusel Sport 2 0-5 OV 2

Reusel Sport/CoTrans 2
Oirschot Vooruit 2
28-10-2018
0 - 5

Scheidsrechter:   M. (Mario) vanDinter
Afgelopen zondag werd er klokslag 12.00u afgetrapt op Sportpark Den Hoek in Reusel. Op het programma stond de als vooraf lastig bestempelde uitwedstrijd tegen Reusel Sport 2 op het programma. Een ploeg die het doorgaans met haar fysieke kracht en werklust elke tegenstander lastig kan maken. Als antwoord hierop kwam trainer Johan van Griensven met een uiterst offensieve basiself op de proppen waarbij het middenveld werd ingevuld door de heren Koolen, Vervoort en Hagemeier. Een signaal dat OV2 met behulp van dynamiek en creativiteit uit het spel van Reusel Sport zou willen blijven.

Kort na de aftrap werd al duidelijk dat OV2 een goede dag had. Met goede combinaties werd de defensie van Reusel een paar keer zoek gespeeld, maar tot echt hele grote kansen leidde dat in de eerste vijf minuten nog niet. Dreiging was er echter volop. Uit het niets was het zelfs de thuisploeg die voor de eerste serieuze kans van de wedstrijd mocht aantekenen. Een vrije trap op een meter of 25 van het Oirschotse doel werd prima geschoten, maar nog beter gepareerd door doelman Timo van de Loo. Daarna nam OV2 het initiatief echter volledig over en creëerde het met goed verzorgd veldspel keer op keer voor gevaar aan de kant van Reusel. Het was dan ook geen verrassing dat al in de 7e minuut voor de 0-1 werd aangetekend. Het openingsdoelpunt viel uit een corner van Kay Laenen die vakkundig door Rick Meeuwis werd binnengekopt. Hij tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt in de selectie van OV. Slechts 10 minuten later was het alweer raak voor de groen-witte brigade. Dit keer was het Luke van Kollenburg die aan de linkerzijde werd weggestuurd. Na een goede individuele actie kon hij de bal voor het doel brengen. Daar stond op zijn beurt spits Willem Witlox die de bal ternauwernood op geniale wijze met de hak wist te controleren en vervolgens koelbloedig afrondde, stand derhalve 0-2. Nog geen 10 minuten later was het echter einde wedstrijd voor Willem Witlox nadat een speler van Reusel op ongelukkige wijze op zijn been terecht kwam. Trainer Van Griensven pareerde deze tegenvaller door Harun Canic te brengen en daarmee Daan Hagemeier een linie door te schuiven. Daarna bleef OV2 de dominerende partij en liet het Reusel Sport 2 in sommige fases letterlijk en figuurlijk alle hoeken van het veld zien. Net voor rust leidde dit nog bijna tot een 0-3 voorsprong nadat Kay Laenen zijn schot bijna tot eigen doelpunt gepromoveerd zag worden. Het geluk was echt niet aan zijn zijde, waardoor de ruststand op 0-2 werd bepaald.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Oirschot Vooruit deelde de lakens uit en Reusel Sport kwam niet veel verder dan tegenhouden. De spaarzame momenten van de thuisploeg werden keer op keer vakkundig onschadelijk gemaakt door de Oirschotse defensie die vandaag gevormd werd door Rick Meeuwis, Pim Meeuwis, Jordi Raaijmakers en Daan van Nunen. Laatstgenoemde stond tevens aan de basis voor de 0-3 in de 55ste minuut. Na een goede sliding op de middenlijn lanceerde hij Kay Laenen richting het zestienmetergebied van Reusel. Kay hield goed het overzicht en stak Daan Hagemeier weg richting vijandelijk doel. Hij bleef koel en schoot de bal beheerst langs de keeper, 0-3. Ook verdediger Jordi Raaijmakers mocht in de 65ste minuut hopen op een assist. Na een mooie vrije trap over de volledige defensie van Reusel mistte Kay Laenen echter vanuit kansrijke positie. Zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In het slot van de wedstrijd werd het krachtverschil nog verder uitgedrukt in de score. Eerst was het in de 89ste minuut Max Vervoort die wederom Daan Hagemeier wegstuurde richting de doelman van Reusel Sport. Daan omzeilde de uitkomende keeper en rondde vervolgens keurig af, 0-4. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam op naam van Max Vervoort in de 94ste minuut. Ditmaal was het Stijn Koolen met de assist en Max Vervoort die mocht afronden. Eindstand derhalve 0-5 in het voordeel van de groen-witten.

Al met al een hele goede overwinning van OV2 dat na zondag de tweede plaats op de ranglijst heeft ingenomen op slechts één punt van koploper ODC2. Volgende week zondag staat de derby tegen Beerse Boys 2 op het programma. Een wedstrijd die om 12.00u wordt afgetrapt op Sportpark Jumbo Moorland. Tot dan!
 

Verslagen

Terug naar boven