Oirschot Vooruit 2 - RKDVC 3

Oirschot Vooruit 2
RKDVC 3
21-10-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Nadat vorige week voor de eerste keer dit seizoen verloren werd, was het even afwachten hoe Oirschot Vooruit 2 hier een week later mee om zou gaan. De mannen van trainer Johan van Griensven traden om 12:00 uur aan tegen het derde elftal van RKDVC uit Drunen. Door blessures waren er de nodige wijzigingen in de basis elf, waar Bil van den Akker voor het eerst dit seizoen als links back mocht starten en “good old” Joost Kemps alias Le Giraffe van stal was gehaald om centraal achterin zoveel mogelijk aanvallen onschadelijk te maken.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren wat onwennig, maar daarna was het Oirschot Vooruit dat het heft in handen nam en het betere van het spel had. Het kwam een aantal keren gevaarlijk dicht bij het doel van RKDVC door de uitstekend spelende Daan Hagemeijer en Gijs Sebregts. Dit leidde na een goed half uur spelen tot een verdiende voorsprong, waarbij een mooie voorzet van gelegenheidsback Jordi Raaijmakers binnen werd gelopen door Gijs Sebregts: 1-0. Vervolgens pakte Oirschot Vooruit goed door, wat nog vóór rust leidde tot een tweede treffer. Harun Canic werd op oliedomme wijze binnen het zestienmetergebied neergehaald door zijn directe tegenstander en de scheidsrechter kon niet anders dan fluiten en naar de penaltystip wijzen. Vanwege zijn geringe lengte koos de keeper van RKDVC al een hoek uit om in te duiken toen spits Willem Witlox zijn schoenveters nog aan het vastmaken was, waardoor het voor hem een koud kunstje was de bal niet in diezelfde hoek te schieten: 2-0, tevens de ruststand.

Na rust kwam Oirschot Vooruit met twee nieuwe gezichten in het veld. Paul Stamps werd vervangen door Pim Meeuwis en Kay Laenen nam de plaats van Willem Witlox in. De tweede helft was nog maar amper begonnen of de 3-0 lag al in het net. Harun Canic schoot raak na goed voorbereidend werk van Kay Laenen. Ondanks dat de wedstrijd hiermee gespeeld was weigerde de ploeg uit Oirschot zijn voet van het gaspedaal af te halen. Dit resulteerde na een prachtige aanval in de 4-0 van Stijn Koolen, op aangeven van Gijs Sebregts die liet zien niet zelfzuchtig te zijn. Nadat Stijn Koolen nog op onfortuinlijke wijze de paal geteisterd had, werd het ook 5-0: Daan Hagemeijer bekroonde een goede wedstrijd met een doelpunt door vanuit een moeilijke hoek knap raak te schieten op aangeven van Harun Canic. Pierre van den Berkmortel en Julian van Loon kwamen nog in het veld als vervangers van Stijn Koolen en Jordi Raaijmakers. Helaas moest Oirschot Vooruit in de slotfase nog een tegengoal incasseren en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 5-1 overwinning voor de groen-witten.

Na de nederlaag van vorige week heeft de ploeg zijn rug gerecht met een verdiende overwinning op een abominabel zwak RKDVC. Oirschot Vooruit was een te hoog gegrepen Drunense duin voor deze zwakke tegenstander. Complimenten aan de jongens die moeiteloos het blessureleed opgevangen hebben en er stonden nu dit nodig was. Volgende week gaan we verder met een uitwedstrijd tegen Reusel 2. Bij naastgelegen voetbalclub De Zuiderburen schijnen ze lekkere broodjes te hebben. We gaan het zien!

P.s.: op de bijgevoegde foto ziet u Kay Laenen zijn tegenstander voorbij snellen, met op de achtergrond een apetrotse opa: "OKÉ MENNEKE!"
 

Verslagen

Terug naar boven