Haarsteeg 2 1-0 OV 2

Haarsteeg 2
Oirschot Vooruit 2
14-10-2018
1 - 0

Scheidsrechter:   C. (Cornelis) Onink
Afgelopen zondag werd er onder een stralend najaarszonnetje om 12.00u afgetrapt voor de wedstrijd tussen Haarsteeg 2 en OV 2. Na drie mooie overwinningen waren de mannen van Johan van Griensven gebrand op wederom een goed resultaat. Laagvlieger Haarsteeg, dat tot zondag slechts één punt bij elkaar had gesprokkeld, liet echter zien dat op dit niveau geen enkele wedstrijd zomaar gewonnen word.

Direct vanaf het begin schuwde de thuisploeg de fysieke strijd niet en joeg het OV enigszins achteruit. Door de fysieke strijd en het spel van Haarsteeg lukte het Oirschot in de beginfase niet om voetballend eruit te komen. Met name door onzorgvuldigheid in de passing kon Haarsteeg een aantal keer richting het doel van Timo van de Loo opstomen. Tot echt gevaar leidde dit echter niet. Het was zelfs Luke van Kollenburg die vanuit een pijlsnelle counter voor het eerste serieuze gevaar in de wedstrijd zorgde. Na een goede dribbel miste zijn schot echter de benodigde precisie en hobbelde daardoor net langs de verkeerde kant van de paal. Iets daarna werd de onzorgvuldigheid aan Oirschotse zijde echter op pijnlijke wijze afgestraft in de vorm van een tegendoelpunt. Na geklungel in de defensie werd de bal ontfutseld door Haarsteeg waarna de speler in een lijn op doelman Timo van de Loo af kon. Hij bediende daarna een collega aanvaller die de bal beheerst kon afronden bij de tweede paal, stand derhalve 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

In de fase die hierop volgde herpakte OV 2 zich enigszins en werd het niveau van de afgelopen weken weer vaker gehaald. Met name door prachtige combinaties door de as van het veld werd Oirschot een aantal keer zeer gevaarlijk voor het doel van Haarsteeg. Telkens was het echter de afwerking waaraan het schortte. In deze fase was het OV 2 die het initiatief had, maar zichzelf niet beloonde in de vorm van een doelpunt. De ruststand werd daardoor bepaald op 1-0 in het voordeel van Haarsteeg 2.

In de tweede helft een ietwat zelfde beeld. Haarsteeg 2 probeerde met fysieke strijd gelijk vanaf de rust te imponeren, maar Oirschot bleef voetballend aardig op de been. De onzorgvuldigheid aan de bal leidde aan beide kanten nog tot wat mogelijkheden, maar in alle gevallen werden deze niet verzilverd. De tweede helft werd voornamelijk een fysieke strijd tussen de twee ploegen met een aantal gele kaarten tot gevolg. In de 80ste minuut besloot trainer Johan van Griensven om het roer om te gooien. Verdediger Rick Meeuwis werd gewisseld ten faveure van Pim Meeuwis in de hoop om met een overtal op het middenveld nog wat te kunnen forceren. De coach van Haarsteeg counterde echter direct door een aanvaller in te ruilen voor een middenvelder. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd werd geleverd door Stijn Koolen. Zijn sublieme vrije trap vanaf 30 meter in blessuretijd plofte echter vol op de lat, waardoor de eerste nederlaag van dit seizoen een feit werd.

Volgende week om 12.00u de thuiswedstrijd tegen RKDVC 3 op Sportpark Jumbo Moorland. Een mooie gelegenheid voor de manschappen van Van Griensven & Raaijmakers om de rug te rechten.
 

Verslagen

Terug naar boven