Oirschot Vooruit 2 - Valkenswaard 2

Oirschot Vooruit 2
SV Valkenswaard 2
07-10-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   A. (Abdul) Azghiri
Bij promotie naar een nieuwe klasse is het natuurlijk altijd de vraag hoe vlug een team zich kan aanpassen aan een hoger niveau. Oirschot Vooruit 2 liet in de eerste twee competitie wedstrijden in de eerste klasse al zien zich erg snel aangepast te hebben met twee overtuigende overwinningen. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Valkenswaard op het programma.

De thuisploeg begon mede door het hobbelige hoofdveld wat slordig aan de wedstrijd, wat al vroeg resulteerde in een voorsprong voor Valkenswaard. De bal werd door de lucht in het zestienmetergebied gebracht, waarbij de Valkenswaardse aanvaller tot verassing van iedereen de bal niet aan nam, maar direct uit de lucht beheerst in het doel schoof: 0-1. Zoals ook vorige week te zien was bij een vroege achterstand, raakten de mannen van trainer Johan van Griensven ook nu niet in paniek en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk halverwege de eerste helft uit een strak ingebrachte corner van Kay Laenen, die door verdedigende middenvelder Harm van Heerebeek tegen de touwen werd gekopt: 1-1. Vervolgens kregen de toeschouwers een wedstrijd voorgeschoteld waarin bij beide ploegen het nodige fout ging. Oirschot Vooruit was de bovenliggende partij, maar het moest uitkijken wanneer Valkenswaard gevaarlijk probeerde te worden via hun lange spits, die in het Valkenswaardse uitgaansleven beter bekend staat als “de giraffe”. Nog voor rust kwam Oirschot Vooruit op voorsprong na een mooi aanval, waarbij het uiteindelijk Luke van Kollenburg was die de bal scherp voor het doel bracht en Stijn Koolen de bal voor het intikken gunde: 2-1, tevens de ruststand.

Na rust was Valkenswaard veelvuldig aan de bal, zonder dat het gevaarlijk kon worden dankzij de goede organisatie bij Oirschot Vooruit onder aanvoering van Daan van Nunen. De thuisploeg had in het eerste kwartier na rust diverse mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar liet dit na. Hierdoor groeide bij Valkenswaard de hoop dat er nog wat te halen viel, waardoor Oirschot Vooruit wat verder naar achteren werd gedrukt. Toch was de uitploeg niet bij machten om Oirschot Vooruit echt aan het wankelen te krijgen en werd de overwinning redelijk eenvoudig over de streep getrokken.

Na drie wedstrijden in de eerste klasse nog altijd de volle buit voor OV2, dat laat zien dat het thuis hoort in deze klasse met louter stugge ploegen die lastig te kloppen zijn. Volgende week mag het op bezoek bij Haarsteeg in Vlijmen onder leiding van scheidsrechter Onink. Aanvang wedstrijd 12:00 uur.
 

Verslagen

Terug naar boven