BMC 2 1-4 OV2

BMC 2
Oirschot Vooruit 2
30-09-2018
1 - 4

Scheidsrechter:   C.J.M. (Chryso) Konings
Onder het genot van een nazomerzonnetje werd er afgelopen zondag op een goede kunstgrasmat afgetrapt tegen BMC 2 uit Berlicum. De thuisclub stond na de eerste speelronde nog met lege handen door een nipte nederlaag tegen titelkandidaat JEKA. Des te meer reden voor de Oirschotse bezoekers om een pilsje minder te pakken op kermiszaterdag zodat er volop gestreden kon worden in de jacht op de tweede overwinning van het seizoen.

Al snel na de aftrap bleek dat het wel eens een leuke wedstrijd kon worden voor de neutrale bezoeker. Het spel golfde wat op en neer en aan beide kanten van het veld werden de eerste speldenprikken uitgedeeld. De grootste kans was daarbij voor BMC, maar met een katachtige redding ranselde Timo de bal nog uit zijn doel. Niet veel later was het echter alsnog raak voor de Berlicummers. Via de linkerflank stoomde de vleugelaanvaller op en lukte het hem om een voorzet af te leveren. Deze kon niet verwerkt worden door de verdediging waarna hun rechterspits op knappe wijze hoog in het doel afrondde: 1-0. De manschappen van coach Johan van Griensven lieten zich echter niet van de wijs brengen en toonde net als vorige week de benodigde veerkracht. Met een goede verdedigende organisatie kwamen zij er meerdere malen gevaarlijk uit via de counter. Vaak was het de sterk spelende Willem Witlox die vanuit het middenveld als aanspeelpunt gebruikt kon worden om vervolgens de snelle flanken te bedienen. De gelijkmaker werd echter geproduceerd door een heerlijke boogbal van Daan van Nunen net over de defensie van BMC waar Willem Witlox wel raad mee wist. Hij omspeelde de uitkomende keeper en bracht daarmee de 1-1 op het scorebord. Net voor rust deed Luke van Kollenburg zelfs nog een duit in het zakje door de Oirschottenaren op voorsprong te schieten. Met een sublieme actie speelde hij zichzelf via de rechterkant vrij waarna hij met zijn 5-sterren linkervoet de keeper kansloos liet. Ruststand derhalve 1-2 in het voordeel van OV2.

Na rust eenzelfde beeld. Wederom was het BMC dat veelvuldig in balbezit was, maar door de goede organisatie en de werklust van alle spelers werden alle mogelijke gevaren in de kiem gesmoord. Aan Oirschotse zijde ging het echter voor de wind. Nadat eerst nog Max van Kollenburg in een een-tegen-een duel met de keeper faalde, was het luttele minuten later wel raak. Ditmaal eenzelfde soort recept, nu was het echter Luke van Kollenburg die uit het zicht van de Berlicumse verdediging onsnapte en op de brommer richting de keeper raasde. Met een bekeken schot liet hij de beste man kansloos en zette daarmee een 1-3 voorsprong op het scorebord. Voor trainer Johan van Griensven reden om wat mensen uit voorzorg naar de kant te halen. Met name de 100% succesvolle passing van invaller Bil van den Akker viel daarbij op. In het restant van de wedstrijd kabbelde de wedstrijd nog wat voort waarbij Oirschot de touwtjes volledig in handen had. Het slotakkoord van de bijzonder effectieve middag werd verzorgd door Kay Laenen. Na wederom een goede aanval mocht hij aantekenen voor de 1-4 en bepaalde daarmee de eindstand.

Al met al weer een hele goede pot van de mannen van Van Griensven & Raaijmakers die daarmee de koppositie hebben gepakt in de Reserve 1ste Klasse. Dit moest natuurlijk gevierd worden op de kermis. Het collectief schitterde ook daar tot in de late uurtjes onder het genot van pils en de nodige Hollandse kneiters bij de Sis. Al met al een goed resultaat dat weer genoeg vertrouwen geeft richting de pot van aanstaande zondag. Dan zal er om 12.00u op Sportpark Jumbo Moorland worden afgetrapt tegen SV Valkenswaard 2. Komt dat zien!

#VooruitDieGroenWitten,VooruitOV2!
 

Verslagen

Terug naar boven