Oirschot Vooruit 2 - Emplina 2

Oirschot Vooruit 2
Emplina 2
23-09-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   J. (Jasper) deBondt
Na het geweldige kampioensjaar afgelopen seizoen en de ietwat wisselende resultaten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, mocht Oirschot Vooruit 2 vandaag aantreden op sportpark Jumbo Moorland tegen Emplina 2 voor de eerste competitie wedstrijd in de 1e klasse B.

De mannen van trainer Johan van Griensven begonnen uitstekend aan de wedstrijd en doken direct een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van de tegenstander. Het felle begin van Oirschot Vooruit had ongetwijfeld te maken met het regenachtige weer, wat ideale omstandigheden zijn voor slagers zoals Jordi Raaijmakers en Rick Meeuwis. Toch liet ook Emplina zien dat het goed kan voetballen zodra de tegenstander de ruimtes op het veld te groot houdt (dit zou helaas voor hen, zo bleek later, vandaag niet vaak het geval zijn). Het was Willem Witlox die na 20 minuten voetballen voor de 1-0 tekende, nadat een mislukt schot van Harm van Heerebeek via de voet van Kay Laenen plotsklaps voor zijn voeten belandde. Niet veel later was het wederom raak voor Oirschot Vooruit. Nadat de uitstekend spelende Harun Canic ongeveer twintig meter van het doel onbeholpen neer werd gehaald door een speler van Emplina, was het “nummer 10” Stijn Koolen die op prachtige wijze van dit buitenkansje profiteerde: 2-0. De thuisploeg leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben, totdat een glippertje van de verder foutloze Jordi Raaijmakers uit het niets leidde tot een penalty voor Emplina. Gelukkig voor hem en de rest van het team werd de zwak ingeschoten strafschop vakkundig gekeerd door doelman Timo van de Loo. De ruststand was hierdoor dan ook 2-0.

Na rust was het wederom Oirschot Vooruit dat als beste uit de startblokken kwam, maar een kopbal van Willem Witlox en een poging van Luke van Kollenburg mistten precisie. Zoals zo vaak in voetbal, viel de bal aan de andere kant met wat fortuin wel binnen en zo was ineens de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd: 2-1. Oirschot Vooruit liet zich niet van de wijs brengen en zocht gecontroleerd de aanval. Kay Laenen had pech dat zijn schot via de paal uit het doel kwam en Jordi Raaijmakers zag zijn kopbal uit een corner door een verdediger van de doellijn gered worden. Uiteindelijk was het Luke van Kollenburg die op aangeven van Willem Witlox beheerst voor de beslissende 3-1 zorgde. Emplina probeerde het daarna nog wel, maar kon geen vuist meer maken. Het werd zelfs nog 4-1 door dito doelpuntenmaker en aangever als bij de 3-1.

Een uitstekend debuut in de eerste klasse voor het team van Johan van Griensven en Hans Raaijmakers, die tot hun genoegen zagen dat hun spelers de absolute wil om te winnen lieten zien en bereid waren om “vuile meters” voor elkaar te maken. Dit ontbrak er in de voorbereiding af en toe nog aan en bewijst maar weer dat dit het verschil kan maken tussen successen en teleurstellingen. Volgende week ronde 2 van de competitie op bezoek bij BMC 2 uit Berlicum. Om 12:00 uur zal er afgetrapt worden op het hoofdveld van sportpark De Brand.

 

Verslagen

Terug naar boven