Hilvaria 2 2-1 OV 2

Hilvaria 2
OV 2
27-05-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   Z. (Zakaria) EL Yousfi
OV 2 had zoals bekend zal zijn een week eerder het kampioenschap binnen gehaald na een overwinning in extremis op Braakhuizen 2. Dat moest natuurlijk gevierd worden door de manschappen van Johan van Griensven. Daarom eerst een korte samenvatting van deze mooie dagen.


ZONDAG 20 MEI

Direct nadat bekend werd dat het kampioenschap binnen was voor OV 2 barstte het feestgedruis los op het hoofdveld van Sportpark Jumbo Moorland. De spelers, staf en supporters zagen al het harde werken / aanmoedigen na 19 wedstrijden beloond worden met het ultieme doel: HET KAMPIOENSCHAP EN PROMOTIE NAAR DE 1ste KLASSE!

Nadat iedereen zich had opgefrist was het tijd voor de platte kar. Deze was beschikbaar gesteld door Jan Bressers, opgetuigd door de familie Witlox en gereden door de one and only Adje Nuf (vader van). Waarvoor hartelijk dank! De kersverse kampioen werd driemaal rondgereden over de Oirschotse Markt en de bomvolle terrassen genoten zichtbaar van de vreugde van de feestvierende mannen. Eenmaal terug bij Oirschot-Vooruit was het tijd om een goede bodem te leggen. Dit werd in de vorm van een keurige Chinese rijsttafel voor de hongerige leeuwen gefaciliteerd. Nadat de bodem gelegd was, werd er over gegaan op de officiële huldiging van het kampioenselftal door de voorzitter van de club himself: Kees Swaanen. Daarna zette het feestgedruis door om uiteindelijk via de kantine en het dorp in de late uurtjes dronken en voldaan in bed te belanden.


MAANDAG 21 MEI

Een kampioenschap zou geen kampioenschap zijn als het slechts bij de zondag zou blijven. Daarom stond er op maandag om 13.00u alweer een vervolg op het programma. Assistent-coach Wim van Kollenburg had het volledige team bij hem thuis uitgenodigd. Na het verorberen van een goede kom soep, enkele tosti’s en wat broodjes knakworst kreeg het bier langzaam maar zeker toch weer de overhand bij de mannen van OV 2. Wim (& Ria & Japie) via deze weg nogmaals bedankt voor de goede zorgen en de gastvrijheid. Daarna werd rond de klok van 15.30u koers gezet richting Bierbrouwerij Vandeoirsprong. Daar sloten de spelersvrouwen even later ook aan en werd er door het gehele gezelschap naast de gebruikelijke pinten ook genoten van een goed verzorgd buffet. Uiteindelijk werd er nog koers gezet naar de Sis waar de avond met de nodige pils feestelijk werd afgesloten.

Namens spelers en staf van OV 2 wil ik op deze plek nogmaals iedereen (supporters, TOV, het bestuur, sponsors etc. etc. etc.) bedanken voor hun bijdrage aan dit kampioenschap en het feestje wat daaruit voortkwam. We hebben er intens van genoten met z’n allen!


DAN NAAR DE WEDSTRIJD VAN AFGELOPEN ZONDAG…

Afgelopen zondag 27 mei stond voor OV 2 het laatste competitieduel op het programma van seizoen 2017 - 2018. Het trad in deze wedstrijd aan in Hilvarenbeek tegen Hilvaria 2. Een ploeg die bij een gelijkspel de nacompetitie voor promotie zou behalen. Speciaal voor de kampioen werd de touringcar, met Cis van Hersel achter het stuur, benut voor het vervoer.

OV 2 startte deze wedstrijd met een ietwat andere formatie dan men gewend is. Met name de aanwezigheid van Stijn Peeters in de voorste linie was iets waar Hilvaria tijdens hun tactische trainingen geen rekening mee had gehouden. Al snel bleek in de wedstrijd echter dat de focus er na het behalen van het kampioenschap ietwat af was aan Oirschotse zijde. Waar OV 2 normaal zeer georganiseerd speelt, zag het er nu in een kort tijdsbestek een aantal keer niet goed uit. Onnodige fouten werden in het eerste kwart van de wedstrijd door Hilvaria 2 genadeloos afgestraft, daarom keek men na een minuut of 25 al tegen een 2-0 achterstand aan. Dit zou tevens de ruststand worden, nadat de scheidsrechter iets eerder affloot in verband met aankomend onweer.

De tweede helft een iets ander spelbeeld nadat de coach opdracht had gegeven om meer druk uit te oefenen op de Beekse defensie. Dat resulteerde in een paar kansen, maar tot echt gevaar kwam OV 2 niet. Aan de andere kant had ook Hilvaria het lastig om nog tot het doel van Gijs van Beers te reiken. De ietwat saaie wedstrijd werd uiteindelijk nog opgefleurd door een doelpunt van de afzwaaiende Jasper van Kollenburg na een mooie aanval over meerdere schijven. Eindstand derhalve: 2-1 voor Hilvaria 2 dat daarmee de periodetitel binnensleepte.

OV 2 kan zich nu gaan opmaken voor een welverdiende zomerstop om vervolgens rond augustus de draad weer op te pakken voor een nieuw avontuur in de 1ste klasse. Er zullen daarbij wel wat wijzigingen gaan ontstaan in de selectie waarmee dit wordt gedaan. Na afwezigheid van het volledige seizoen door aanhoudend blessureleed hebben Teun Derks en Jan-Willem van Hout besloten om de voetbalschoenen (in ieder geval voorlopig) definitief aan de wilgen te hangen. Daarnaast gaat Stijn Peeters zijn geluk beproeven in een lager team en last but not least nemen we als team afscheid van zowel vader als zoon Van Kollenburg (Wim & Jasper). Voor Wim is het tijd om te gaan genieten van wat meer vrije tijd met zijn vrouw en voor Jasper ligt er een mooie uitdaging klaar buiten het voetbal om, die niet te combineren valt met het voetballen binnen de selectie van Oirschot-Vooruit. Allen harstikke bedankt voor jullie aandeel in de geleverde prestaties in de afgelopen seizoenen en we zien jullie graag terug langs de lijn!
 

Verslagen

Terug naar boven