OV 2 4-1 SBC 2

OV 2
SBC 2
10-05-2018
4 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Afgelopen donderdag 10 mei, tevens bekend als Hemelvaart, stond voor OV 2 de thuiswedstrijd tegen SBC 2 op het programma. De aftrap was gepland om 11.30u maar door het niet op komen dagen van de scheidsrechter werd er met een kwartier vertraging alsnog afgetrapt op Sportpark Jumbo Moorland. De manschappen van Johan van Griensven hadden maar één doel, namelijk winnen om goede zaken te doen in de strijd om het kampioenschap. Het team had tevens nog wat goed te maken voor de heenwedstrijd in Son, want die eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

OV 2 begon goed aan de wedstrijd op het prima bespeelbare hoofdveld. Goede onderscheppingen werden opgevolgd door razendsnelle aanvallen waarbij vooral de dynamiek van het middenveld en aanval een doorn in het oog van de Sonse defensie was. Het altijd defensief goed georganiseerde SBC 2 moest alle zeilen bijzetten in de gehele eerste helft om zich van een grote afgang te behoeden. Desondanks mocht men na 45 minuten in de handen knijpen dat het slechts 4-1 bij rust stond in het voordeel van OV 2. Het was na een kwartier tijd immers al voor de eerste keer raak voor OV 2. Uit een corner van Stijn Koolen was het Paul Stamps die notabene met zijn hoofd de bal beheerst richting het doel verwerkte. Gelukkig was de scheidsrechter optimaal gepositioneerd op de achterlijn om te kunnen beoordelen of de bal daadwerkelijk de lijn had gepasseerd. Dat bleek het geval: 1-0. Daarna blij OV 2 aanzetten in de zoektocht naar meer doelpunten. Na een aantal goede kansen van Oirschotse zijde (tweemaal op de lat en een keer van de lijn gehaald) werd het goede spel na een half uur wederom beloond in de vorm van een doelpunt. Dit keer was het Gijs Sebregts, die wederom op aangeven van Stijn Koolen, een-op-een met de keeper van SBC werd gezet en koelbloedig afrondde: 2-0. Daarna was het echter de beurt aan SBC 2. Nadat zij in het half uur geen enkele kans hadden gecreëerd viel uit het niets toch de aansluitingstreffer. De spits van SBC verschalkte doelman Timo van de Loo met een machtig schot vanaf randje zestien in de verre hoek: 2-1. Even leek het erop dat dit tevens de ruststand zou worden, maar zoals wel vaker in de laatste weken toonde OV 2 veerkracht en perste er plotsklaps voor rust nog twee doelpunten uit. In de 43ste minuut was het Gijs Sebregts die voor zijn tweede van de wedstrijd mocht aantekenen. Na een goede actie over links kwam de bal via Kay Laenen en WillemWitlox voor zijn voeten: 3-1. Twee minuten later was het zelfs nog een keer raak voor de Oirschotse manschappen. Na een fabuleuze actie van Stijn Koolen die op hoogstpersoonlijke wijze de gehele defensie van SBC in het zestienmeter een loer draaide, wist hij Paul Stamps voor het doel te bereiken. Deze good old wist wel raad met de bal en werkte hem van dichtbij in het Sonse doel.

Ruststand: OV 2 4-1 SBC 2

In de tweede helft een ander spelbeeld. Waar het in de eerste helft alleen maar toekwam aan verdedigen kroop SBC 2 in de tweede helft wat meer uit haar schulp. Dit resulteerde erin dat OV 2 wat meer achterover werd gedrukt en er op een of andere wijze niet meer in slaagde om het spel uit de eerste 45 minuten voort te zetten. Het spelbeeld was vaak dat SBC druk kon houden op de Oirschotse defensie, maar dat OV 2 via de counter nog steeds een aantal keren heel gevaarlijk richting het Sonse doel kun opstomen. De Sonse keeper bleek echter in meerdere gevallen een ware sta-in-de-weg voor de Oirschotse aanvalsdriften. Uiteindelijk werd de eindstand in de 70ste minuut bepaald door SBC 2. Uit een vrije trap viel plotsklaps de 4-2 binnen. In de resterende 20 minuten kwam de zege voor OV 2 echter geen moment meer in gevaar.

Al met al weer een goede overwinning van OV 2 in de strijd om het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te spelen hebben zij nu een voorsprong van drie punten op naaste belager Unitas’59 2 uit Eindhoven. Volgende week het eerste potentiële kampioensdoel thuis tegen Braakhuizen 2 om 11.30u! Zorg dat je er bij bent, bij zijn is immers meemaken!

#vooruitdiegroenwitten,vooruitOV2!
 

Verslagen

Terug naar boven