Oirschot Vooruit 2 - Bladella 2

OV 2
Bladella 2
06-05-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   S.L.M. (Stijn) vanHezik
Oirschot-Vooruit 4-1 Bladella
Op een zonovergoten zondag op sportpark Jumbo Moorland namen de mannen van Oirschot Vooruit 2 het op tegen Bladella 2. Vanwege een aantal afwezigen door vakanties en blessures bestond de bank vandaag voornamelijk uit gastspelers uit andere senioren- en jeugdelftallen.

Oirschot Vooruit had het in de beginfase lastig met Bladella, dat op het middenveld vaak een mannetje over leek te hebben. Tot goede mogelijkheden voor de bezoekers leidde dit echter niet. Na een kwartier spelen kregen de Oirschottenaren meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Helaas hadden Stijn Koolen, maar vooral Paul Stamps en Willem Witlox hun vizier net niet op scherp staan en vlogen opvallend veel ballen over het doel van de keeper van Bladella. Toch was het na een half uur spelen Oirschot Vooruit dat de leiding in de wedstrijd nam. Linksbuiten Kay Laenen trok dreigend naar binnen en zocht de combinatie, waarna de bal uiteindelijk via Gijs Sebregts bij Stijn Koolen kwam, die de bal onberispelijk tegen de touwen schoot: 1-0. Daarna bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Het was Oirschot Vooruit dat veelvuldig de bal had, maar verzuimde dit uit te drukken in de score. Aan de andere kant van het veld was Bladella één keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar zoals de afgelopen weken wel vaker werd een hard schot door keeper Timo van de Loo kundig uit het doel getikt. De ruststand was dan ook 1-0.

Direct na rust kwam Bladella tegen de verhouding in op gelijke hoogte, door een hard en hoog schot met een vreemde curve: 1-1. Vervolgens was het Oirschot Vooruit dat veerkracht toonde en veel druk uitoefende richting het doel van Bladella. Uit een hoekschop was de mee opgekomen centrum verdediger Jordi Raaijmakers tot twee keer toe dicht bij een treffer (hij had dit waarschijnlijk gevierd met Cristiano Ronaldo’s calma calma), maar helaas lag de doelman in de weg. Luttele minuten later was het wel raak: een voorzet vanaf links ging over alles en iedereen heen en werd door Gijs Sebregts bij de tweede paal behendig binnengeschoten: 2-1. Ondanks de grote opluchting bij zowel de spelers als de supporters van Oirschot Vooruit na dit doelpunt, namen de mannen van trainer Johan van Griensven het zekere voor het onzekere en gingen op zoek naar een derde doelpunt. Die viel ook na ruim een uur voetballen. Na een goede voorbereidende actie en dito pass van Gijs Sebregts, kon Willem Witlox de bal beheerst binnen schuiven: 3-1. Na 70 minuten kwam Rens van Gaal a.k.a. de bottenbreker (hij schijnt ome te moeten zeggen tegen Louis) in het veld voor Willem Witlox en Stijn Peeters en Paul Stamps werden vervangen door respectievelijk Sjoerd van Straten en good old Luuk van Bommel. Het slotakkoord was voor Stijn Koolen, de topscorer van Oirschot Vooruit 2. Na een mooi balletje van Gijs Sebregts schoot de uitstekend spelende Kay Laenen de bal door de lucht direct door op Stijn Koolen, die de stuiterende bal met een prachtige lob over de kansloze doelman van Bladella wipte: 4-1.

Komende donderdag is het Hemelvaartsdag, een snipperdag voor velen. Toch zullen de mannen van Oirschot Vooruit 2 die dag weer de wei in gaan om wederom op ons eigen hoofdveld voor de drie punten te gaan strijden tegen SBC 2 uit Son en Breugel. Als ook deze wedstrijd gewonnen wordt komt de titel erg dichtbij, dus komt dat zien komt dat zien!
 

Verslagen

Terug naar boven