OV 2 3-0 RPC 3

OV 2
RPC 3
24-04-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   J.P.M. (Sjef) Maas
Een midweekse wedstrijd stond er voor de mannen van Johan van Griensven gisteren op het programma tegen RPC 3. Een ploeg die stabiel in de middenmoot meedraait, maar waarvan in het uitduel met beschamende cijfers werd verloren: 3-0 voor de mannen uit Strijp. Daarom voor de mannen van OV2 des te meer motivatie om het eerdere verlies recht te zetten en tevens goede zaken te doen in de strijd om het kampioenschap.

OV 2 startte de wedstrijd direct fel en dat resulteerde al na een paar minuten in een 1-0 voorsprong. Het was Gijs Sebregts die op aangeven van Stijn Koolen voor de 1-0 aan mocht tekenen in de 2de minuut. Vervolgens ging de thuisploeg door op de ingezette koers en pakte het RPC 3 figuurlijk bij de strot. Een goede energie werd er door alle spelers van OV 2 in de wedstrijd gelegd, wat vaak resulteerde in snelle balveroveringen en goede aanvallen op snelheid via de voorhoede spelers. Binnen 20 minuten werd de Oirschotse strijdlust beloond met een 2-0 voorsprong. Na een goede aanval kwam de bal uiteindelijk bij Willem Witlox die de bal op zijn beurt goed weglegde bij de tweede paal. Paul Stamps was vanuit het middenveld doorgelopen en kon de bal op behendige wijze in het doel manoeuvreren: 0-2. In de fase die volgde bleef OV 2 het overwicht houden. De defensie was uiterst succesvol in de kopduels en RPC 3 kwam er nauwelijks doorheen gevoetbald. Uit een paar vrije trappen, corners en verre ingooien kwam de enige dreiging van de bezoekers. Het was echter doelman Timo van de Loo die telkens als winnaar uit de strijd kwam. In het restant van de eerste helft kwam OV 2 er nog wel een paar keer gevaarlijk uit. Het ontbrak echter aan geluk en scherpte om dit ook tot uiting te laten komen in doelpunten. Ruststand derhalve: 2-0.

De tweede helft vertoonde een ietwat ander spelbeeld. De manschappen van Johan van Griensven zakten iets verder in waardoor RPC 3 een aantal malen tot dicht bij het doel van Timo van de Loo konden opstomen. Het ontbrak aan Strijpse zijde echter ook aan scherpte en overtuiging om een van de spaarzame kansen te verzilveren. Na zo’n 60 minuten was het echter alsnog over en sluiten voor RPC 3. Na een goede uittrap van Timo van de Loo kwam de bal over een aantal schijven uiteindelijk bij Paul Stamps. Met een bekeken pass zette hij Stijn Koolen oog-in-oog met de doelman van RPC 3. Hij deed wat hij moest doen en plaatste de bal met een subtiele trap in het doel: 3-0. Vervolgens ging het spel nog wat op en neer. Aan Oirschotse zijde ging de scherpte er ietwat vanaf, waardoor er soms te onzorgvuldig werd omgesprongen met het balbezit en de kansen die daaruit voortvloeide. RPC had echter het geloof in een resultaat al opgegeven waardoor de scheidsrechter na 90 minuten voor het eindsignaal floot.

Al met al een goede overwinning van het Oirschotse collectief in deze wedstrijd tegen RPC 3. Voornamelijk de positiviteit, de energie en de wil om te winnen van de volledige ploeg biedt genoeg houvast om met vertrouwen naar de seizoensfinale toe te werken. Er staan immers nog vier finales voor de boeg voor OV 2 in haar strijd om de titel. Aanstaande zondag staat er geen wedstrijd op het programma. Op zondag 6 mei om 11.30u de thuiswedstrijd tegen Bladella 2.

See you there! #vooruitdiegroenwitten,vooruitOV2!
 

Verslagen

Terug naar boven