OV 2 4-0 Steensel 2

OV 2
Steensel 2
08-04-2018
4 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Onder een stralend voorjaarszonnetje werd er om 11.30u afgetrapt op het niet al te beste hoofdveld van Sportpark Jumbo Moorland. Na een lastige uitwedstrijd tegen Steensel 2 waren de mannen van Johan van Griensven gebrand op een goed resultaat, zeker ook met de topper van volgende week tegen Beerse Boys 3 in het verschiet.

Al snel bleek dat de Oirschotse ploeg zijn zaken goed op orde had, wat direct resulteerde in een paar aardige mogelijkheden in de openingsfase. De precisie ontbrak echter om dit ook uit te drukken in een voorsprong. Slechts 10 minuten na het beginsignaal beging de Steenselse defensie een overtreding in het zestienmetergebied waarna de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om een penalty toe te kennen. Achter de bal nam Kay Laenen zijn verantwoordelijkheid, echter was het de doelman van Steensel die de persoonlijke tweestrijd won. Een goed geplaatst schot dook hij rechtsonder uit de hoek. Een paar minuten later werd deze gemiste kans alsnog ongedaan gemaakt door Max Vervoort, nadat Rick Meeuwis met een behendige bal hem richting de keeper stuurde; 1-0.

Steensel voelde zich achterover gedrukt en kwam en niet of nauwelijks uit. Af en toe deelde zij een speldenprik uit via de linksbuiten en spits, maar tot serieus gevaar kwam het niet. De Oirschotse defensie en daarbij de doelman stond ook deze wedstrijd weer als een huis. Een dieptepunt in de eerste helft was het vroeg uitvallen van Harun Canic. Het team pakte het echter goed op in het restant van de eerste helft, al was het veldspel af en toe wat slordig. Maar het was genoeg om met een 1-0 tussenstand de kleedkamer op te zoeken.

In de rust werd benadrukt dat de 1-0 tussenstand aan de magere kant was en de focus moest liggen op het verhogen van de doelpuntenproductie. Koud uit de kleedkamer wisten de Oirschotse mannen hier wel raad mee en zorgde wederom Max Vervoort voor wat extra lucht aan Oirschotse zijde; 2-0. Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld: OV2 dat het overwicht had en Steensel 2 dat zichzelf terugtrok op eigen helft. Het volledige spel van de bezoekers was erop gericht om de ruimtes klein te houden en te speculeren op een uitval via hun lange spits. De dynamiek van OV2 was Steensel 2 echter te machtig wat uiteindelijk resulteerde in de definitieve knock-out. Na goed veldspel was het Max Vervoort die mocht aantekenen voor zijn hattrick en daarmee hoogstpersoonlijk de stand op 3-0 in het voordeel van de Oirschotse formatie bracht. Na wat wisselingen op het veld aan beide zijdes lukte het Steensel net voor tijd tóch nog om tot scoren te komen. Helaas was het echter in eigen doel, waardoor de eindstand op 4-0 werd bepaald.

Al met al een aardige wedstrijd van OV2 met stabiel veldspel en zeer solide verdedigend werk. Genoeg fundament om volgende week de topper te spelen tegen Beerse Boys 3 in het gevecht om de titel. OV2 staat momenteel bovenaan met 30 punten, gevolgd door Beerse Boys 3 met 28 punten. Iedereen is dan ook van harte welkom om het team van Johan van Griensven aanstaande zondag om 11.00u te komen steunen op Sportpark De Klep te Middelbeers in de strijd om het kampioenschap! Bij zijn is meemaken!
 

Verslagen

Terug naar boven