Dommelen 2 - Oirschot Vooruit 2

Dommelen 2
OV 2
25-03-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   H (Henk) Achten
Zondag 25 maart moesten de mannen van Oirschot Vooruit 2 aantreden tegen Dommelen 2, de ploeg die hen vorig seizoen nog de weg geblokkeerd had naar promotie via de nacompetitie. Van tevoren werd dus al rekening gehouden met een lastige wedstrijd. De geplande aftrap was om 12:00u op sportpark ’t Heike, maar door autopech van de scheidsrechter startte de wedstrijd een tiental minuten later.

Oirschot Vooruit begon uitstekend aan de wedstrijd en wist direct een aantal goede kansen te creëren. Een schot van Gijs Sebregts belandde in de handen van de doelman en een schuiver van Stijn Koolen verdween na goed terugleggen van Kay Laenen rakelings naast de paal. Dommelen kwam er in de beginfase af en toe gevaarlijk uit via hun behendige links buiten, maar Jasper van Kollenburg en Daan van Nunen wisten hem keer op keer op tijd af te stoppen. Het was Oirschot Vooruit dat voor rust een voorsprong verdiende, maar helaas had Willem Witlox het vizier tot twee keer toe niet op scherp staan. De ruststand was daarom 0-0.

Tijdens de rust was de boodschap van de trainers dat we ons goede spel moesten belonen met doelpunten, dus met die instelling kwamen de spelers de tweede helft het veld weer op. Toch kreeg Oirschot Vooruit na een uur spelen een kleine domper te verwerken. De verder uitstekend keepende Timo van de Loo, die de geblesseerde Gijs van Beers verving, liet een gevaarlijk indraaiende corner los waarna het voor de aanvaller van Dommelen een koud kunstje was om de rebound binnen te koppen: 1-0. Wat er vervolgens gebeurde moet de meegereisde supporters van Oirschot Vooruit ongetwijfeld goed hebben gedaan. In plaats van met “de koppies naar beneden” te gaan voetballen schakelden de mannen van Oirschot Vooruit twee tandjes bij en werd Dommelen op eigen helft vastgezet. Trainers Johan van Griensven en Wim van Kollenburg besloten aanvallend te wisselen en op deze manier een alles of niets offensief te forceren. Dit resulteerde tien minuten voor tijd in de gelijkmaker: invaller Harun Canic trok met een mooie actie over rechts naar binnen en schoot de bal hard richting de verre hoek. De doelman van Dommelen kon zijn schot nog net pareren maar kon niet voorkomen dat de rebound simpel binnengetikt kon worden door Willem Witlox. Vervolgens voetbalde Oirschot Vooruit vol voor de overwinning en werd de wedstrijd nog even stil gelegd na een blessure bij Harm van Heerebeek. Over de ernst van de blessure is nog onduidelijkheid en we open met z’n allen dat het mee valt. Drie minuten voor tijd werd het hardwerkende collectief van Oirschot Vooruit beloond, want na wederom een goede actie en dito voorzet van Harun Canic was het Gijs Sebregts die de bal snoeihard en op schitterende wijze in het doel volleerde en zo de eindstand bepaalde: 1-2.

Dit zijn de overwinningen die aan het einde van het seizoen wel eens doorslaggevend kunnen zijn voor het kampioenschap. Toen in de kleedkamer bleek dat concurrent Beerse Boys punten had verspeeld kon de muziek aan en werd “huisje op wielen” luidkeels meegezongen. Pas over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Steensel 2 om 11:30u.
 

Verslagen

Terug naar boven