Unitas'59 - Oirschot Vooruit

Unitas'59 2
OV 2
11-03-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   R. Bloemsma
Afgelopen zondag stond voor koploper Oirschot Vooruit de uitwedstrijd tegen nummer drie Unitas’59 op het programma. Voorgaande ontmoeting was geëindigd in een 2-2 gelijkspel, dus waren de mannen uit Oirschot gebrand op een overwinning.

Beide ploegen begonnen wat onrustig aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en Unitas’59 beperkte zich vooral tot lange ballen van achteruit die bijna allemaal door keeper Gijs van Beers opgeraapt konden worden. Het was uiteindelijk Oirschot Vooruit dat als eerste tot een aantal kansen kwam door goed combinatiespel vanuit het middenveld. Een slap schot van Willem Witlox ging naast en een poging van Paul Stamps in kansrijke positie verdween helaas over het doel van de doelman van de thuisploeg. Nadat een doelpunt van Willem Witlox in eerste instantie nog zeer discutabel werd afgekeurd vanwege buitenspel, was het een paar minuten later wel raak: na een mooie pass van Stijn Koolen kon de spits van Oirschot Vooruit ongehinderd doorlopen op de keeper en werd de bal rustig in het netje geschoven. Achterin werd weinig weggeven, mede door de uitstekende organisatie van het centrale duo Jordi Raaijmakers en Daan van Nunen. De ruststand was dan ook 0-1.

Aan het begin van de tweede helft werd door de coach van Unitas enkele spelerswisselingen doorgevoerd. Dit leidde ertoe dat Oirschot Vooruit direct onder druk kwam te staan. Toch waren er twee goede mogelijkheden voor Oirschot Vooruit om de score uit te breiden, maar Stijn Koolen en Harun Canic misten wat geluk in hun afwerking. Aan de andere kant viel 20 minuten voor tijd uiteindelijk de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd door de opgekomen middenvelder van de thuisploeg ongehinderd binnengekopt: 1-1. In het veld en langs de lijn was iedereen van Oirschot Vooruit het er over eens dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. Hierdoor werd besloten om Unitas achterin vast te gaan zetten. Dit had helaas niet het gewenste effect en leidde zelfs tot de 2-1 van de thuisploeg. Oirschot Vooruit probeerde het nog wel, maar slaagde er uiteindelijk niet meer in om in de slotfase de gelijkmaker te forceren.

Een zure nederlaag dus voor de ploeg van Johan van Griensven, in een wedstrijd waarin Oirschot Vooruit uiteindelijk voetballend zelf te weinig heeft gebracht. Het enige positieve nieuws was dat nummer twee Beerse Boys gelijk had gespeeld en Oirschot Vooruit dus nog altijd aan kop gaat (hetzij nu wel met evenveel punten als de tweede club van onze gemeente). Ondanks de nederlaag zit het nog steeds wel goed met de sfeer en het vertrouwen bij onze jongens. Kop omhoog en volgende week weer voor de drie punten strijden in de thuiswedstrijd tegen SBC.
 

Verslagen

Terug naar boven