Oirschot Vooruit 2 – Hilvaria 2

OV 2
Hilvaria 2
18-02-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   Y Da Silva Cruz
Na een lange winterstop begon afgelopen zondag 18 februari 2018 de competitie weer voor de mannen van Oirschot Vooruit 2. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft werden al verschillende oefenwedstrijden gespeeld met wisselende resultaten, maar vanaf vandaag werd de race om de titel in klasse 2D weer vervolgd. Hilvaria is een tegenstander waar we het in uit-wedstrijden traditioneel lastig hebben, maar thuis wordt deze tegenstander, zoals ook vandaag het geval was, meestal gewoon verslagen.

De eerste helft was grotendeels saai, waarin beide ploegen slordig waren in balbezit en tot weinig fatsoenlijke kansen kwamen. Toch was er na een half uur spelen de kans voor Paul Stamps na geklungel achterin bij de bezoekers, maar zijn inzet verdween nipt naast de verkeerde kant van de doelpaal. Heel af en toe kwam ook Hilvaria in de buurt van keeper Gijs van Beers, maar tot grote, goed uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het was Oirschot Vooruit dat plots op 1-0 kwam, nadat een voorzet van Koen van Heerebeek via de paal terug in het veld kwam en simpel door Dorus van de Wal werd binnengetikt. Vervolgens maakte Johan van Griensven zijn spelers erop attent dat het nog maar een paar minuten was voor het rust signaal zou klinken en het dus belangrijk was deze voorsprong vast te houden. Toch ging het één minuut voor rust nog mis. Bij een uitbraak van Hilvaria miste een sliding van Daan van Nunen de door het halfbevroren veld opgestuiterde bal, waarna het voor de aanvaller een koud kunstje was om de 1-1 binnen te schieten. Dit was dan ook de ruststand.

De tweede helft werd door Oirschot Vooruit een stuk beter begonnen dan door Hilvaria. Buitenspeler Kay Laenen, wiens acties in de eerste helft mede door het slechte veld af en toe wat ongelukkig oogden, brak goed door over links en zijn afgemeten voorzet werd wederom binnengeschoten door spits Dorus van de Wal: 2-1. Vervolgens was het Hilvaria dat zich probeerde terug in de wedstrijd te spelen terwijl de grootste kansen voor Oirschot Vooruit waren, maar helaas gemist werden. Middenvelders Jasper van Kollenburg en vooral ook Harm van Heerebeek blonken uit en onderschepten veel Hilvarenbeekse aanvallen. Toch kwam ook Oirschot Vooruit af en toe goed weg, in situaties waarbij keeper Gijs van Beers gepasseerd was maar een verdediger nog redding kon brengen. Uiteindelijk besliste Oirschot Vooruit het duel door een laag diagonaal schot van Kay Laenen dat werd losgelaten door de doelman van Hilvaria. Wederom was het Dorus van de Wal die op de juiste plek stond en mocht aanleggen voor een hattrick: 3-1.

De mannen van Oirschot Vooruit 2 zijn dus goed begonnen aan de tweede seizoenshelft met een overwinning op nummer 5 Hilvaria. Toch zal trainer Johan van Griensven bij vlagen ook een gebrek aan creativiteit hebben gezien, een aandachtspunt wat verbeterd zal moeten worden. Komende zondag mogen we richting Sportpark Wagenaars in Boxtel, waar om 11:00u de uit-wedstrijd tegen ODC op het programma staat.
 

Verslagen

Terug naar boven