Braakhuizen 2 - Oirschot Vooruit 2

Braakhuizen 2
OV 2
03-12-2017
2 - 2

Scheidsrechter:   N. Sivac
Zondag 3 december traden de mannen van Oirschot Vooruit 2 op sportpark de Kievit aan tegen Braakhuizen. Traditioneel een lastige klus, want vorig jaar werd er na een bizar score verloop nog verloren met 4-3. Ook vandaag bleek Braakhuizen niet te kloppen, en bleef Oirschot Vooruit steken op 2-2.

Oirschot Vooruit begon uitstekend aan de wedstrijd, want al na 6 minuten was het Max Vervoort die na een prachtige solo in de verre hoek afrondde: 1-0. Hij mocht weer eens op zijn favoriete positie op het middenveld starten, door afwezigheid van de licht geblesseerde Stijn Koolen. Helaas kon Oirschot Vooruit niet lang van deze voorsprong genieten, want nadat het op meerdere plekken in de verdediging mis ging was het Braakhuizen dat na 15 minuten voor de 1-1 aantekende. Daarna probeerden de mannen van trainer Johan van Griensven de draad weer op te pakken. Dit lukte enigszins, al leidde het nog niet tot een nieuwe voorsprong. Tot overmaat van ramp was het juist Braakhuizen dat uit een corner profiteerde van het feit dat de bal in de kluts voor het doel van keeper Gijs van Beers bleef liggen: 2-1. Oirschot Vooruit was het daarna even kwijt, maar kwam nog vóór rust op fortuinlijke wijze op gelijke hoogte. Een mislukte voorzet kwam op de arm van een verdediger van Braakhuizen terecht en de tot dan toe matig fluitende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Koen van Heerebeek maakte koeltjes gebruik van dit buitenkansje: 2-2. Tevens de ruststand.

Na rust was het spelbeeld eentonig. Het was Oirschot Vooruit dat op zoek ging naar de voorsprong, maar tegelijkertijd op de hoede moest zijn voor de schaarse tegenstoten van Braakhuizen. Met af en toe erg fysiek spel bleef de thuisploeg redelijk eenvoudig overeind. Paul Stamps was het veld ingekomen voor Harun Canic, en zag halverwege de tweede helft zijn vrije trap maar nét over de kruising zeilen. Intussen was ook de weer volledig van een blessure herstelde Daan van Nunen het veld ingekomen voor Rick Meeuwis. Trainer Johan van Griensven en zijn assistent Wim van Kollenburg probeerden 10 minuten voor tijd alsnog een doorbraak te forceren door frisse jongens in het veld te brengen. Pim Meeuwis verving Bil van den Akker en Luke van Kollenburg (talentvolle speler van de A1) kwam in het veld voor Pierre van den Berkmortel. Het eerste balcontact van Luke van Kollenburg leverde direct een gevaarlijke voorzet op die door de wisselspelers op de bank al als doelpunt gepromoveerd werd. Helaas wist de keeper van Braakhuizen de inzet van Gijs Sebregts te keren en bleef de stand onveranderd. Aan de andere kant van het veld had Oirschot Vooruit het aan keeper Gijs van Beers te danken dat het op het eind niet tegen een nederlaag aan liep, door tot 3x toe een redding te verrichten.

Zo bleef het 2-2, en dus een teleurstellende uitslag voor Oirschot Vooruit, dat wel nog altijd koploper is, maar Beerse Boys zag naderen tot op 1 punt. Volgende week spelen we thuis om 11:30 uur tegen Hilvaria 2 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Zal het ons lukken winterkampioen te worden?
 

Verslagen

Terug naar boven