Oirschot Vooruit 2 - Nuenen 3

OV 2
RKSV Nuenen 3
19-11-2017
9 - 1

Scheidsrechter:   E. Yilmaz
Na een mindere reeks van 3 wedstrijden zonder overwinning, moesten de mannen van Oirschot Vooruit 2 vandaag aantreden tegen hekkensluiter Nuenen. Op voorhand leek dit dan ook een ideale tegenstander om met een overwinning het goede gevoel en vertrouwen weer terug te krijgen. Oirschot Vooruit was de gehele wedstrijd oppermachtig en uiteindelijk werd met 9-1 gewonnen.

De thuisploeg speelde vandaag in het zwart, en begon goed aan de wedstrijd. Oirschot Vooruit had meer balbezit en was meteen een aantal keer dreigend voor het doel van Nuenen. Dit wedstrijdbeeld hield eigenlijk de gehele eerste helft stand, alleen verzuimde Oirschot Vooruit de score te openen. Vlak voor rust werd een bal van achteruit niet goed door het midden verwerkt, waarbij een speler van Nuenen de bal op kon pikken en direct de eerste kans van Nuenen in de kruising kon schieten: 0-1. Even later viel Willem Witlox uit met een blessure aan zijn been en werd vervangen door Pierre van den Berkenmortel. De vrije trap die hieruit voort kwam werd ingeschoten door Stijn Koolen. De keeper redde ternauwernood, maar Paul Stamps profiteerde door de rebound binnen te koppen: 1-1 ruststand.

In de tweede helft stelde Oirschot Vooruit al snel orde op zaken. Na 5 minuten gaf scheidsrechter Yilmaz een penalty die onberispelijk werd binnengeschoten door wederom Paul Stamps. Niet veel later was het Gijs Sebregts die zorgde voor de beslissende 3-1 op aangeven van Jasper van Kollenburg. Invaller Pierre van den Berkenmortel legde aan voor de 4-1 op aangeven van Gijs Sebregts, en diezelfde Pierre van den Berkenmortel was even later aangever bij de 5-1 van Stijn Koolen. Pim Meeuwis kwam in het veld voor Paul Stamps, Harun Canic werd vervangen door Harm van Heerebeek en Bil van den Akker loste Stijn Koolen af. Het duurde niet lang of invaller Pim Meeuwis verzorgde het voorbereidende werk en Gijs Sebregts kon aanleggen voor zijn 2e goal en de 6e voor Oirschot vooruit. Een paar minuten voor tijd was het Bil van den Akker die keurig raak schoot op aangeven van Pierre van den Berkenmortel, en daarmee liet hij zien zeker niet onder te doen voor zijn collega-basisspelers. In blessuretijd completeerde Gijs Sebregts zijn hattrick na opnieuw een assist van Pierre van den Berkenmortel. Het slotakkoord en tevens de 9-1 kwam op naam van Pierre van den Berkenmortel na een mooie solo.

Een grote overwinning, die door het gelijke spel van concurrent SBC ook nog de eerste periode winst opleverde voor de mannen van Johan van Griensven! Hopelijk geeft dit een boost voor de komende wedstrijden, te beginnen komende zondag met de thuiswedstrijd (11:30 uur) tegen Dommelen 2.
 

Verslagen

Terug naar boven