Oirschot Vooruit 2 - Unitas'59 2

OV 2
Unitas'59 2
05-11-2017
3 - 3

Scheidsrechter:   S. Dirkx
Vandaag stond voor Oirschot Vooruit 2 de competitie wedstrijd tegen Unitas’59 op het programma. Voor sommigen binnen het team een speciale tegenstander, want deze werd twee seizoenen terug in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap met 5-2 verslagen.

De beginfase van de wedstrijd was erg open. Nadat Oirschot Vooruit een aantal keer dreigend was geweest voor het doel van de tegenstander was het Unitas dat een niet-te-missen kans kreeg. Toch ging de bal niet in het doel, want door veel getreuzel van de aanvaller en goed ingrijpen van Jasper van Kollenburg restte Unitas slechts een corner. Vervolgens was het Oirschot Vooruit dat constant de aanval zocht, maar moest oppassen dat het bij balverlies niet tegen een counter doelpunt van Unitas aan liep. Uiteindelijk zorgde een goede combinatie tussen Gijs Sebregts en Max Vervoort ervoor dat de bal snel van rechts naar links kon worden gespeeld, waardoor Willem Witlox tijd en ruimte kreeg om aan te leggen voor de 1-0. Voor rust werd het ook nog 2-0 voor Oirschot Vooruit. Na een afgeslagen corner van Unitas kon Gijs Sebregts diep worden gestuurd. Hij bleef kalm, omspeelde de keeper en schoot raak.

Na de rust kwam Unitas iets scherper uit het kleedlokaal en stond Oirschot Vooruit nog te slapen. In een tijdsbestek van 5 minuten werd de royale voorsprong van 2-0 weggegeven, omdat de organisatie achterin niet goed was: 2-2. Toch toonden de mannen van Johan van Griensven veerkracht. Na een strakke pass over de breedte van Kay Laenen had Willem Witlox weer alle tijd om de bal hard achter de keeper van Unitas te schieten, 3-2. Helaas kon Oirschot Vooruit niet lang van deze voorsprong genieten, want een paar minuten later stond het alweer gelijk na opnieuw organisatorische problemen achterin, 3-3. Trainer Johan van Griensven voerde nog wat wissels door om iets te forceren. Paul Stamps kwam in het veld voor Willem Witlox, Rick Meeuwis kwam erin voor Mathijs van de Ven, Harun Canic verving Pim Meeuwis en tot slot werd Kay Laenen vervangen door Pierre van den Berkenmortel. Oirschot Vooruit probeerde nog wel aan te dringen, maar had wat pech bij kansen van Gijs Sebregts, Paul Stamps en Stijn Koolen. Aan de andere kant moest ook Gijs van Beers nog een keer ingrijpen om erger te voorkomen.

Al met al een teleurstellende middag voor Oirschot Vooruit, dat SBC langszij zag komen op de ranglijst. Toch ziet het er nog steeds goed uit, want met één wedstrijd minder gespeeld hebben ze alles nog in eigen hand om de kampioen van periode 1 te worden. Komende zondag op bezoek bij RPC zullen dan wel beide helften goed gespeeld moeten worden. Er wordt om 12:00 uur afgetrapt op sportpark Aalsterweg.
 

Verslagen

Terug naar boven