RKDVC 4 4-1 Oirschot Vooruit 2

RKDVC 4
OV 2
22-10-2017
4 - 1

Basis spelers:

Scheidsrechter:   A.J. de Ruijter
De bekerwedstrijd van OV2 tegen RKDVC4 die vooraf werd aangekondigd als een moeilijke wedstrijd op papier, zou achteraf een moeilijke wedstrijd op een veredeld hockeyveld zijn. Omstreeks 11.30u werd in Drunen afgetrapt voor de tweede ronde van het bekertoernooi op een klein, vliegensvlug en sprietloos kunstgrasveld.

Die factoren samen zorgden er in het begin van de wedstrijd voor dat nagenoeg elke lange bal van beide ploegen zijn heil vond over de achterlijn. Het was vervolgens RKDVC4 dat na een klein kwartier een vrije trap mocht nemen vanaf links en deze na wat geklungel bij het uitverdedigen aan Oirschotse zijde in het vijandelijk doel zag verdwijnen; 1-0. Ook dit keer dus weer een vroege tegengoal voor OV2. Daarna golfde het spel wat op en neer in het restant van de eerste helft, maar tot echte kansen kwam zowel OV2 als RKDVC4 niet meer.

De tweede helft werd gestart en ondanks dat er een paar keer een goede aanval werd opgezet aan Oirschotse zijde was het vooral RKDVC4 dat een lesje effectiviteit op het tapijt legde. Het was immers zo dat zowel de 2-0 als 3-0 uit lange ballen vanuit de achterhoede van Drunen voortkwamen, die de Oirschotse defensie te machtig waren. Tussentijds was het wel nog keeper Gijs van Beers die OV2 behoedde voor een nog grotere achterstand door een penalty te stoppen. Aan de andere kant was het enige tijd later wel raak vanaf elf meter, nadat Paul Stamps succesvol raak schoot na een overtreding op Stijn Koolen in het strafschopgebied. De hoop op een goed resultaat was daarna alsnog snel vervlogen toen RKDVC4 een na enig tumult voor de goal van OV2 een discutabele penalty kreeg toegewezen. De penaltynemer schroomde echter niet en plaatste de bal keurig in de rechterbovenhoek. In de slotfase van de wedstrijd kreeg OV2 nog een paar mogelijkheden uit corners, met name via Harm van Heerebeek, maar tot echt gevaar kwam men niet meer voor het doel van RKDVC4.

Na 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en klonk het eindsignaal. Bij OV2 heerste er vooral een gevoel van teleurstelling, maar deze collectieve offday kun je beter hebben in een beker- dan in een competitiewedstrijd. Afijn, het bekertoernooi zit erop voor OV2 en men kan zich vanaf nu volledig gaan focussen op de competitie. Volgende week tegen SBC2.
 

Verslagen

Terug naar boven