OV 2 4-1 ODC 3

OV 2
ODC 3
15-10-2017
4 - 1

Basis spelers:

Scheidsrechter:   M.A.J. van der Heijden
Na overwinningen op achtereenvolgens Beerse Boys 3, Steensel 2 en Bladella 2 werd ook in de vierde competitiewedstrijd van Oirschot Vooruit 2 weer de volle buit binnengehaald, want na 90 minuten stond 4-1 op het scorebord. Daarmee gaat het team nu met 12 punten aan kop in de 2e klasse D.

Onder een stralende najaarszon werd om 11.30u afgetrapt op Sportpark Jumbo Moorland tegen ODC 3 uit Boxtel. En zoals in de eerste twee competitiewedstrijden ook het geval was, stond ook vandaag weer in een tijdsbestek van slechts zes minuten een 0-1 achterstand op het scorebord. Een schot van ODC dat door Bil van den Akker geblokkeerd werd, caramboleerde op onfortuinlijke wijze via zijn been over doelman Gijs van Beers die het nakijken had; 0-1 in het voordeel van ODC 3. OV2 herpakte zich hierna razend snel en nam al snel weer het initiatief in handen. Het was dan ook geen toeval dat Stijn ‘Man of the Match’ Koolen na 11 minuten vanaf rechts naar binnen kwam en met zijn chocoladebeen de bal in de hoek schoof; 1-1. De gelijkmaker was de opmaat naar meer en slechts vier minuten later was het alweer raak nadat een heerlijke aanval over rechts verzilverd werd. Het was uiteindelijk Willem Witlox die de bal door de lucht doorspeelde naar Max Vervoort wie op zijn beurt na een knappe aanname op zijn knie met een verwoestende uithaal zorgde voor de 2-1 voorsprong. Wat volgde was een eerste helft die op en neer ging, maar waarbij OV2 duidelijk de overhand hield. ODC werd slecht nog één keer echt dreigend met een bal van grote afstand op de lat.

Het rustsignaal klonk na 45 minuten en in de rust werd benadrukt dat de overwinning nog zeker niet binnen was tegen het geslepen team van ODC3. Nadat de tweede helft van start was gegaan vond trainer Johan van Griensven het tijd voor de eerste wissel, waardoor Bil van den Akker het veld verliet voor good old Paul Stamps. Het duurde daarna tot de 70ste minuut voordat het thuispubliek kon opveren voor de 3-1. Wederom was Stijn Koolen het eindstation van een aanval nadat Max Vervoort goed was doorgegaan vanaf de linkerflank. Hierna werden een tweetal wissels doorgevoerd: Max Vervoort werd vervangen door Pierre van den Berkmortel en even later verliet ook Mathijs van de Ven het veld voor Rick Meeuwis. Laatstgenoemde stond koud in het veld toen de definitieve zege werd binnengehaald. Via een inworp op links kwam de bal bij Daan Hagemeier die ook dit keer Stijn Koolen in staat stelde om zijn derde doelpunt van de middag te maken. Een ware hattrick voor Stijn Koolen, die daarmee liet zien dat zijn titel als ‘speler van de maand: september’ geen toeval was.

Al met al een zeer goede zondag voor OV2 dat met de overwinning op ODC3 ongeslagen blijft in al haar officiële duels van het huidige seizoen. De zondag werd nog beter toen bleek dat naaste concurrenten Unitas’59 2 en Dommelen 2 beide punten lieten liggen in hun wedstrijden. Volgende week staat er voor OV2 om 11.30u een bekerwedstrijd op het programma tegen RKDVC 4 uit Drunen. We zullen zien of de sterke reeks kan worden voortgezet in deze op papier lastige uitwedstrijd.
 

Verslagen

Terug naar boven