Nieuws

 

1-5 winst voor OV1 tegen Marvilde

27 oktober 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Een ruime en verdiende overwinning vanmiddag voor de groen-witten uit Oirschot.
Na een respectvolle minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd vanwege het trieste overlijden van ons 20-jarige Oirschot Vooruit lid Rob van Straten ging de wedstrijd iets na half drie van start.
Wij wensen namens alle Oirschot Vooruit leden de familie en vrienden alle sterkte toe met dit grote verlies.

Na eerst op achterstand te zijn gekomen in de 9e minuut met 1-0 door een kopdoelpunt van Ties Bazelmans van Marvilde na te slap ingrijpen van de Oirschot Vooruit verdediging, werd de schade daarna ruimschoots hersteld door maar liefst 5 Oirschotse doelpunten!
In de 18e minuut was Oirschot Vooruit voor het eerst gevaarlijk dichtbij een doelpunt via een schot van Fons Meeuwis wat rakelings langs ging. Marvilde had echter in het eerste deel van de wedstrijd het betere van het spel en drukte Oirschot Vooruit terug op eigen helft.
In de 20e minuut werd een Veldhovens schot gesmoord waardoor de stand 1-0 bleef en Oirschot Vooruit goed weg kwam.
Iets later viel het doelpunt echter aan de andere kant van het veld via een prachtige omhaal van Fons Meeuwis op goed doorgaan van Job van Gestel en dito assist van Joris Swaanen, 1-1 dus.

Het spel ging op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd deze 1e helft. Jeugdspeler Koen Versteden, die wederom in de basis was gestart, kreeg op randje buitenspel nog een mooie kans maar de keeper van Marvilde was alert en wist erger te voorkomen.
In de 40e minuut nog een kans voor Oirschot Vooruit via een uitbraak van Joris Swaanen en Fons Meeuwis. Het schot eindigde helaas in het zijnet.
Ook Marvilde was nog dicht bij een doelpunt op slag van rust maar in een mêlee van spelers werd de bal toch weggewerkt door de verdediging van de groen-witten. Ruststand bleef dus staan op 1-1.

Meteen na rust in de 47e minuut een aanval van Oirschot Vooruit waarbij Joris Swaanen binnen de 16 meter werd gevloerd. De uitstekende scheidsrechter had het goed gezien en legde de bal terecht op de stip.
Een klusje voor aanvoerder Joris Swaanen zelf. Beheerst schoot hij de bal in de benedenhoek waarmee hij zijn ploeg voor het eerst op voorsprong bracht, 1-2.
Oirschot Vooruit werd sterker en Marvilde begon met name achterin foutjes te maken.
De gretige Fons Meeuwis werd diep gestuurd door Max van Kollenburg na een foutieve pass van een Marvilde verdediger en schoot hard met links de 1-3 binnen in de 50e minuut, waarmee de wedstrijd gespeeld leek.
Toch was Marvilde nog een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt maar keeper Niels Stockman hield samen met de rest van de verdediging alles tegen.

Wederom een foutje in de Marvilde verdediging was de aanleiding voor de 1-4. Max van Kollenburg was wederom goed op dreef op het Oirschotse middenveld en was alert.
Hij bediende Fons Meeuwis op maat en die kon aanleggen voor zijn 3e treffer van de middag in de 72e minuut.

Trainer Piet Drijvers wisselde Koen Versteden nog voor Sjoerd van Straten in de 76e minuut en het was diezelfde Sjoerd van Straten die met een knappe kopbal uit een corner voor de 1-5 zorgde.
De wedstrijd was nu echt gespeeld en kabbelde naar het einde.
Marvilde was niet meer bij machte om iets terug te doen.

Opstelling OV: Niels Stockman, Koen van Heerebeek, Koos Gloudemans, Job van Gestel, Rick Meeuwis, Bram Meeuwis, Max van Kollenburg, Joris Swaanen, Fons Meeuwis (90. Gijs de Bruin), Daan Hagemeier (84. Jip Stam) en Koen Versteden (76. Sjoerd van Straten)


 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur van Oirschot Vooruit heeft Roland Roefs aangesteld als Hoofd Jeugd Opleiding(HJO) voor de gehele jeugdafdeling van onze… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen is op zijn einde. Deze week werd er door de diverse jeugdteams voor de laatste keer getraind. De jaarlijkse… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De afgelopen weken hebben wij geconstateerd dat er buiten de georganiseerde trainingen om regelmatig gebruik wordt gemaakt van ons… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Juni 2020

07 juni 2020
Het seizoen 2019-2020 loopt nu echt op zijn einde. Een bijzonder seizoen. Een seizoen dat de boeken ingaat als ‘nooit uitgespeeld’.… Meer >
 
 
 
04-06-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven