Nieuws

 

overtuigende 1-5 winst op Sparta '25 voor OV1

13 oktober 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Oirschot Vooruit speelde een voortreffelijke wedstrijd onder een heerlijk najaars-zonnetje. Het trad aan met diverse invallers. Zo was o.a. aanvoerder Joris Swanen afwezig. Het waren jonkies die ook op de zaterdag nog bij de jeugd voetballen.
Na een voorzichtige eerste helft zou het in de tweede helft echt gaan losbranden! De jonkies moesten natuurlijk ook nog wennen. Begrijpelijk.

Zoals gezegd was de eerste helft vooral een aftasten van waar de zwaktes en eventueel de sterktes bij de tegenstander waren. Sparta '25 was voor O.V. een totaal onbekende tegenstander.
Wellicht heeft dat het voordeel dat je op niemand specifiek hoeft te letten en dus vrijuit kunt voetballen. Het spel ging goed op en neer.
Echt gevaarlijk werden beide partijen vooralsnog niet. Gaandeweg de eerste helft werd O.V. al iets sterker. Sparta '25 speelde fysiek stevig.
Vooral Max van Kollenburg moest het ontgelden! Maar ze vergisten zich in Max want Max is wel klein van stuk maar hij laat zich niet intimideren.

In de 36e minuut ging Rick Meeuwis over links goed door, passeerde een verdediger op de achterlijn en gaf goed voor. Daar stond Daan Hagemeijer paraat om van dichtbij binnen te tikken. 0-1.
Het eerste gevaar van Sparta '25 was op slag van rust toen een voorzet door de voorhoedespeler over werd gekopt. Ondertussen had Ron Brouwers van Sparta geel gehad vanwege weer een charge op, je raad het al, Max van Kollenburg.
Een vrije trap leverde ook niets meer op. Rust en dat deed O.V. goed!!

De eerste 5 minuten trachtte Sparta '25 de aansluiting te vinden maar het was de voortreffelijk spelende Koen Versteden die in de 51e minuut, uit een lage voorzet vanaf rechts en na geschutter van de achterhoede van Sparta '25, de 0-2 binnenschoof.
Ook de keeper ging niet vrijuit. Deze treffer gaf de nodige rust en O.V. liet Sparta'25 nu komen en loerde op de uitbraak. En die kwamen er! De één na de ander! Ook hun nummer 12 kreeg geel, na een stevige overtreding op......Max!!

Sparta probeerde het wel maar na een schitterende aanval via Fons Meeuwis en Max van Kollenburg was het wederom Daan Hagemeijer die vanaf 2 meter (of waren het er drie?) binnen kon schuiven; 0-3!
Even daarna werd Daan gewisseld voor Pim van de Noort. In de 78e minuut was het de beurt aan Fons Meeuwis om de stand op 0-4 te tillen. Dit gebeurde weer na een fout in de achterhoede.
Nog geen 2 minuten later noteerde Koen Versteden de 0-5. Dit was een goal van absolute schoonheid! Vanaf ruim buiten de zestien krulde hij de bal in de linker bovenhoek.
Koen was dé verrassing van deze middag. Zonder een ander te kort te doen. Het hele team was een eenheid en streed voor elke meter. Het was genieten!!
Dat er dan uiteindelijk nog een goal van de tegenstander ( Daan van Heijnsbergen) volgt is voor de statistieken.

Pim Meeuwis mocht ook nog aan het groene gras ruiken. In de 85e minuut kwam hij in het veld voor Koen Versteden.
Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter dhr. Pascal van der Zwan voor het einde. Hij floot een puike wedstrijd.
Misschien dat de trainer van Sparta '25 daar anders over denkt, maar ja, voor hem waren de druiven dan ook zuur!

De supporters waren erg onder de indruk van dit O.V. Volgende week tegen Beerse Boys hetzelfde nivo dan zit het wel goed!!


 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste mensen,   Hierbij de indelingen van de jeugdelftallen voor het komende seizoen 2020-2021. We hebben geprobeerd op… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur heeft ervoor gekozen om ons logo een frisse ‘opknapbeurt’ te geven. Er is gekozen voor een compact logo omdat dit… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwe bankjes

04 juni 2020
Het heeft als gevolg van de Corona-maatregelen een tijdje op zich laten wachten maar uiteindelijk staan de banken op hun plek. Met… Meer >
 

inschrijven JVBD 2020

04 juni 2020
Nu we zeker weten dat de Jumbo Voetbaldagen 2020 doorgaan, hebben we besloten om de inschrijving hiervoor weer open te stellen. Er zijn… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven