Nieuws

 

Vrijwilliger in het nieuws

23 april 2019
www.oirschot-vooruit.nl

 

 

 

Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit:

Henk van Hout, 63 jaar, al bijna 40 jaar getrouwd met Dineke. We hebben drie kinderen, zeven kleinkinderen en de achtste is op komst.

 

Hoe sta je in het dagelijks leven:

Vrij nuchter, beide benen op de grond, en betrokken.

 

Hoe is het allemaal begonnen bij Oirschot-Vooruit, en waarom ben je later vrijwilliger geworden:

Ik ben begonnen met voetbal bij OV op mijn achttiende. Daarvoor speelde we alleen buurtvoetbal. Toen dat wat minder werd gingen we met een aantal jongens naar OV.

 

Wat is je functie(s) bij Oirschot Vooruit:

20 jaar alleen verzorger geweest bij de selectie. Ik heb daar nu nog wel een rol maar alleen doordeweeks.

 

Heb je nog andere functies gehad:

In het verleden ook nog wel jeugdelftallen getraind.

 

In welke elftalen heb je ``vroeger`` zelf gespeeld:

Vooral in het derde elftal. We waren onderdeel van de selectie en werden ook getraind door de hoofdtrainer. We haalde op een gegeven moment zelfs de eerste klasse. Heel goed team.

 

Welke elftallen heb je nog meer getraind/begeleid:

Getraind heb ik de D-1 (JO-12). En later ben ik nog even assistent trainer van Bas van Agt geweest bij de JO-17 met o.a. de gebroeders Fons en Bram Meeuwis.

 

Welke zaken wilde je perse aanpakken en is dit ook gelukt:

Alles wat met verzorging rondom de selectie te maken had op een hoger plan brengen. Dit is wel gelukt maar staat nooit stil. Daarnaast heb ik mede de "speler van het jaar" en het KNOOK (tennis) toernooi in het leven geroepen.

 

Hoe kunnen we je omschrijven als vrijwilliger bij O.V. en wat zijn je goede en mindere eigenschappen:

Naast mijn normale werk wil ik ook nog wel wat andere dingen doen indien nodig. Goede eigenschappen mogen anderen over oordelen. Slechte eigenschap is dat ik als verzorger ook iets te graag over het voetbal wil(de) meepraten. Daar is een verzorger niet voor.

 

Wat zal je blijven herinneren als hoogtepunt en als dieptepunt bij Oirschot Vooruit:

Hoogtepunt 1. Enkele jaren na het invoeren van een gestructureerd jeugdbeleid kwamen er ineens een zestal jeugdspelers over die zo in het eerste ingepast konden worden. En nu komen er dus jaarlijks een paar over die in de selectie mee kunnen. Hoogtepunt 2. De oplevering van de nieuwe kunstgrasvelden met een hele goede verlichting. Wat een luxe om hierop te trainen.

Dieptepunt: Het tragisch overlijden van Cees van de Wal. Toentertijd leider van het eerste.

 

Je bent actief binnen de A-selectie, hoe staat het ervoor en wat kan nog beter:

Het lijkt al bijna vanzelfsprekend dat we eerste klasse spelen. Maar met louter eigen jongens (zonder te betalen) is dat natuurlijk niet normaal. Ook het tweede doet het geweldig. Dus sportief gezien gaat het ongekend goed. Zelfs al komen we een klasse lager te spelen is dat nog steeds heel goed.

 

Hoe is de samenwerking met de vele vrijwilligers:

Ik ben daar heel positief over. Het verbaasd mij nog regelmatig hoeveel zeer betrokken vrijwilligers er op Moorland wekelijks rondlopen.

 

Wat is verder nog je doelstelling met je vrijwilligerswerk bij O.V.:

Oirschot Vooruit heeft een samenwerking op allerlei gebied met PSV. Ook medisch.

We hebben daar al een paar keer in de "keuken" mogen kijken. Ongekend wat daar gebeurt. Mijn doel is om die relatie goed te houden en om af en toe een stukje kennis van daar mee te nemen naar OV.

 

Wat vindt je de beste /mooiste verenging(en) uit de omgeving:

Ik heb veel respect voor alle verenigingen. Je kunt nu eenmaal niet zonder elkaar. Maar als ik er dan toch een wil noemen is dat Beerse Boys. Naast het sportieve zijn ze ook heel goed bezig met allerlei andere zaken.

 

Heb je nog andere hobby`s:

Naast mijn gezin ben ik graag bezig met wandelen, fietsen, genieten van de natuur.

 

Hoe ziet je week voor Oirschot Vooruit er uit:

Normaal zie ik zondag het eerste. Als er blessures zijn hoor ik dat op maandag en kijken we wat te doen. Donderdag ben ik op Moorland.

 

Hoe zie je de toekomst bij Oirschot-Vooruit:

Oirschot Vooruit zal met het vernieuwde sportpark zeer aantrekkelijk blijven voor de jeugd. Dus het ledenbestand zal het goed blijven doen. Wel heb ik enige zorg of er in de toekomst voldoende vrijwilligers beschikbaar blijven.

 

Wil je verder nog iets kwijt:

Ik wil een compliment maken aan het bestuur, die naast het normale werk bij OV al zo lang bezig zijn met de vernieuwing van het sportpark. Petje af!

 

Henk, bedankt voor dit interview en nog veel plezier met al je hobby`s en werkzaamheden. 
www.oirschot-vooruit.nl

Resultaat Grote Clubaktie

19 oktober 2019
Hierbij willen wij ALLE spelers en ouders bedanken voor het verkopen van clubloten dit jaar van de Grote Clubaktie! Met de opbrengst… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
A.s. zondag 20 oktober is het zover! De derby Oirschot Vooruit - Beerse Boys staat dan sinds lange tijd weer op het… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit speelde een voortreffelijke wedstrijd onder een heerlijk najaars-zonnetje. Het trad aan met diverse invallers. Zo… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
We zijn als vereniging erg blij dat we de volgende bedrijven als nieuwe bordsponsor mogen verwelkomen: van Gerwen Installatie bv,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
31-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2019 Meer >
 
29-04-2019 Meer >
 
 
 
Terug naar boven