Nieuws

 

Vrijwilliger in het nieuws

18 februari 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Vrijwilliger in `t nieuws:

 

 

Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit:

 

Ik ben Jan Gras, 60 jaar en getrouwd met Yvonne. Samen hebben we 3 kinderen, 1 schoonzoon en 2 kleinkinderen. Nog actief als Veteraan en beetje tennis en fanatiek skiër.

 

 

Hoe sta je in het dagelijks leven:

 

Ik heb 36 bij BASF gewerkt in veel verschillende nationale en internationale functies en ben eind 2018 met `pensioen` gegaan. Nu maar eens kijken wat ik de komende jaren ga doen. In ieder geval veel reizen en genieten van de kleinkinderen.

 

 

Hoe is het allemaal begonnen bij Oirschot-Vooruit, en waarom ben je later vrijwilliger geworden:

 

Toen ik in Oirschot kwam wonen, speelde ik nog bij Hilvaria en Yvonne bij Gemert. Uiteindelijk zijn we bij Oirschot gaan voetballen om zo meer mensen te leren kennen. Toen onze kinderen ook gingen voetballen, ben ik direct als leider en daarna trainer begonnen. Dit heb ik meer dan 10 jaar gedaan met veel plezier, maar uiteindelijk moest ik te vaak passen omdat ik in het buitenland zat.

 

Wat is je functie(s) bij Oirschot Vooruit:

 

Bij Oirschot Vooruit ben ik sinds 2001 voorzitter van de Veteranen. Natuurlijk is er maar 1 echte voorzitter bij Oirschot Vooruit, maar sinds de oprichting van de Veteranen, is er altijd een echt Veteranenbestuur geweest. We hebben nog eigen statuten maar passen natuurlijk 100% binnen de club.

 

 

Heb je nog andere functies gehad:

 

In het verleden heb ik met Sjan en Ria 10 jaar het Vrijwilligersfeest georganiseerd. Ook heb ik in de voorzitterstijd van Frans van Krieken een ontwikkelingsplan geschreven, waarbij we al keken naar zaken als demografie, vrijwilligerswerk etc.

 

 

In welke elftalen heb je ``vroeger`` zelf gespeeld:

 

Bij Oirschot alleen in het roemruchte 14e en vanaf 1998 bij de Veteranen.

 

Welke elftallen heb je nog meer getraind/begeleid:

 

Ik heb in de 10 jaar leiderschap/Trainer telkens 1 van mijn kinderen in het elftal gehad. Mij maakte niet uit wie, als het maar rouleerde.

 

Welke zaken wilde je perse aanpakken en is dit ook gelukt:

 

Het plezier stond voorop. Training geven met een glimlach en toch bezig zijn de jongens en meisjes iets bij te brengen. Daar genoot ik zelf ook echt van.

 

 

Hoe kunnen we je omschrijven als vrijwilliger bij O.V. en wat zijn je goede en mindere eigenschappen:

 

Als vrijwilliger moet je niet denken dat alles ook “vrijwillig” is!! Ook daar heb je een verantwoordelijkheid om het zo goed als mogelijk te doen. Wat mijn goede eigenschappen zijn, moet je eigenlijk aan Yvonne vragen. Mijn slechte eigenschappen zijn iedereen wel bekendà Geef de bal niet af, ben zo traag als een slak en zo lui als een varken. Dit is al zeker 30 jaar mijn probleem hahaha……

 

Wat zal je blijven herinneren als hoogtepunt en als dieptepunt bij Oirschot Vooruit:

 

Hoogtepunt is zeker dat ik op deze leeftijd nog iedere week op het veld mag staan op deze leeftijd en geniet van mijn teamleden en de gezelligheid. Dieptepunten zijn het onverwachte verlies van geweldige mensen, zoals Leo van Nunen en Henk Berben.

 

 

Je bent actief binnen de veteranen-afdeling, hoe staat het ervoor en wat kan nog beter:

 

Binnen de Veteranen staan we stevig in onze schoenen met gelukkig een ruime selectie. Het is een fijne hechte groep mensen, waarbij het opvalt dat er heel veel vrijwilligers tussen zitten. Mensen met het hart op de juiste plaats. Naast het voetbal, organiseren we ook ieder jaar een wedstrijd tegen KansPlus ( Verstandelijk Beperkten), die we trouwens nog NOOIT gewonnen hebben en een onderling biljarttoernooi. Feesten doen we na iedere wedstrijd, dus kan het niet beter.

 

Hoe is de samenwerking met de vele vrijwilligers:

 

Er zijn zoveel vrijwilligers bij de Veteranen, zodat de samenwerking daar al begint. Als iemand hulp vraagt binnen de Veteranen is e.e.a. direct geregeld.

 

 

Wat is verder nog je doelstelling met je vrijwilligerswerk bij O.V.:

 

Verder als voorzitter bij de Veteranen is voorlopig wat van mij gevraagd wordt.

 

Wat vindt je de beste /mooiste verenging(en) uit de omgeving:

 

Maar 1 echte club in Nederland, Europa en in de Wereld: WILLEM II

 

 

Heb je nog andere hobby`s:

Sport in het algemeen, actief voetbal, tennis en skiën, vakantie’s, geschiedenis, genieten van mijn gezin.

 

Hoe ziet je week voor Oirschot Vooruit er uit:

 

Eigenlijk heel simpel. Zaterdags wat voetbal kijken en zelf rond 4 uur zelf nog een potje voetballen.

 

Hoe zie je de toekomst bij Oirschot-Vooruit:

 

Ik bekijk het ieder jaar maar weer of ik het nog een jaartje vol houd. Ploeggenoten vinden eigenlijk dat ik 20 jaar geleden al had moeten stoppen hahaha……. Ook hoop ik over 3 jaar dat mijn kleinzoon, die nu 2 is, gaat voetballen. Zodat ik een echte reden heb om bij OV te blijven komen!!

 

 

Wil je verder nog iets kwijt: Ik vind dat alles wel zo’n beetje aan bot is gekomen.

 

 

 

Jan, bedankt voor dit interview en hopelijk mogen we nog lang genieten van jouw voetbalkunsten en vrijwilligerswerk. 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Juni 2020

07 juni 2020
Het seizoen 2019-2020 loopt nu echt op zijn einde. Een bijzonder seizoen. Een seizoen dat de boeken ingaat als ‘nooit uitgespeeld’.… Meer >
 
Beste senioren leden. Hierbij de teamsamenstellingen senioren Oirschot Vooruit voor het seizoen 2020-2021.  Omdat er bij de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste mensen,   Hierbij de indelingen van de jeugdelftallen voor het komende seizoen 2020-2021. We hebben geprobeerd op… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur heeft ervoor gekozen om ons logo een frisse ‘opknapbeurt’ te geven. Er is gekozen voor een compact logo omdat dit… Meer >
 
04-06-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven