Nieuws

 

2-1 nederlaag tegen Alverna in Wijchen

02 december 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Vandaag een wedstrijd in de subtop van de 1e klasse. Nummer vijf Oirschot heeft met 13 punten slechts een punt voorsprong op vier achtervolgers waaronder Alverna.
De winnaar van vandaag sluit aan bij de subtop, verlies kan een behoorlijke duik naar beneden betekenen. Tel daarbij het resultaat van vorig seizoen (5-6 winst OV) dan belooft het op voorhand een spannende pot te worden. En het zou heel spannend worden.

Oirschot Vooruit moest helaas aantreden zonder de geblesseerde keeper Menno Kuulkers, zijn logische vervanger was Timo van de Loo. Hij keepte een prima wedstrijd.
Oirschot Vooruit speelde in dezelfde opstelling als afgelopen week. Koos Gloudemans naast Bram Meeuwis op het middenveld en Sjoerd van de Wal centraal achterin.
Het spel golfde van meet af aan op en neer. Vaak meer opportunistisch dan verzorgd voetbal maar het verveelde geen moment. Rond de 10e minuut was de eerste kans voor Alverna.
Een aanval over links kon nog net tot corner verwerkt worden.

Nauwelijks 2 minuten later komt een uittrap van de keeper van Alverna bij Fons Meeuwis terecht. Voordat hij een voortzetting kan doen wordt hij onreglementair gestopt door een verdediger. De vrije trap levert helaas niets op.
Vijf minuten later een schot van Max van Kollenburg wat net naast gaat. Bij Alverna viel even later Levi Raja Boean uit met op het oog een hele vervelende knieblessure. Na een half uur spelen wordt Joris Swaanen aan de linkerkant de diepte ingestuurd.
Zijn voorzet is precies op maat en Dorus van de Wal scoort 0-1, alweer zijn 8e treffer van dit seizoen!

Twee minuten later is er een vrije kans voor Alverna welke door Timo van de Loo uitstekend wordt gestopt. In de rebound claimt Alverna een penalty omdat de bal tegen een arm van een OV speler komt.
De prima leidende scheidsrechter Mike Theelen zag er echter geen opzet in. Vijf minuten voor rust wordt een doelpunt van Alverna terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Nog 2 minuten later draait een speler van Alverna zich keurig vrij op 5 meter van Timo van de Loo maar weer pakt hij de inzet. Ruststand 0-1.

In de 2e helft kwam er steeds meer druk van Alverna. Een corner wordt net voorlangs gekopt. Oirschot Vooruit kreeg even later een vrije trap op rechts welke door Joris perfect bij de 2e paal werd neergelegd.
Dorus van de Wal kopt van daaruit de bal voor het doel maar helaas leidde dit tot niets. Een kleine 20 minuten voor tijd moest Joris Swaanen zich vanwege rugklachten laten vervangen door Daan Hagemeier.
Max van Kollenburg zakte hierdoor een linie terug. 2 minuten later gaat hij alleen op doel af met twee verdedigers naast hem. Hij kiest ervoor om de bal breed te leggen op Daan Hagemeier. Helaas komt de bal net achter hem zodat deze kans verloren gaat.

Even later is er een ingooi van Alverna welke werd doorgekopt en uiteindelijk ook koppend werd afgerond door Rick van Ginkel 1-1. Gezien het spelbeeld en de kansen een terechte stand op dat moment.
Oirschot Vooruit gaat niet bij de pakken neerzitten en even later kopt Sjoerd van de Wal uit een vrije trap van Alex van Overdijk net over. Hierna zoekt Alverna weer de aanval en van 25 meter schiet invaller Lennart van de Peppel snoeihard via de onderkant van de lat raak. Een wereldgoal, 2-1.

In de resterende 10 minuten krijgt Oirschot Vooruit nog 2 prima kansen. Dorus van de Wal geeft een afgemeten voorzet op Fons Meeuwis maar zijn inzet werd door de keeper met meer geluk dan wijsheid tot corner verwerkt.
Uit deze corner valt de bal plots voor de voeten van de geheel vrijstaande Sjoerd van de Wal. Helaas schiet hij net te haastig waardoor de bal over het doel gaat. Eindstand 2-1 dus.

Alverna kruipt door deze overwinning naar plek 5 en Oirschot vooruit zakt naar plek 8. Volgende week uit naar SV Top

Opstelling Oirschot Vooruit Timo v d Loo, Koen van Heerebeek, Sjoerd van de Wal, Job van Gestel, Alex van Overdijk, Koos Gloudemans, Bram Meeuwis, Joris Swaanen (65. Daan Hagemeier), Fons Meeuwis, Dorus van de Wal en Max van Kollenburg


 
www.oirschot-vooruit.nl

Resultaat Grote Clubaktie

19 oktober 2019
Hierbij willen wij ALLE spelers en ouders bedanken voor het verkopen van clubloten dit jaar van de Grote Clubaktie! Met de opbrengst… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
A.s. zondag 20 oktober is het zover! De derby Oirschot Vooruit - Beerse Boys staat dan sinds lange tijd weer op het… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit speelde een voortreffelijke wedstrijd onder een heerlijk najaars-zonnetje. Het trad aan met diverse invallers. Zo… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
We zijn als vereniging erg blij dat we de volgende bedrijven als nieuwe bordsponsor mogen verwelkomen: van Gerwen Installatie bv,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
31-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2019 Meer >
 
29-04-2019 Meer >
 
 
 
 
Terug naar boven