Nieuws

 

Vrijwilliger in het nieuws: ___ Jack van de Schoot

26 november 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Vrijwilliger in `t nieuws:

 

Met de ALV gehuldigd als lid van verdienste, wat was je reactie en had je dit verwacht, een mooi moment om kennis te maken:


 


Tijdens de ALV op 13 november werd ik plotseling Lid van Verdienste, voor mij een totale verrassing. In de voorliggende bestuursvergadering werd mede gedeeld dat er geen jubilarissen waren en dan staat het ineens wel op de agenda. Je denkt dan wel even van…..?

 

Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit:
 

Ik ben Jack van de Schoot, geboren in 1952 en al ruim 40 jaar getrouwd met Leny van Beers. We hebben 4 kinderen; Sabine, Stijn, Carlijn en Coert. Daarnaast hebben we ook nog 4 kleinkinderen. De dames zijn actief bij EOZC, de heren hebben een groen-wit hart.
Sinds oktober van dit jaar ben ik met pensioen, daarvoor heb ik steeds gewerkt in verschillende chemie onderzoek/management functies bij in Nederland gevestigde internationale farmacie bedrijven.

 

Hoe sta je in het dagelijks leven:
 

Ik sta positief in het leven, je pakt je kansen waar mogelijk en probeert tegenslagen en teleurstellingen zo goed mogelijk te verwerken.
Mijn insteek is om aan de slag te gaan met zaken die “wel” kunnen en niet steeds blijven hangen in: ja maar dat kan niet want…….!
Vanuit mijn werk ben ik erg getraind in “out of the box” denken en van daaruit realiseren wat haalbaar is.

 

Hoe is het allemaal begonnen bij Oirschot-Vooruit, en waarom ben je later vrijwilliger geworden:

Het is gestart in 1964, toen ik lid werd van de club. Daarvoor had ik al enkele jaren geprobeerd om lid te worden, maar steeds was er een afwijzing omdat de minimum leeftijd 12 jaar was. Wim Schreppers, destijds jeugd secretaris werd er kierewiet van als ik weer aan de bel stond.
Na mijn overgang van de jeugd naar senioren ben ik enkele jaren jeugdleider/trainer geweest, ermee gestopt vanwege studie en werk. Toen Stijn en Coert gingen voetballen heb ik de draad weer opgepakt. In die periode heb ik me ook aangemeld als bestuurslid.

 

Wat is je functie bij Oirschot Vooruit:
 

Mijn huidige functie is portefeuillehouder senioren, dit houdt in dat ik samen met senioren technische commissie, wedstrijd secretaris, vrijwilligers zondagdienst en elftal kaderleden alle senioren activiteiten zo goed mogelijk probeer te regelen.

 

Heb je nog andere functies gehad:
 

Naast bestuurslid ben ik ook trainer(jeugd + senioren) en wedstrijd secretaris geweest.

 

 

In welke elftalen heb je ``vroeger`` zelf gespeeld:


In de jeugd heb ik gespeeld in de C1, B1 en A1
Bij de senioren in de selectie; OV-1 en OV-2; daarna OV-3; vervolgens naar OV-7? en daarna carrière afgebouwd bij JO67.

 

Welke elftallen heb je nog meer getraind/begeleid:

D2-D3-C2-B2-B3-OV3

 

Welke zaken wilde je perse aanpakken en is dit ook gelukt:


Het is van belang dat je met elkaar afspreekt wat je doelen zijn, hoe je dat wilt bereiken en daar ook naar handelt. Belangrijke doelen waren: goede velden met o.a. kunstgras voor trainingen; OV-1 en OV-2 naar hoger niveau; Invoering B-selectie; donderdagavond senioren trainingen; onderlinge band lagere senioren; beleidsplan.
Gelukt?: Daar kunnen anderen beter over oordelen, er zijn flinke stappen gemaakt.

 

Hoe kunnen we je omschrijven als vrijwilliger bij O.V. en wat zijn je goede en mindere eigenschappen:

 

Functioneer een beetje op de achtergrond. Het gaat erom dat je een goed team om je heen hebt en door samenwerken zaken organiseert en realiseert. Ik probeer vooral te sturen op feiten en minder op geluiden die binnen de club rondzingen.

 

Wat zal je blijven herinneren als hoogtepunt en als dieptepunt bij Oirschot Vooruit:

 

Hoogtepunt: Kampioenschap als speler met OV-1 in 1978
Dieptepunt: Royeren enkele spelers en terugtrekken team vanwege ernstige intimidatie eigen teamleden. Ik was trainer van dat team.

 

Je bent actief binnen de senioren-afdeling, hoe staat het ervoor en wat kan nog beter:

 

De senioren afdeling staat er goed voor: niveau A-selectie conform beleid; B-selectie opgestart; trainingsbeleving lagere senioren op donderdag; voldoende kader;
Het gaat er meer om dat je 3-5 jaar vooruit kijkt. Wat moet er gebeuren om het huidige hoge niveau vast te houden: opleiding jeugd borgen, selectiespelers inzetten als jeugdtrainer, voldoende gekwalificeerd kader; damesvoetbal.
Al met al nog genoeg te doen

 

Hoe is de samenwerking met de vele vrijwilligers:

 

De samenwerking met andere vrijwilligers is prima, er is wel eens verschil van mening maar dat mag en houdt iedereen scherp.

 

Wat is verder nog je doelstelling met je vrijwilligerswerk bij O.V.:

 

Ik heb nu wat meer tijd vanwege mijn pensioen. Er zijn altijd wel werkzaamheden waarin ik dan kan ondersteunen zoals nieuwbouw, onderhoudsplan, opleiding kader etc.

 

 

 

Wat vindt je de beste /mooiste verenging(en) uit de omgeving:

 

Best lastig zo’n vraag, hoe kijk je naar een andere vereniging. Speelt het 1ste team op hoog niveau?, hoe doen ze dat?, hebben ze een aansprekende jeugdafdeling?, uitstraling, mooi sportpark, goede velden.
Als ik dan moet kiezen: EFC; Sarto; Best Vooruit; Nemelaer

 

Heb je nog andere hobby`s:

 

Regelmatig ritje op de toerfiets; Wandelen
Lid van Scouting Oirschot

 

Hoe ziet je week voor Oirschot Vooruit er uit:

Donderdagavond is standaard op Moorland, of bestuur of STC of andere bespreking
Zondag meestal uit of thuis bij OV-1
Door de week mail en telefoon verkeer voor de club

 

Hoe zie je de toekomst bij Oirschot-Vooruit:

 

Zoals het er nu voorstaat blijf ik nog wel enkele jaren bestuurslid.
Verder hoop ik dat we onze ambities blijven waarmaken, een gezellige club waar iedereen op zijn eigen niveau kan voetballen en met zelf opgeleide spelers het huidige niveau kunnen handhaven. De meisjes jeugd over enkele jaren ook een echte dames afdeling wordt binnen de senioren
Oirschot Vooruit heeft een goede naam in de regio en dat moeten zou houden.

 

Wil je verder nog iets kwijt:

 

Ik hoop dat het gemeentebestuur van Oirschot gaat inzien dat sport en dus ook goede sport voorzieningen erg belangrijk zijn voor het welzijn van de inwoners. En niet zoals nu dat sport gezien wordt als kostenpost, waardoor voor Oirschot Vooruit een positieve exploitatie steeds lastiger wordt.

 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Juni 2020

07 juni 2020
Het seizoen 2019-2020 loopt nu echt op zijn einde. Een bijzonder seizoen. Een seizoen dat de boeken ingaat als ‘nooit uitgespeeld’.… Meer >
 
Beste senioren leden. Hierbij de teamsamenstellingen senioren Oirschot Vooruit voor het seizoen 2020-2021.  Omdat er bij de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste mensen,   Hierbij de indelingen van de jeugdelftallen voor het komende seizoen 2020-2021. We hebben geprobeerd op… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur heeft ervoor gekozen om ons logo een frisse ‘opknapbeurt’ te geven. Er is gekozen voor een compact logo omdat dit… Meer >
 
04-06-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven