Nieuws

 

Nieuwsbrief April 2020

09 april 2020
www.oirschot-vooruit.nl

Het Coronavirus heeft de wereld in de ban en heeft gevolgen voor iedereen. Ook voor Nederland. Hopelijk zijn jullie allemaal nog gezond en houden jullie het vol om thuis te blijven en afstand te houden. In deze nieuwsbrief lees je wat de gevolgen van het Coronavirus voor onze vereniging betekenen.

 

We missen het voetbal allemaal, maar het is even niet anders. Helaas wordt er dit seizoen niet meer gevoetbald ... en juist nu vragen we iedereen om zijn/ haar groen wit hart te laten spreken! De club heeft je support nodig.


Competities worden niet hervat
 

De competities van al onze teams waren reeds stopgezet en worden niet meer hervat. Er worden ook geen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tot aan het begin van het nieuwe seizoen. Daarnaast worden er ook geen standenlijsten opgemaakt. Meer informatie is terug te vinden op de website van de KNVB.

 

Indelen teams
 

Ieder jaar tegen het einde van het seizoen worden de nieuwe teamindelingen gemaakt. Dit gebeurt in onderling overleg tussen de Technische Commissie en de betreffende leiders en trainers. De huidige situatie heeft uiteraard invloed op dit ‘indelingsproces’, maar we gaan hier toch mee aan de slag. Wij vragen ieders begrip en geduld aangezien het maken van keuzes er niet makkelijker op geworden is. Dit neemt niet weg dat ook nu zeer zorgvuldig het selectieproces doorlopen zal worden.

 

Onderhoud grasvelden
 

In overleg met de Gemeente Oirschot is besloten om het geplande onderhoud aan de velden 1, 3 en 5 naar voren te halen. Hiermee is reeds gestart. Op deze wijze verwachten we ruim voor aanvang van het nieuwe seizoen weer over drie uitstekende grasmatten te beschikken.

 

Financiële gevolgen
 

Als vereniging hebben we vier belangrijke inkomstenbronnen. Onze kantine is er één van. Door de genomen maatregelen draaien we in de maanden maart, april en mei geen kantineomzet. Door deze gemiste opbrengsten enerzijds en het moeten betalen van (een gedeelte van) onze vaste lasten anderzijds, betekent dit dat we momenteel interen op ons eigen vermogen.

Of de huidige economische situatie gevolgen heeft voor een andere belangrijke inkomstenbron, onze sponsorinkomsten, is nu nog niet duidelijk.

De KNVB komt met ondersteunende maatregelen in de vorm van een noodfonds. Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief is nog niet duidelijk wat de voorwaarden zijn om als vereniging in aanmerking te komen voor financiële steun uit dit fonds.

 

 

Renovatie kleedlokalen 1 t/m 8
 

Gezien de onzekere situatie waarin we momenteel verkeren en de onduidelijkheden naar de nabije toekomst toe, heeft het bestuur in overleg met de bouwcommissie besloten om de renovatie van de kleedlokalen 1 t/m 8 met één jaar uit te stellen.

 

We verwachten in het nieuwe seizoen een duidelijker beeld te hebben van de financiële gevolgen van het virus voor ons als club. Daarnaast gaan we ervan uit dat aannemer en onderaannemers in het nieuwe seizoen meer zekerheden kunnen bieden met betrekking tot het tijdig opleveren van werkzaamheden.

En uiteraard willen we vrijwilligers en bouwbedrijven niet onnodig gezondheidrisico's laten lopen gezien de huidige omstandigheden.

 

Verzetten feestelijke opening Sportpark Jumbo Moorland
 

De feestelijke opening van ons hernieuwde sportpark op zaterdag 11 april gaat helaas niet door. We hebben als nieuwe datum zaterdag 22 augustus gepland. Graag openen we op deze dag samen met alle leden, sponsoren, vrijwilligers, supporters en andere betrokkenen ons hernieuwde sportpark. Meer informatie over het programma volgt.

 

Verzetten vrijwilligersavond
 

Op vrijdag 3 april hadden we graag onze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Helaas is deze ‘bedankavond’ niet doorgegaan. Op vrijdag 16 oktober willen we dit inhalen. Vriendelijk verzoeken wij al onze vrijwilligers om deze datum te noteren. We verwelkomen jullie dan graag om onze dank uit te spreken voor jullie inzet!
 

Uitstel ‘platte kar’ actie
 

Het is al vaker benoemd: ‘Zonder vrijwilligers geen vereniging’. In het kader van het werven van vrijwilligers en verstrekken van informatie over de diverse vrijwilligersfuncties binnen onze vereniging, had de vrijwilligerscommissie net als vorig jaar een zogenaamde ‘platte kar’ – actie gepland. Gezien de bekende omstandigheden wordt ook deze actie doorgeschoven naar het nieuwe seizoen.

 

Toch doen we nu alvast beroep op je, want onze club kan jouw support nu extra goed gebruiken! Voor komend seizoen staan de nodige klussen klaar die wachten op leden met een groen wit hart. Wil jij in het nieuwe seizoen ook een steentje bijdragen aan jouw club? Stuur dan een mailtje naar: vrijwilligers@oirschot-vooruit.nl. We nemen dan graag contact met je op voor het vinden van een passende klus.

 

Tot slot: richtlijnen zijn er niet voor niets!
 

In deze tijd blijkt maar weer dat voetbal bijzaak is als het draait om onze gezondheid en om die van onze medemensen. Wij doen dan ook opnieuw op iedereen een dringend beroep om de richtlijnen van de instanties, bedoeld om het virus zo snel mogelijk in te dammen, op te volgen. Zo blijft ons sportpark ten minste tot en met 28 april ‘verboden terrein’. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en er samen voor zorgen dat we deze vervelende situatie zo snel mogelijk achter ons laten.

 

Let goed op je zelf. En let goed op elkaar!

 

Heb je vragen of suggesties om in deze nieuwsbrief te plaatsen? Richt deze dan aan: supporter@oirschot-vooruit.nl. Spreek je leden die de nieuwsbrief niet hebben ontvangen? Laat hen dan een mailtje sturen naar webmaster@oirschot-vooruit.nl met daarin ‘naam lid’ en ‘e-mailadres’ waarnaar de nieuwsbrief verzonden mag worden.


 
www.oirschot-vooruit.nl
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Mei 2020

19 mei 2020
Het Coronavirus drukt nog steeds zijn stempel op ons dagelijks leven. Gelukkig zijn er diverse maatregelen aangepast en zijn we gestart… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen loopt tegen zijn einde. Op de achtergrond worden de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al weer getroffen.… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit heeft kennisgenomen van de versoepeling van de maatregelen van de regering aangaande het Coronavirus en geeft hier op… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven