Nieuws

 

Nieuwsbrief Februari 2020

18 februari 2020
www.oirschot-vooruit.nl
In deze nieuwsbrief vragen wij jullie aandacht onder andere voor de Jumbo Voetbaldagen en de afsluiting van de weg Moorland op zaterdag 15 februari. Heb je vragen of suggesties om in deze nieuwsbrief te plaatsen? Richt deze dan aan: supporter@oirschot-vooruit.nl. Spreek je leden die de nieuwsbrief niet hebben ontvangen? Laat hen dan een mailtje sturen naar webmaster@oirschot-vooruit.nl met daarin ‘naam lid’ en ‘e-mailadres’ waarnaar de nieuwsbrief verzonden mag worden.

 

Jumbo Voetbaldagen 2020

Noteer alvast in je agenda: Op 18, 19 en 20 augustus 2020 zijn de Jumbo Voetbaldagen bij Oirschot-Vooruit. Voetbal en plezier staan voorop bij dit driedaagse evenement. Alle kinderen uit de geboortejaren 2006 t/m 2011 mogen meedoen. Je hoeft geen lid te zijn van Oirschot Vooruit, maar het mag natuurlijk wel. Er staan ruim 30 enthousiaste begeleiders met de nodige voetbalervaring en trainersdiploma’s klaar om de kinderen een leuke en leerzame driedaagse training te geven.


Het inschrijfgeld is weer 85 euro. Dit is inclusief middageten, fruit, drinken en de speciale voetbaldagenkleding. Ook krijgen ze de voetbal, waarmee ze tijdens deze dagen hebben gespeeld, mee naar huis! Op zondag 8 maart om 10.00 uur start de inschrijving!

 

Zonder vrijwilligers geen vereniging

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak benoemde onze kersverse voorzitter Hans Verouden het belang van vrijwilligers voor onze vereniging. Zonder de inzet en bijdrage van onze vrijwilligers heeft onze vereniging immers geen bestaansrecht. “Lidmaatschap is meer dan het betalen van contributie” was een opmerking van Hans. Hiermee bedoelt hij aan te geven dat we van alle leden of ouders van jeugdleden een bijdrage verwachten. We leven in een tijd dat we allemaal druk zijn maar dat neemt niet weg dat een bijdrage van je gevraagd wordt in belang van de verenging. Het is immers ook JOUW vereniging.

 

Iedere maand brengen we één vacature extra onder de aandacht. Deze maand zoeken we vrijwilligers voor de feestelijke opening van ons ‘nieuwe’ sportpark op zaterdag 11 april. Wil je hierover meer weten? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@oirschot-vooruit.nl. Op onze website vind je onder het kopje vacatures nog meer leuke en waardvolle functies terug die we graag samen met jullie willen invullen.

 

Tot slot aan alle bestaande vrijwilligers het verzoek om vrijdag 3 april in de agenda te noteren. Dan wordt de jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden als blijk van waardering voor jullie onmisbare inzet.

 

Afsluiting Moorland 15 februari
Een bericht van de gemeente: “Wij willen u hierbij op de hoogte brengen van de afsluiting van Moorland en de helft van het fietspad op de Kempenbrug op zaterdag 15 februari aanstaande, vanaf 11.00 tot 18.00 uur. Dit vanwege het inhijsen van de nieuwe langzaam verkeersbrug. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Wij verwijzen u voor de volledigheid naar de bijgevoegde brief en plattegrond

 

16 Februari Super Sunday

Op zondag 16 februari spelen maar liefst 8 van onze seniorenteams een thuiswedstrijd. Daarom is deze zondag omgedoopt tot ‘Super Sunday’. Na afloop van de wedstrijden gaan we een gezellig feestje bouwen in de kantine. DJ Kruzo zal zorgen voor de muzikale omlijsting.
Bijzijn = meemaken. Kom jij ook?


Programma tijdens Carnaval

Tijdens het Carnavalsweekend van 22 en 23 februari aanstaande wordt er niet gevoetbald. Er kan tijdens de carnavalsvakantie wel getraind worden. Het is aan de trainers zelf om te bepalen of ze hier gebruik van willen maken. Het tweede weekend (29 februari en 1 maart) van de Carnavalsvakantie kunnen door de KNVB beker– en inhaalwedstrijden worden ingepland. Houd daarom goed je teampagina op onze website of de Voetbal.nl-app in de gaten. Voor zij die Carnaval gaan vieren: “Alaaf en veel plezier toegewenst”.

 

Procedure omtrent gebruik kunstgrasvelden bij afgelastingen

We beschikken nu ruim een jaar over twee kunstgrasvelden. Hier zijn we erg blij mee. Regelmatig worden er vragen gesteld over het doorschuiven van teams van een gewoon grasveld naar een kunstgrasveld bij afgelasting van de gewone grasvelden. ‘Hoe zit dat nu precies?’ Op de eerste plaats hebben we te maken met de Gemeente. Zij zijn eigenaar van de velden en bepalen het moment van keuren van de velden. Daarnaast hebben we te maken met de KNVB. De KNVB maakt namelijk onderscheid tussen een zogenaamde A – categorie en B - categorie. Onder de A – categorie vallen onder andere ons eerste en tweede seniorenteam en JO19-1. Zij spelen hun wedstrijden normaal gesproken op het hoofdveld. Wordt het hoofdveld afgekeurd dan zijn we verplicht deze wedstrijden door te schuiven naar één van de twee kunstgrasvelden. Dit komt omdat de KNVB de stelregel ‘A – categorie komt voor B – categorie’ hanteert. Met als gevolg dat een ander team dat in eerste instantie op kunstgras stond ingepland niet kan spelen op die bewuste dag. Uiteraard worden deze wedstrijden wel ingehaald.

 

Nieuws van onze keepertrainers

Op clubniveau is in oktober jongstleden over de keepers gesproken. De (jeugd)keepersopleiding staat als een huis. Tegelijkertijd is er behoefte aan vernieuwde aandacht en meer samenhang voor keepers in de club. Met een jaarplan (jeugd)keepersopleiding willen we de toekomst voor keepers bij Oirschot Vooruit gaan borgen. Voor de jongste jeugd, t/m O11, organiseren we in maart aanstaande een leerzame clubclinic voor keepers en keeperstrainers. We kunnen daarbij ervaren hoe oefenstof voor het jaarplan ‘werkt’. Tot slot vragen we aan het bestuur om de mogelijkheden te bekijken voor een bijdrage in materiële steun (shirt en keeperhandschoenen) en opleiding.

Binnen het keeperstrainers-gilde is met deze opzet een mooie en goede aanzet gegeven om meer samenhang te gaan realiseren.

 

Het waarom van het opruimen van de goals

Regelmatig komt de vraag voorbij: “Waarom moeten de ‘losse’ goals na iedere wedstrijd of training weer buiten het veld gezet worden?” Dit heeft een aantal redenen die we graag toelichten:

  • Niet ieder team speelt zijn wedstrijden met hetzelfde formaat goals. Check altijd even of er na jou een wedstrijd is en of dit met hetzelfde formaat goals is. Kunnen ze blijven staan? Ja, prima! Nee, dan de goals dus buiten het veld plaatsen.

  • Niet iedereen gebruikt hetzelfde trainingsmateriaal. Check ook altijd even wie er na jou traint en wat die aan materialen gebruikt. Twee keer lopen is natuurlijk ook niet nodig.

  • De gemeente komt frequent de grasvelden maaien en de kunstgrasvelden vegen en borstelen. Het is onze verantwoordelijkheid als vereniging dat de velden ‘leeg’ zijn. Anders worden deze onderhoudswerkzaamheden door de gemeente niet uitgevoerd.

 

Tip voor trainers en leiders: laat de andere ouders hierin een helpende rol spelen. Vele handen maken immers licht werk.

 

Denk aan goede verlichting op de fiets

Veel jeugdleden komen naar de trainingen op hun fiets. Lekker sportief en dat juichen we toe. We constateren echter dat veel kinderen geen (goede) fietsverlichting hebben. En dat is erg onveilig in deze koude, natte en donkere maanden. Wij zien iedereen graag veilig van en naar het voetbalveld komen! Een extra tip is om de kinderen 's avonds ook een reflecterend hesje te laten dragen. Tot slot het verzoek om alle fietsen in de fietsenstalling te plaatsen en niet op de oprit. Deze zullen dan worden verwijderd.

 

Parkeren rondom invalide parkeerplaatsen

Oirschot Vooruit is een bruisende vereniging. Dat zien we onder andere terug aan de soms bomvolle parkeerplaats. En hier vragen wij jullie aandacht. Parkeer alstublieft in de parkeervakken. En zorg er te allen tijde voor dat de twee invalideparkeerplaatsen bereikbaar blijven!

 

Toegangspoort is geen ‘Kiss and ride zone’

Het is geen ideale situatie als auto’s geparkeerd worden tegenover de ingang van ons sportpark. Er zijn veel ouders die hun kind bij het sportpark afzetten en later komen ophalen. En dit leidt tot gevaarlijke situaties bij de ingang. We willen daarom iedereen dringend verzoeken om je kind niet bij de ingang van het sportpark af te zetten maar op de grote parkeerplaats. Jouw kind kan dan veilig via het voetpad naar de ingang lopen. Wederom bedankt voor jullie medewerking!


 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur van Oirschot Vooruit heeft Roland Roefs aangesteld als Hoofd Jeugd Opleiding(HJO) voor de gehele jeugdafdeling van onze… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen is op zijn einde. Deze week werd er door de diverse jeugdteams voor de laatste keer getraind. De jaarlijkse… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De afgelopen weken hebben wij geconstateerd dat er buiten de georganiseerde trainingen om regelmatig gebruik wordt gemaakt van ons… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Juni 2020

07 juni 2020
Het seizoen 2019-2020 loopt nu echt op zijn einde. Een bijzonder seizoen. Een seizoen dat de boeken ingaat als ‘nooit uitgespeeld’.… Meer >
 
 
 
04-06-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven