Nieuws

 

eindelijk weer 3 punten voor ov1

16 februari 2020
www.oirschot-vooruit.nl

Oirschot Vooruit – SV Braakhuizen 3-1

Oirschot Vooruit speelde vandaag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Braakhuizen.
Bij winst is er zicht op aansluiting bij de middenmoot en bij verlies komt degradatie toch wel in de buurt.
Uiteindelijk is de 3-1 overwinning een welkome uitslag.

Het voetbal speelde vandaag jammer genoeg niet de hoofdrol. Storm “Dennis” bepaalde voor een groot gedeelte de wedstrijd.
Uittrappen van de keeper waaiden op het laatste moment toch weer terug en heel veel ballen verdwenen onbedoeld over de zijlijn of achterlijn.
Snelle combinaties en echt positiespel was bijna onmogelijk, in ieder geval zeer moeilijk.

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen keeper Niels Stockman van Oirschot Vooruit uitliep en de bal voor de aanstormende spits van Braakhuizen wegtrapte.
Helaas net voor de voeten van Roy Olislagers van Braakhuizen die van afstand, de bal meteen op het verlaten doel schoot en dus de 0-1 liet aantekenen.
Slechter begin kon niet voor Oirschot Vooruit.

In de 10e minuut was er opnieuw een hard schot op doel. Nu stond Koos Gloudemans op de juiste plek in het doel en hij voorkwam een zeker doelpunt.
Oirschot Vooruit ging in dezelfde minuut in de aanval. Een dieptepass op Fons Meeuwis werd onderschat door de weifelende keeper. Fons Meeuwis zette door en wist de laatste man in de problemen te brengen. Hij tikte Fons aan in het strafschopgebied en de goed leidende scheidsrechter floot voor strafschop.
Joris Swaanen scoorde zoals we van hem gewend zijn, 1-1.

Braakhuizen ging weer meteen in de aanval, geholpen door de wind. In de 16e minuut was er een prima schot op doel, maar nu kon Niels Stockman via zijn voet redding brengen.
De corner leverde nog wel gevaar op maar de hard ingeschoten bal ging net naast.
Oirschot Vooruit kreeg ook nog een kans in de 28e minuut, ook uit een corner. Van dichtbij schoot Joris Swaanen de bal tegen de lat. De terugkerende bal kwam in een mêlee van spelers en uiteindelijk tikte Gijs Sebregts de langs de verkeerde kant van de paal.
De rust brak dus aan met een gelijke stand van 1-1.

Na rust had Oirschot Vooruit het voordeel van wind mee. Ze hadden gezien van de eerste helft dat op doel schieten meer kon opleveren dan combinatievoetbal.
In de 57e minuut kreeg Joris Swaanen op het middenveld de bal. Hij liep een paar meter en schoot keihard op doel van Braakhuizen. Helaas naast.

Oirschot Vooruit zette druk. In de 61e minuut een prima voorzet van Alex van Overdijk vanaf de cornervlag. De mee opgekomen Dorus Kemps probeerde in te schieten maar de bal kwam via enkele spelers voor de voeten van opnieuw Joris Swaanen die nu de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot, 2-1.
Een paar minuten later werd de bal breed gelegd op Fons Meeuwis maar helaas voor de groen-witten redde nu de keeper van Braakhuizen.

Een kwartier voor tijd kwam dan toch de derde goal. De bal kwam voor de voeten van Gijs Sebregts en die schoot de bal onder de half vallende keeper in het doel, 3-1.
De wedstrijd was gespeeld. Braakhuizen wisselde nog driemaal en ook Oirschot Vooruit trainer Piet Drijvers bracht jeugdspeler Tim Neggers in het veld voor Daan Hagemeier.
Maar er werd niet meer gescoord.

Uiteindelijk was Oirschot Vooruit de terechte winnaar maar nogmaals, door storm Dennis was niets zeker vandaag.
Volgende week is het carnaval, dus geen voetbal en daarna zondag 1 maart staat de inhaalwedstrijd wedstrijd Beerse Boys – Oirschot Vooruit gepland.

opstelling OV:
Niels Stockman, Dorus Kemps, Koos Gloudemans, Job van Gestel, Alex van Overdijk, Bram Meeuwis, Joris Swaanen, Max van Kollenburg, Fons Meeuwis, Gijs Sebregts en Daan Hagemeier (85. Tim Neggers)

 


 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur van Oirschot Vooruit heeft Roland Roefs aangesteld als Hoofd Jeugd Opleiding(HJO) voor de gehele jeugdafdeling van onze… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen is op zijn einde. Deze week werd er door de diverse jeugdteams voor de laatste keer getraind. De jaarlijkse… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De afgelopen weken hebben wij geconstateerd dat er buiten de georganiseerde trainingen om regelmatig gebruik wordt gemaakt van ons… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Juni 2020

07 juni 2020
Het seizoen 2019-2020 loopt nu echt op zijn einde. Een bijzonder seizoen. Een seizoen dat de boeken ingaat als ‘nooit uitgespeeld’.… Meer >
 
 
 
04-06-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven