Nieuws

 

2-3 nederlaag tegen Hilvaria

16 december 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Opnieuw een nederlaag voor Oirschot Vooruit, dit keer tegen het fellere en efficiëntere Hilvaria.
De Oirschotse groen-witten begonnen wel goed aan de wedstrijd en kregen meteen een kans via Tim Neggers maar de Hilvaria goalie bracht redding.
Meteen in de tegenstoot was het Hilvaria wat gevaarlijk werd, echter het schot ging voorlangs.

In de 7e minuut was het aanvoerder Joeri van Rijswijk van Hilvaria die met een venijnig schot doelman Niels Stockman van Oirschot Vooruit tot een van zijn vele belangrijke reddingen van deze middag dwong .
Na het lichte overwicht van Hilvaria kwamen de groen-witten wat beter in de wedstrijd en was het opnieuw Tim Neggers die kon uithalen. Het schot werd echter gesmoord in de doelmond.
De beste mogelijkheid was er kort hierna voor Koen Versteden maar zijn schot was te zacht en werd op de doellijn weggehaald door de verdediging van Hilvaria.

In de 30e minuut krijgt Harm Ketelaars na fel ingrijpen op het middenveld een gele kaart voor een overtreding op een van de spelers van Hilvaria.
Enkele minuten later werd dit ‘rechtgezet’ en was het geel voor HIlvaria op zijn plaats. Helaas moest de pas net van een blessure teruggekeerde Harm Ketelaars naar de kant vanwege de grove charge en moest hij gewisseld worden voor Dorus Kemps.
Dit zorgde voor de nodige omzettingen in het elftal van Oirschot Vooruit zodat Bram Meeuwis vanuit de achterste linie weer doorgeschoven werd naar het middenveld.

Een prima aanval van Oirschot Vooruit eindigt in de 38e minuut met een schot op de paal van Tim Neggers.
In de 40e minuut scoort Fons Meeuwis uit de rebound maar dit doelpunt wordt vanwege buitenspel afgekeurd door de scheidsrechter.
Ook Daan Hagemeier kreeg nog een grote kans maar de strakke voorzet van Alex van Overdijk werd jammerlijk gemist.
Oirschot Vooruit verdiende in deze fase van de wedstrijd een voorsprong maar toch blijft de stand op 0-0, tevens ruststand.

Direct na rust is het Coen van Oirschot die Hilvaria op een 0-1 voorsprong zet na een fout op het middenveld van Oirschot Vooruit.
Direct in de tegenaanval moet Fons Meeuwis de gelijkmaker scoren maar zijn schot gaat voorlangs.
Hilvaria maakt ondanks diverse kansen van Oirschot Vooruit de beste indruk en komt bijna op een 0-2 voorsprong maar het is de uitblinkende Niels Stockman die voor redding zorgt.

Vanuit het niets komt Oirschot Vooruit toch op gelijke hoogte en is het Joris Swaanen die via een counter in een 1 op 1 situatie de keeper van Hilvaria verslaat, 1-1.
Oirschot Vooruit ruikt haar kans en gaat op jacht naar een voorsprong. Helaas door wederom slordig balverlies is het Hilvaria wat er met de buit vandoor gaat.
Via de gevaarlijke Joeri van Rijswijk komt de bal uiteindelijk bij Coen van Oirschot terecht die zijn 2e doelpunt scoort en Hilvaria weer op voorsprong zet, 1-2.
Bijna maakt Hilvaria ook de 1-3 in de 77e minuut na wederom een persoonlijke fout van een van de Oirschot Vooruit spelers. Gelukkig is het opnieuw Niels Stockman die redt.

Toch krijgen de groen-witten ook nog kansen en in de 79e minuut is het wederom Fons Meeuwis die de gelijkmaker op zijn schoen heeft. Ook deze kans wordt echter gemist.
In de 81e minuut komt de gelijkmaker er alsnog via Alex van Overdijk. Zijn lucky schot vanaf de linkerflank zeilt prachtig boven in de kruising, 2-2.
Een gelijkspel lijkt dan ook een terechte uitslag te worden van deze wedstrijd. Bijna krijg Oirschot Vooruit zelfs zicht op de volle buit maar het afstandsschot van Fons Meeuwis gaat rakelings langs het Hilvaria doel.

Toch zit het venijn zoals zo vaak in de staart! Door te slap verdedigen krijgt een van de middenvelders van Hilvaria op randje 16 meter ongehinderd de ruimte om uit te halen.
Dit keer is Niels Stockman geslagen en de bal valt prachtig in de bovenhoek voor de 2-3 eindstand.

Oirschot Vooruit komt zo steeds dichter bij de gevarenzone terecht. Diverse blessures en schorsingen zorgen in deze fase voor onrust in het team en het vertrouwen lijkt ver weg binnen het elftal.
Hopelijk zal de winterstop de mannen van trainer Piet Drijvers goed doen en kunnen we vanaf januari weer omhoog kijken in plaats van omlaag!


 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur van Oirschot Vooruit heeft Roland Roefs aangesteld als Hoofd Jeugd Opleiding(HJO) voor de gehele jeugdafdeling van onze… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen is op zijn einde. Deze week werd er door de diverse jeugdteams voor de laatste keer getraind. De jaarlijkse… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De afgelopen weken hebben wij geconstateerd dat er buiten de georganiseerde trainingen om regelmatig gebruik wordt gemaakt van ons… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Juni 2020

07 juni 2020
Het seizoen 2019-2020 loopt nu echt op zijn einde. Een bijzonder seizoen. Een seizoen dat de boeken ingaat als ‘nooit uitgespeeld’.… Meer >
 
 
 
04-06-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven