Nieuws

 

3-3 gelijkspel tegen De Valk

08 december 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Deze wedstrijd kende twee totaal verschillende helften. Een eerste helft waarin Oirschot Vooruit haar tegenstander veel teveel ruimte gaf en slap en ongeconcentreerd speelde. Een tweede helft waarin Oirschot Vooruit de tegenstander bij de keel greep en vol overtuiging op de aanval speelde. Bij de rust leidde De Valk met 0-3, aan het eind stond er 3-3 op het scorebord! Bizar maar waar!

De wedstrijd was nog geen 5 minuten onderweg of De Valk kreeg al een penalty. Job van Gestel duwde z'n tegenstander in de rug. Luc Nouwen vond vanaf 11 meter het net, 0-1.
Een domper, zo vroeg in de wedstrijd.

Na een minuut of 20 raakte Max van Kollenburg geblesseerd. Hij voelde aan de hamstring en dat betekende einde wedstrijd voor hem.
A1-speler Koen Versteden viel voor hem in. De achterstand inspireerde Oirschot niet tot daden. De Valk was de betere.
De spelers kregen (te) veel vrijheid. Oirschot Vooruit leek het al op te geven. De Valk kwam in de 33e minuut dicht bij de 0-2 maar Niels Stockman redde bekwaam met de voet.
In de 38e minuut komt De Valk toch op 0-2. Een voorzet vanaf rechts wordt wederom door Luc Nouwen binnen getikt.

Daarna krijgt Koos Gloudemans een gele kaart voor een overtreding. Waarschijnlijk daardoor durft hij enkele minuten later niet in te grijpen.
Hij verliest onnodig de bal en dat komt hem en het gehele team slecht uit. Nu is het Luuk Broers die deze fout afstraft, 0-3!

Fons Meeuwis krijgt net voor het rustsignaal nog een kans maar hij schuift de bal voorlangs. Ruststand 0-3.

Wat er in de rust in de kleedkamer is gebeurd weten we niet maar binnen één minuut stond het 1-3.
Alex van Overdijk wordt binnen de 16 meter onderuit gelopen waarna de bal op de stip beland. Joris Swaanen schiet de penalty op de keeper maar in de rebound scoort Koos Gloudemans alsnog.
Maakte hij zijn fout toch weer goed.

Dit inspireerde Oirschot Vooruit wel om er alles uit te persen. Bij een mooie uitval in de57e minuut schoot Fons Meeuwis net voorlangs.
Het spel werd harder en soms enigszins rommelig. De scheidsrechter leek zo nu en dan het spoor dan ook bijster te geraken.
Hij trok in een half uur nog 'n keer of 6 naar de gele kaart. In een tijdsbestek van 3 minuten zelfs 3 maal!

In de 66e minuut kreeg Oirschot Vooruit een vrije trap op de rand van de 16 meter. Joris Swaanen nam deze uitstekend, de 2-3 stond op het scorebord!
In de 69e minuut kwam De Valk pas voor de eerste keer in de tweede helft in de buurt van keeper Niels Stockman. Een corner leverde echter niets op.
Uit de tegenaanval van Oirschot Vooruit kwam de 3-3 tot stand. Een mooie aanval door het midden. De grensrechter vlagde tevergeefs voor buitenspel. Tim Neggers schoof de bal keurig in het net, 3-3.

Daarna golft het spel op en neer. Gelet op de twee helften verdiende deze wedstrijd uiteindelijk ook geen winnaar.
Tim Neggers werd nog gewisseld voor Jip Stam en De Valk kreeg nog een grote kans maar de bal ging naast het doel.

Uiteindelijk werd de scheidsrechter nog de man van de wedstrijd maar dan in negatieve zin. Hij liet vaak na om bij een overtreding te fluiten maar toonde gemakkelijk geel als spelers daar dan tegen protesteerden.

Gelet op de ruststand waren de Oirschot Vooruit supporters na het laatste fluitsignaal wel tevreden maar menigeen vroeg zich af waarom de spelers niet vanaf het begin scherp waren!
Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Hilvaria vanaf minuut één scherp en met volle inzet.
De supporters verdienen dat en de spelers kunnen het!


 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur van Oirschot Vooruit heeft Roland Roefs aangesteld als Hoofd Jeugd Opleiding(HJO) voor de gehele jeugdafdeling van onze… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen is op zijn einde. Deze week werd er door de diverse jeugdteams voor de laatste keer getraind. De jaarlijkse… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De afgelopen weken hebben wij geconstateerd dat er buiten de georganiseerde trainingen om regelmatig gebruik wordt gemaakt van ons… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Juni 2020

07 juni 2020
Het seizoen 2019-2020 loopt nu echt op zijn einde. Een bijzonder seizoen. Een seizoen dat de boeken ingaat als ‘nooit uitgespeeld’.… Meer >
 
 
 
04-06-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven