Nieuws

 

Quizavond wederom groot succes

25 november 2019
www.oirschot-vooruit.nl
Vrijdagavond 22 november zat onze kantine weer bomvol (300 man). Aan de ondertussen befaamde quizavond deden maar liefst 25 teams mee. Deze quizavond is bedoeld voor alle volwassenen die zich betrokken voelen bij Oirschot Vooruit en wel houden van een avondje gezelligheid. Ook Hockeyclub Oirschot was met meerdere teams goed vertegenwoordigd. Na een spannende strijd ging het team van Oirschot Vooruit 5 er met de eerste prijs van door.

Tijdens de avond werd er ook nog een loterij georganiseerd. Van de opbrengst van deze loterij worden 2 prachtige zitbanken aangeschaft welke geplaatst worden onder de overkapping bij veld 4.

Een van de opdrachten was om a.d.h.v het verhaal van de oude zeerot Pris Piraat, op zijn geheel eigen wijze verteld door niemand minder dan Priscal himself met op de achtergrond een schitterend decor ontworpen door Harm Hems, vragen te beantwoorden over dit verhaal. Voor degene die het gemist hebben, is het gehele verhaal bijgevoegd. Evenals een aantal foto’s om een impressie van de avond te krijgen.
 

De laatste klus voor de oude zeerot Pris Piraat.

 

Ik voel dat de jaren beginnen te tellen, vroeger was ik de man in het zeerovers hol Moreland.

Toen had het Wilhelminakanaal nog een rechtstreekse verbinding met de Noordzee.

Overal waar ik kwam huiverden de mensen. Samen met mijn knecht sluwe Cees de Zwaan, welke is vernoemd naar de pub in het zeerovers hol Moreland, moorden we om ons heen.

We kwamen op plekken waar het goud en zilver voor het oprapen lag. We dronken rum als water en de vrouwen lagen aan onze voeten. Toch was er één die ik nooit heb kunnen bereiken, en daar heb ik nu op latere leeftijd nog altijd spijt van.

Het was in de tijd dat een bevriend kapitein Ortega genaamd, met wie ik destijds jaagde op de Moren, mij er over vertelde. Vrouwelijk schoon zo mooi dat ik op mijn zeebenen zou wankelen. In eerste instantie wuifde ik zijn verhaal weg, En geloofde ik in niks.

 

Maar later zou blijken; “Dat het verhaal van kapitein Ortega best 'ns waar kon zijn”. Wat was ze mooi, en ze liet me inderdaad wankelen op mijn zeebenen knappe zeemeermin Christelia. Zij was voor mij echter onbereikbaar. In het begin voelde zij veel voor mij, maar ik had het te druk met roven op zee.

Met mijn schip de Nachtengaal trok ik over de Groene Woudse wateren. Zeemeermin Christelia zat gevangen in het slot van de Heikneuters, een raar volk dat zich al heel lang had afgezonderd van de rest van de wereld. Het slot van de heikneuters leek een onneembare vesting, wat ik ook probeerde met mijn piraten, ik kreeg geen toegang. Haaien, walvissen, octupussen en zeewier hinderde mij op mijn weg naar het slot. Ik kende Christelia nog van vroeger. Zij stond achter de bar in de pub van Moreland en had lang goudkleurig haar. Ondanks mijn meedogenloosheid als piraat smolt ik voor haar.

 

Ik zou haar meenemen op mijn schip de Moriaan en haar parelwitte stranden laten zien. En ze kreeg alles wat ze van mij verlangde. Toen ik haar leerde kennen had ik nog geen houten poot, maar die heb ik gekregen toen ik op zee een slag uitvocht met de piraten van de Pullen, een eilandengroep tussen Moreland en het eiland Olliedonk. Het typische van Olliedonk, met hen kan ik lezen en schrijven, allemaal blije koppen en altijd positief. Aan vechten deden zij niet enkel aan zuipen. Twee keer per jaar werd ik door hen uitgenodigd. Met carnaval dan hoefde ik mezelf gelukkig niet te verkleden. En met de kermis dan kwam ik terug op mijn schip met vele taarten die ik gewonnen had tijdens de loterij op kasteel de Merode.

Ik dwaal af, terug naar de kern. Nog een keer zou ik het bed delen met zeemeermin Christelia. Net zoals we dat vroeger deden, toen ze nog gewoon accepteerde dat ik ladderzat werd van de rum en scheten liet in de kajuit. Hoe kon ik haar verleiden, mijn papegaai Adje wist het wel. 
 

Ergens op Moreland lag de gouden sleutel die de deur zou openen tot alles wat een zeemeermin zich zou willen wensen. Alleen hoe kom ik bij deze gouden sleutel. Op de hoek van het eiland Moreland stond een kleine geheimzinnige hut, daar woonde een kluizenaar Paulus. Hij kwam oorspronkelijk uit het Kruikenrijk, maar was jaren geleden terecht

gekomen op Moreland en daar blijven hangen. Hij zou de oplossing hebben voor mijn probleem, want lang heb ik niet meer en toch wil ik nog een keer kroelen met zeemeermin Christelia. Met mijn papegaai Adje en mijn zwaard hinkte ik met mijn houten poot richting de hut van kluizenaar Paulus. Eerst een stevige slok rum en daarna bonkte ik op de deur van zijn hut. Kluizenaar Paulus bleef rustig toen ik binnenstormde in zijn hut. "Jij oude zeerot, Rum, moorden en achter de vrouwen aan dat is wat je doet”. zij hij tegen mij.

Waar een zeemeermin behoefte aan heeft is warm water en massagedouchekoppen. Dan komen haar vinnen tot rust, en wordt zij ook gewillig. Dan is daar het moment dat je haar het bed in kunt lokken en als een echte piraat kunt beminnen. Ik de Miel gebeld, Ik zei; “Hier met Pris Piraat, ik heb een groot probleem, kun je vandaag nog een badkamer plaatsen op het kasteel van Moreland met de geur van de zee en massagedouchekoppen”?

“Ik stuur Pietje van Oirschot wel” zei de Miel. Binnen enkel uren stond er alles. Ondertussen was Christelia al onderweg naar mijn schip. Dat lag voor anker in de baai van de Beerzen.

Mijn moren vielen voor de mooie zeemeermin op de knieën, Cristellia raakte verward en werd verlegen. Helemaal toen ik de vernieuwde badkamer liet zien. ze voelde zich als een zeemeermin in het water. Ze klom op mijn houten poot omhoog en uiteindelijk was het allemaal weer zoals voorheen. Alleen er was een maar, zij bleef jong en atletisch en ik met mijn houten poot en bejaarde leeftijd van 78 jaar 9 maanden en 3 dagen liet na de daad het leven. 
Dus mijn laatste woorden zijn: Al ben je nog zo'n ruige piraat, als je niet weet waar het bij een zeemeermin om gaat, kom je altijd te laat.

 

Pris Piraat, de oude zeerot

 
www.oirschot-vooruit.nl
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Mei 2020

19 mei 2020
Het Coronavirus drukt nog steeds zijn stempel op ons dagelijks leven. Gelukkig zijn er diverse maatregelen aangepast en zijn we gestart… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen loopt tegen zijn einde. Op de achtergrond worden de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al weer getroffen.… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit heeft kennisgenomen van de versoepeling van de maatregelen van de regering aangaande het Coronavirus en geeft hier op… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven