Nieuws

 

derbywinst voor oirschot vooruit tegen beerse boys

20 oktober 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Oirschot Vooruit - Beerse Boys 2-0

De eerste derby van het seizoen voor Oirschot Vooruit. De weergoden zagen het belang in van zo’n belangrijke wedstrijd, zodat zij spontaan de kranen dichtdraaiden in het voordeel van de spelers en de supporters die goed waren vertegenwoordigd.
De eerste twintig minuten stonden in het teken van aftasten en over en weer wat speldenprikken uitdelen. De wedstrijd ging gelijk op.

In de 26e minuut diende de eerste obstructie zich aan waarvoor Pepijn van Spreuwel van de Beerse Boys de 1e gele kaart incasseerde.
Kort daarna een reële scoringskans voor de Beerse Boys maar deze bal werd door de attente keeper Niels Stockman met de voet gepareerd.
Een paar minuten later werd Pepijn van Spreuwel wegens een blessure vervangen door Lars van de Sande.

Er kwam wat meer schwung in de wedstrijd. Dit leidde uiteraard tot meer situaties waarbij spelers het niet helemaal eens waren met de beslissingen van de overigens goed leidende scheidsrechter Stefan van Westing.
Aan de kant van Oirschot Vooruit leidde dit commentaar tot een gele kaart voor Koos Gloudemans. Het laatste kwartier van de 1e helft lag het overwicht duidelijk bij de thuisploeg. E
en aardig schot op goal van de goed spelende Koen Versteden was de voorbode van toenemende druk van Oirschot Vooruit.
Meerdere kansen op een voorsprong van de thuisploeg deden zich voor maar telkens nog zonder resultaat.
In de 37e minuut een mooie voorzet vanaf de flanken die door de opkomende Sjoerd van Straten met een mooie kopbal in het net werd gekopt.
De goedlachse grensrechter van de Beerse Boys zag hier echter een buitenspelsituatie in wat door de scheids werd overgenomen.

Een goal van Oirschot Vooruit kon uiteindelijk niet uitblijven. Door mooi overspel over verschillende schijven kwam de bal uiteindelijk bij Fons Meeuwis die de bal voor de goal bracht en netjes door Koen Versteden werd binnen geschoten, 1-0 tevens de ruststand.

De 2e helft beloofde een spectaculaire wedstrijd te gaan worden omdat de Beerse Boys zeker niet met lege handen naar huis wilde gaan.
Door de druk die de gasten zichzelf oplegden, liep Lars van de Sande de 1e gele kaart op van de tweede helft na een overtreding op Max van Kollenburg.
Laatstgenoemde was met zijn uitstekende spel veelal een doorn in het oog van de Beerse Boys.
De frustratie bij de tegenpartij liep alsmaar op wat resulteerde in een terechte rode kaart voor Stijn van Heerbeek na een overtreding op Joris Swaanen.

De thuisploeg nam wel degelijk het heft in handen en de ene na de andere aanval op de goal werd door de keeper van de Beerse Boys, Rob Wilborts, tegengehouden.
Door uitstekend keeperswerk voorkwam hij een veel grotere achterstand. Ook was de lat een keer de redding voor Beerse Boys na een pegel van Bram Meeuwis van afstand.
Echter in de 86e minuut moest hij zich alsnog overgeven aan de druk van Oirschot Vooruit en kwamen de groen-witten door een goal van Joris Swaanen op een 2-0 voorsprong.

Met nog een paar minuten spelen werd Daan Hagemeier vervangen door A-junior en debutant Bram van Straten.
Gezien het overwicht van ons vaandelteam kunnen we spreken van een verdiende overwinning waarbij Oirschot Vooruit zich na vijf wedstrijden en drie overwinningen op rij op de vijfde plaats van de ranglijst heeft geposteerd.

Opstelling OV:
Niels Stockman, Koen van Heerebeek, Koos Gloudemans, Job van Gestel, Sjoerd van Straten, Bram Meeuwis, Max van Kollenburg, Joris Swaanen, Fons Meeuwis, Daan Hagemeier (88. Bram van Straten) en Koen Versteden
 


 

Nieuwsbrief April 2020

09 april 2020
Het Coronavirus heeft de wereld in de ban en heeft gevolgen voor iedereen. Ook voor Nederland. Hopelijk zijn jullie allemaal nog gezond… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Het zat er al een beetje aan te komen maar de kogel is dan door de kerk: de competities van het amateurvoetbal worden niet hervat. Er… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Voetbaljournaal.com heeft onze voorzitter geïnterviewd. Wie is hij? Wat doet hij? Hoe ziet hij de huidige situatie? Wat gebeurt er… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
In tegenstelling tot wat in de media wordt geschreven, is nog steeds niet duidelijk of de competitie wel of niet, en in welke vorm… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-11-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven