Nieuws

 

ov1 begint met nederlaag aan competitie

22 september 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Mierlo Hout - Oirschot Vooruit 2-1

Vandaag de eerste wedstrijd van Oirschot Vooruit van het seizoen 2019-2020 in de 2e klasse F. Deze klasse is ongetwijfeld een van de mooiste uit de regio. Veel derby's en wie vooraf als voornaamste titelkandidaat bestempeld wordt is moeilijk in te schatten. Afgelopen seizoen waren EFC en Someren de ploegen die meestreden om de bovenste plaatsen. RKVVO plaatste zich voor de nacompetitie en was hierin te sterk voor Oirschot Vooruit. Ook is niet te voorspellen wie zal gaan strijden tegen degradatie. Mierlo Hout is voor Oirschot Vooruit een onbekende tegenstander. Wat we wel weten is dat deze club afgelopen seizoen in deze klasse op een keurige 5e plek is geëindigd. Daarmee hielden ze o.a. nog RKVVO onder zich. Op voorhand een geduchte tegenstander dus.

Oirschot Vooruit kon vandaag om uiteenlopende redenen niet beschikken over maar liefst 5 spelers. Hierdoor begon Oirschot met Timo van de Loo in het doel en jeugdspeler Tim Neggers in de spits. Koos Gloudemans stond weer op het middenveld en Dorus Kemps links achter. Scheidsrechter was dhr Nick Ooms die kan terugkijken op een prima wedstrijd, die verder heel sportief verliep. Gezien de vele mutaties was het logisch dat Oirschot Vooruit behoudend aan de wedstrijd begon. Bram Meeuwis en Koos Gloudemans speelden ver naar achter en alleen Joris Swaanen bleef kort bij de aanvallers. Dat pakte ook goed uit. Mierlo kreeg een paar kansjes maar dat stelde niet veel voor.

In de 18e minuut geeft Fons Meeuwis een voorzet die door een speler van Mierlo in eigen doel gewerkt werd. Na een half uur voerde Mierlo de druk op en kreeg het vooral via hoge ballen een aantal goede mogelijkheden. Gelukkig voor Oirschot Vooruit gingen de ballen naast of werden een prooi voor Timo van de Loo. Ruststand derhalve 0-1.

De tweede helft was maar amper begonnen of Oirschot Vooruit krijgt via Tim Neggers twee grote kansen. Helaas kwam hier geen doelpunt uit. In de 55e minuut probeerde uitblinker Mezziani het maar eens een keer van afstand en met succes, 1-1.
Even later komt Tim Neggers vrij voor de keeper maar die plukte net op tijd de bal van zijn voet. Aan de andere kant een geweldige redding van Timo van de Loo op een schot van dichtbij. Mierlo Hout voerde de druk nog maar eens op en in de 70e minuut scoort spits Jasper Lalisang de 2-1.

Oirschot Vooruit heeft vanaf dat moment weinig in te brengen tegen het prima spel van Mierlo Hout. Na een schot op de paal van Mierlo Hout probeert Oirschot Vooruit toch iets meer uit de schulp te komen. Fons Meeuwis en de ingevallen Koen Versteden krijgen beide nog een prima kans. Een vrije trap van Joris Swaanen levert helaas ook niets op.

Oirschot Vooruit verliest terecht maar had gezien de prima kansen zomaar een puntje kunnen stelen in Mierlo. Volgende week eindelijk weer een thuiswedstrijd. Dan komen de mannen uit "Oers" op bezoek, die vandaag met maar liefst 6-1 wonnen van Hilvaria.

Opstelling Oirschot Vooruit:
Timo vd Loo; Koen van Heerebeek (60. Rick Meeuwis); Sjoerd van Straten; Job van Gestel; Dorus Kemps; Koos Gloudemans; Bram Meeuwis; Joris Swaanen; Fons Meeuwis; Tim Neggers; Max Vervoort (70. Koen Versteden)


 
www.oirschot-vooruit.nl
Michael Eijgelsheim fluit eerder dan verwacht in Keuken Kampioen Divisie: 'Dit nemen ze me niet af' Michael Eijgelsheim:… Meer >
 

Nieuwsbrief Februari 2020

18 februari 2020
In deze nieuwsbrief vragen wij jullie aandacht onder andere voor de Jumbo Voetbaldagen en de afsluiting van de weg Moorland op zaterdag… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Voor wie de toekomstige Oranje Leeuwinnen wil bewonderen hebben we goed nieuws. Op maandag 24 en dinsdag 25 februari trainen de MO-17… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit – SV Braakhuizen 3-1 Oirschot Vooruit speelde vandaag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Braakhuizen. Bij… Meer >
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-11-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
31-08-2019 Meer >
 
 
Terug naar boven