Nieuws

 

In Memoriam Willie van Tiel

21 juli 2019
www.oirschot-vooruit.nl

 

Vandaag kregen wij het droevige bericht dat op 80 jarige leeftijd Willie van Tiel is overleden.

Willie is 62 jaar lid van Oirschot Vooruit. Hij komt uit een echte voetbalfamilie.
Zelf speelde hij vele jaren in de selectie bij Oirschot Vooruit. Hij stond in de achterhoede, meestal als laatste man in het tweede elftal, maar ook in het eerste.

Willie was een fijne voetballer. Ook een sportieve voetballer. Hij lag nooit overhoop met trainer, scheidsrechter of tegenstander.

Hij kwam gewoon om zijn hobby uit te oefenen.


Na zijn actieve carriere in de selectie kwam hij te voetballen in "ut 8ste" een team van Oirschot Vooruit dat bestond uit een club vrienden van goede voetballers maar ook mindere goden.

Een elftal dat bekend stond in heel de Kempen. Een team dat vooral ging voor de derde helft en bekendheid kreeg door hun komische ingevingen in en vooral na de wedstrijden.
Ze haalden daarmee zelfs een pagina grote kleurenfoto in het bekende weekblad Voetbal International.
 

Willie bleef Oirschot Vooruit trouw. Zeker vanaf het moment dat zijn kleinzonen, de tweeling Bram en Fons, furore maakten in het eerste elftal van Oirschot Vooruit.
Hij genoot wekelijks van hun spel en was apetrots toen het eerste elftal van Oirschot Vooruit een paar jaar geleden kampioen werd en promoveerde naar de eerste klasse.
Hun jongere broer Pim speelt ook in de selectie van Oirschot Vooruit en zijn jongste kleinzoon en naamgenoot Willem van Tiel doet het verdienstelijk als jeugdspeler in de A1 selectie.

Willie was dan ook dikwijls te vinden op Moorland. Bovendien maakt hij ook nog een tijd deel uit van de kluscommissie.
Op feestjes kwamen we elkaar regelmatig tegen en werd er gebuurt over de groen-witten. Over oud trainers, oud spelers en de huidige situatie bij Oirschot Vooruit.


Helaas kreeg Willie enkele jaren terug de ongeneeslijke ziekte Alzheimer. Hierdoor werd zijn wereld een stuk kleiner.
Daarom juist had hij het graag over vroegere tijden. Daar wist hij veel van en daar kon hij dus ook over meepraten.

De laatste maanden kwamen er ook nog de lichamelijke ongemakken bij en ging zijn gezondheid snel achteruit.
Afgelopen vrijdag is hij thuis in het bijzijn van zijn gezin overleden.


Wij verliezen een echte Oirschot Vooruit man. We zullen Willie blijven herinneren als een bescheiden en sociale man, die geen behoefte had om op de voorgrond te staan.
We herinneren hem als iemand die door iedereen gewaardeerd werd, zowel in de sport als in zijn werk. Gewoon om wie hij was.
 

Namens het bestuur en leden van Oirschot Vooruit wens ik zijn vrouw Emmie, zijn kinderen Erik, Anneke, Mieke en hun partners heel veel sterkte met het verlies van haar man en hun pap.

Ook de kleinkinderen sterkte met het overlijden van opa.


Namens bestuur en leden van O.V.

 

Jac van der Hamsvoort

 

De afscheidsdienst is woensdag a.s. 24 juli om 11.00 uur in de Parochiekerk in Oirschot 

Start trainingen

11 augustus 2019
Beste voetballers, Het nieuwe voetbalseizoen staat weer voor de deur en de werkzaamheden aan onze nieuwe kantine en kleedlokalen… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Op maandag 19 augustus gaan de kinderen weer beginnen aan het nieuwe schooljaar. Na een lange vakantie is dat natuurlijk weer… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk dat wij als vereniging deel mogen nemen aan de Rabo ClubSupport. Dit is een initiatief van de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Jan Willem van Doesburg, die per 1 augustus 2019 zou starten bij Oirschot Vooruit als Hoofd Jeugdopleiding JO12 t/m JO19 en trainer… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2019 Meer >
 
29-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven