Nieuws

 

5-3 winst in derby tegen Best Vooruit

28 april 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Onder beduidend betere weersomstandigheden dan enkele weken geleden werd vandaag het restant van de derby tussen Oirschot Vooruit en Best Vooruit uit gevoetbald.
Daarom werd er gestart in de 21e minuut en was het al na 1 minuut spelen 1-0 voor de groen-witten. Max van Kollenburg stond op de juiste plek om van dichtbij hard en hoog binnen te schieten.

Een mooie start voor het team van Piet Drijvers, dat vandaag met Gijs Sebregts in de spits als vervanger van lichtgeblesseerde Dorus van de Wal aan de wedstrijd begon.
Al weken op jacht naar een overwinning maar telkens ging het mis. Oirschot Vooruit is daardoor afgezakt op de ranglijst naar plek 13.
Dat zou betekenen dat er nacompetitie gespeeld moet gaan worden voor klasse behoud.

De mannen hadden zich voorgenomen om vol voor een van de laatste kansen van dit seizoen te gaan en begonnen scherp en fel aan de wedstrijd.
Toch was het Best Vooruit dat na de openingstreffer van Max van Kollenburg de betere partij was in de 1e helft van de wedstrijd.
Misschien daarom wat tegen de verhouding in kwam Oirschot Vooruit in de 43e minuut op een comfortabele 2-0 voorsprong via Gijs Sebregts.
Een mooie aanval over diverse schijven werd door hem vakkundig afgerond.

De opluchting bij de spelers en de ruim aanwezige supporters was groot. Echter het was van korte duur.
Binnen 1 minuut scoorde Robin Buiks namens Best Vooruit de aansluitingstreffer met het hoofd, na niet scherp dekken door de verdediging van Oirschot Vooruit.
Stand 2-1, tevens de ruststand.

Na rust begon Oirschot Vooruit wederom feller en scherper aan de 2e helft en was het een mooie voorzet van Max van Kollenburg in de 46e minuut die Fons Meeuwis de gelegenheid gaf om de 3-1 binnen te knallen.
De marge was weer hersteld tot 2 doelpunten, maar ook dit keer weer van korte duur! Wederom Robin Buiks was de scherpschutter aan Bestse zijde en hij zorgde in de 50e minuut voor de 3-2.

In de 70e minuut werd aanvoerder Joris Swaanen met liesklachten vervangen door Sjoerd van de Wal. Hierdoor werd het team op enkele posities aangepast.
Het was wederom Gijs Sebregts, die het vanmiddag prima deed als stand-in spits, die in de 71e minuut het net wist te vinden en voor de 4-2 zorgde.
De wedstrijd leek gespeeld maar dat weet je dit seizoen maar nooit bij Oirschot Vooruit!

Toen ook Fons Meeuwis zijn 2e doelpunt van de middag scoorde na een blunder in de verdediging van Best Vooruit was het verschil echter definitief gemaakt, 5-2.
Toch wisten de bezoekers de stand in de 80e minuut nog iets draaglijker te maken door de 5-3 te scoren via Stijn Beekx.

Al met al toch een verdiende overwinning voor een hardwerkend Oirschot Vooruit dat met deze 3 punten een plaatsje opschuift op de ranglijst.
Nog 3 wedstrijden te gaan om handhaving in de 1e klasse te bewerkstelligen. Dat moet vertrouwen geven voor de komende weken, succes mannen en proficiat!

Volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen koploper Juliana ’31 in Malden op zondag 12 mei a.s.


 
www.oirschot-vooruit.nl
De jeugd afdeling van Oirschot Vooruit heeft met ingang van september de vacatures opgevuld van HJO en trainer JO19, die waren ontstaan… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
We zijn als vereniging erg blij dat we de volgende bedrijven als nieuwe bordsponsor mogen verwelkomen: Arie Smetsers Tegelwerken, van… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk dat wij als vereniging deel mogen nemen aan de Rabo ClubSupport. Dit is een initiatief van de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste leden,   Wij willen jullie er graag op attenderen dat de contributie voor het lopende seizoen binnenkort geïncasseerd… Meer >
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
31-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2019 Meer >
 
29-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven