Nieuws

 

geen punten voor OV1 tegen FC TIlburg

07 april 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Onder zomerse omstandigheden heeft Oirschot Vooruit opnieuw een nederlaag moeten slikken, dit keer in Tilburg tegen de plaatselijke FC.
Vorige week was de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander geëindigd in 0-0 maar dit keer trokken de groen-witten aan het kortste eind.

Trainer Piet Drijvers probeerde het vandaag met Joris Swaanen in de spits en met Dorus van de Wal en Fons Meeuwis op de flanken.
Max van Kollenburg zakte hierdoor een linie terug als meest aanvallende middenvelder. Deze variant werd echter nog gedurende de 1e helft teruggedraaid.

Het was FC Tilburg dat het meest fel aan de wedstrijd begon en al in de 6e minuut een grote kans kreeg. De kopbal werd door Menno Kuulkers en de lat verwerkt tot corner.
Een paar minuten later was het knullig balverlies in de Oirschotse verdediging wat het eerste doelpunt voor de thuisploeg inleidde.
Het schot vanaf de 16 meter werd via enkele spelers van richting veranderd en viel met wat geluk binnen, 1-0 dus.

FC Tilburg, wat ook vecht tegen degradatie, was in deze fase de betere ploeg en had nog diverse kansen op het uitbouwen van de score.
De lat bracht echter tot 2x toe redding voor Oirschot Vooruit.
In de 28e minuut mag een van de Tilburgse middenvelders een crosspass versturen die door de linkerspits wordt ontvangen.
Hij kapt eenvoudig zijn directe tegenstander uit en schiet de bal laag in de lange hoek, onhoudbaar voor keeper Menno Kuulkers, 2-0.

Het eerste wapenfeit van Oirschot Vooruit komt pas in de 36e minuut via een schot van Joris Swaanen, echter de Tilburgse goalie is alert en keert de bal.
Kort daarna een mooie aanval over rechts waarbij de voorzet van Max van Kollenburg net voorlangs wordt gekopt door Joris Swaanen.
Weer enkele minuten later in de 42e minuut verstuurt Koos Gloudemans een diepe bal op Fons Meeuwis, die kapt zijn tegenstander uit en schiet vanaf de 16 meter hard en droog in de linker benedenhoek, 2-1 tevens de ruststand.
Eindelijk is de aansluiting daar!

Na de theepauze komt Oirschot Vooruit in het eerste kwartier beter voor de dag en is het enkele keren gevaarlijk via de snelheid van Fons Meeuwis.
Hij wordt diverse keren onderuit gehaald wat tot enkele gele kaarten leidt aan Tilburgse zijde. De toegekende vrije trappen leveren helaas geen echte kansen op.
De grootste kans is voor Dorus van de Wal in de 55e minuut die op aangeven van Fons Meeuwis een vrije kop kans krijgt. Helaas gaat de bal langs het doel i.p.v. binnen de palen.
Dit was dé kans op de gelijkmaker voor Oirschot Vooruit.

Juist in deze fase ontbreekt het de groen-witten aan wat geluk en scherpte en dan valt het doelpunt meestal aan de andere kant, zo ook vanmiddag.
Een goed uitgespeelde counter wordt in de 76e minuut afgemaakt door Tilburg en zo komt de stand van 3-1 op het scorebord.

Trainer Piet Drijvers wisselt nog 2 spelers, Koen van Heerebeek wordt vervangen door Gijs Sebregts en Dorus van de Wal wordt vervangen door Sjoerd van de Wal.
Helaas levert dit geen kansen laat staan doelpunten meer op.

Een terechte 3-1 nederlaag tegen een feller FC Tilburg. Oirschot Vooruit zit duidelijk in een vormcrisis, hopelijk keert het tij nog op tijd zodat de dreigende nacompetitie kan worden voorkomen.
Volgende week weer een nieuwe kans tegen TOP Oss op ons eigen sportpark Jumbo Moorland.
Hopelijk zit het dan een keer mee en blijven de punten in Oirschot, succes mannen!


 
Beste senioren leden. Hierbij de teamsamenstellingen senioren Oirschot Vooruit voor het seizoen 2020-2021.  Omdat er bij de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste mensen,   Hierbij de indelingen van de jeugdelftallen voor het komende seizoen 2020-2021. We hebben geprobeerd op… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Het bestuur heeft ervoor gekozen om ons logo een frisse ‘opknapbeurt’ te geven. Er is gekozen voor een compact logo omdat dit… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwe bankjes

04 juni 2020
Het heeft als gevolg van de Corona-maatregelen een tijdje op zich laten wachten maar uiteindelijk staan de banken op hun plek. Met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven