Nieuws

 

eindelijk 3 punten voor oirschot vooruit

17 maart 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Degene die zou winnen kwam voorlopig even uit de gevarenzone. Uiteindelijk was Oirschot Vooruit de gelukkigste.

Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten. Voor de rust was Brabantia heer en meester en kreeg het vele unieke mogelijkheden. Na de rust was Oirschot Vooruit ineens heel effectief. Het besliste in de laatste minuut deze spannende match.

Oirschot Vooruit begon voortvarend. Al in de vierde minuut liet Fons Meeuwis een voorzet langs de buitenkant van zijn schoen schuiven, maar de keeper van Brabantia tikte de bal nog corner.
Daarna was het voorlopig Brabantia dat de klok sloeg. In de 8e minuut een vrije trap die hard op doel kwam. Dank zij een voet van een speler van Brabantia ging deze net over.
Twee minuten later opnieuw een kans voor de ploeg uit Eindhoven. Nu gered. Weer twee minuten later een voorzet van links. De spits kopt keihard op doel maar net over.

Een paar minuten later was het wel raak. Vrije trap die via Luuk Roos in het doel verdween, 1-0. Hierna ging het spel op en neer met Brabantia de beste kansen. In de 25e minuut een corner voor de Eindhovenaren.
De lage bal werd hard ingeschoten maar prima uit de hoek geplukt door keeper Menno Kuulkers. In dezelfde minuut opnieuw een uitval van Brabantia. Een snelle combinatie bracht een speler van hun in een goede positie.
Hij gaf een lob over de keeper van Oirschot Vooruit maar de bal kwam tegen de paal i.p.v. in het doel. Een mazzeltje voor de groen-witten.

Oirschot Vooruit deed wel wat terug en kreeg in een kort tijdsbestek twee kansjes, maar daar bleef het bij. De prima leidende scheidsrechter Marijn Pijnenburg die zoveel mogelijk door liet spelen, floot voor de rust met een stand van 1-0.

Trainer Piet Drijvers had de groen-witten tijdens de thee toegesproken en bracht bovendien Harm Ketelaars, die diverse weken niet gespeeld had wegens schorsing en blessures, in het veld.
Door zijn komst kwam er meer balans wat leidde tot overwicht op het middenveld. In de 47e minuut gaf Fons Meeuwis een bal op Max van Kollenburg die met een lob van buiten het strafschopgebied perfect binnenviel, 1-1.
Oirschot Vooruit zag weer kans en in de 50e minuut werd dat ook al uitbetaald. Een vrije trap kwam terecht bij Joris Swaanen, hij bedacht zich niet en van buiten het strafschopgebied joeg hij de bal binnen voor de 1-2. Een schitterende goal.

Hierna gebeurde er vrij weinig. Brabantia ging wisselen en moest daarna ook nog hun aanvoerder met een blessure gaan vervangen.
Vlak voor het einde moest nog een speler van Brabantia wegens een blessure van het veld na een ongelukkig kopduel.
In blessuretijd kwam er nog een unieke mogelijkheid voor Brabantia toen hun buitenspeler na een voorzet de bal ongehinderd op zijn pantoffel nam en de gelijkmaker dacht te scoren. Maar opnieuw redde Menno Kuulkers subliem met zijn voet.

Hieruit ging Oirschot Vooruit nogmaals in de aanval en Max van Kollenburg gaf een prima voorzet op de vrijstaande Joris Swaanen die rustig vanaf vijf meter de bal binnenschoof, 1-3.
Drie zeer belangrijke punten voor de groen-witten. Gezien de 1e helft niet echt verdiend maar uiteindelijk toch met inzet en goed voetbal in de 2e helft binnen gehaald.

Zondag aanstaande is er weer een thuiswedstrijd en wel tegen Rhode uit St. Oedenrode.


 
www.oirschot-vooruit.nl
  Op zondag 5 januari 2020 kunnen alle senioren, veteranen, 50+, de A/B jeugdspelers, (jeugd)leiders, trainers en ouders… Meer >
 

15 november 2019
Beste ouder/verzorger, Twee maanden geleden hebben we gevraagd of er iemand dit seizoen de jongens van de JO19-2 zou willen trainen… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van afgelopen dinsdag is Kees Swaanen na negen jaar afgetreden als voorzitter. Voor zijn… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
In een spannende en leuke wedstrijd heeft Oirschot Vooruit zich tekort gedaan door de drie punten niet mee naar huis te nemen. De… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
31-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven