Nieuws

 

1-1 gelijkspel tegen prinses irene

10 februari 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het tragisch overlijden van clubman in hart en nieren Henk Berben.
Ongekend wat deze man voor de club heeft gedaan. Op de site van Oirschot Vooruit kunt u hier alles over lezen.
Wetende dat Henk het niet anders gewild had begon daarna de wedstrijd.

Dat de sportieve belangen voor beide clubs groot waren, was duidelijk. Prinses Irene staat op de voorlaatste plek met 6 punten, Oirschot Vooruit staat op plek 10 met 14 punten en daarmee maar net boven een plek in de nacompetitie.
Opmerkelijk gegeven was tevens dat de trainer van Prinses Irene, William van der Steen per direct gestopt is. Zijn taken worden overgenomen door Ronny Everaerts o.a. oud trainer van Wilhelmina Boys.

Bij Oirschot Vooruit moest Bram Meeuwis toekijken vanwege een schorsing, daar stond tegenover de terugkeer van Harm Ketelaars.
Het werd een boeiende wedstrijd waarbij het spel lekker fel was en de prima leidende scheidsrechter Bezemer ingreep als het echt nodig was.
Oirschot Vooruit startte goed en kreeg na 3 minuten een grote kans via Daan Hagemeier. Helaas leverde dit niets op.
Na 7 minuten een corner voor Prinses Irene. De bal werd bij de eerste paal ingekopt. Op de doellijn stond Max van Kollenburg die in een reflex de bal met de arm tegenhield.
De scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop én rood geven.
De strafschop werd feilloos benut door Wibe van Rooij, 0-1.
Hiermee stond de wedstrijd direct op zijn kop.

Prinses Irene nam vanaf dat moment het initiatief. Hoewel Oirschot via Job van Gestel uit een corner nog dicht bij de 1-1 was kreeg Prinses Irene de grootste kansen.
Een kopbal ging net naast en Menno Kuulkers ranselde een schot uit de hoek. Ruststand derhalve 0-1 en daarover mocht Oirschot Vooruit niet mopperen.

In de rust 2 wissels bij Oirschot Vooruit. Dorus van de Wal en Harm Ketelaars werden wegens blessures vervangen door Sjoerd van de Wal en Max Vervoort.
Prinses Irene bleef wel de bovenliggende partij maar behoudens een kans in de 60e minuut was het niet echt gevaarlijk.
De laatste 10 minuten kwam Oirschot Vooruit iets meer opzetten, weliswaar zonder echte kansen te creëren. Echter 8 minuten voor het einde kreeg het een hoekschop.
In de scrimmage die hieruit volgde kon Job van Gestel de bal met zijn hoofd over de doellijn werken, 1-1.
De resterende tijd bleef spannend. Zo claimde Prinses Irene een penalty en knalde Fons Meeuwis nog op de vuisten van de keeper.
Het bleef echter 1-1 en Oirschot Vooruit was daarmee het meest gelukkig.

Opvallend detail is dat verdediger Job van Gestel voor de tweede week op rij in de slotminuten scoort. Job was daarmee uiteraard zeer in zijn nopjes. "Als je zo snel rood krijgt dan weet je dat het heel lastig gaat worden. Je hoopt dat het lang 0-1 blijft, dan hou je nog kansen. Ik raakte de bal half met mijn hoofd en zag de keeper op de grond liggen en de bal in doel gaan. Dat was een meevaller. Even later kun je nog een penalty tegen krijgen, maar gelukkig gebeurde dat niet en dus mogen we niet klagen".

Met deze uitslag zakt Prinses Irene naar de laatste plek en blijft Oirschot Vooruit op plek 10 staan. Volgende week uit naar de nummer 4, Leones uit Beneden Leeuwen.

Opstelling Oirschot Vooruit: Menno Kuulkers; Koen van Heerebeek; Koos Gloudemans; Job van Gestel; Alex van Overdijk; Harm Ketelaars (45. Sjoerd van de Wal); Max van Kollenburg; Joris Swaanen; Fons Meeuwis; Dorus van de Wal (45. Max Vervoort) en Daan Hagemeier


 
www.oirschot-vooruit.nl

1-0 verlies bij EFC

01 december 2019
De uitwedstrijd tegen EFC uit Eersel was een wedstrijd waar beide ploegen de intentie hadden om de punten bij de eigen ploeg te… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Kantine 5 december gesloten

30 november 2019
In verband met pakjesavond is de kantine donderdagavond 5 december gesloten. Teams die normaal op donderdagavond trainen kunnen, indien… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Vrijdagavond 22 november zat onze kantine weer bomvol (300 man). Aan de ondertussen befaamde quizavond deden maar liefst 25 teams mee.… Meer >
 

Nieuwsbrief November 2019

25 november 2019
Als bestuur van Oirschot Vooruit willen we graag alle betrokkenen bij onze vereniging op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen… Meer >
 
 
 
 
15-11-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
31-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven