Nieuws

 

verdiend 1-1 gelijkspel tegen nemelaer

03 februari 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Nemelaer – Oirschot Vooruit 1-1

NIET GROOTS, WEL SPANNEND!!!
Op het eerste oog leek de groene speelmat er voortreffelijk bij te liggen. In de praktijk zag je toch de raarste klutsballen en gleden de spelers makkelijk onderuit. Het zonnetje deed z'n best en het talrijke publiek verwachtte een mooie pot.
Mooi werd het niet, wel spannend. Met name de tweede helft.

In de eerste helft was het over en weer aanvallen en verdedigen waarbij beide partijen redelijk in evenwicht waren. Dat beide teams vol op de aanval gingen mag duidelijk blijken uit het aantal corners. De ene na de andere.
Het leverde niets op. In de afwerking en voortzetting was men slordig en te gehaast. De belangen waren groot. Dit vooral voor Oirschot Vooruit dat, na een voortvarende start van de competitie al weer weken op zoek was naar één of meer punten.
Er werd gespeeld met inzet en op het randje. En soms er over! Dat resulteerde in gele kaarten en zelfs een rode kaart.  Helaas over de gehele wedstrijd gezien te veel!

De scheidsrechter floot aanvankelijk goed maar was gaandeweg de wedstrijd niet altijd meer consequent. En dat spelers vervolgens mopperen en voor eigen rechter spelen dat moet er uit, hoewel het vanuit de emotie wel begrijpelijk is.
Oirschot Vooruit kreeg ’n kans via Dorus van de Wal en Nemelaer kreeg enkele kansen maar de ballen gingen naast of werden door keeper Menno Kuulkers van de lijn gehaald.

Terwijl de eerste supporters al naar binnen gingen om 'n pilsje te bestellen kreeg Bram Meeuwis op slag van rust een rode kaart voor een overtreding waar geel verwacht werd.
Hij had zeker de intentie om de bal te onderscheppen en de aanval te onderbreken maar raakte daarbij ongelukkig de tegenstander.
Dit zou de wedstrijd doen kantelen. Oirschot Vooruit voelde zich bestolen en Nemelaer rook haar kansen.
Ruststand 0-0.

In de tweede helft kreeg Nemelaer een aantal goede kansen. Waar uitblinker Menno Kuulkers nagenoeg alles pareerde moest hij toch één keer capituleren.
Gijs van Baast werd binnen de 16 aangespeeld en haalde uit met een harde schuiver in de linker benedenhoek, 1-0.
Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld, immers, het was 10 tegen 11.
Maar dat wat je dan vaker ziet gebeurde ook in Haaren. Oirschot Vooruit rechtte de rug en toog ten aanval. De 2-0 hing echter eerder in de lucht dan de 1-1.
Maar dan heb je dus een goede keeper nodig en een voortreffelijke teamspirit. Zonder iemand te kort te doen noem ik dan toch de namen van Job van Gestel, Joris Swaanen en vooral ook Fons Meeuwis, zij namen het voortouw.

Sjoerd van de Wal viel nog goed in voor Daan Hagemeier en Gijs Sebregts viel verdienstelijk in als vervangende spits voor Dorus van de Wal.
Nu was het Nemelaer wat vaak aan de noodrem moest trekken en daar was de scheidsrechter niet consequent met rood en/of geel!

Door alle tumult kwamen er vele minuten aan blessuretijd bij.
Na de zoveelste overtreding volgde een vrije trap van Joris Swaanen en hieruit schampte de bal het hoofd van Job van Gestel en belandde pardoes in de hoek, buiten bereik van de keeper. Stand 1-1 in de 93e minuut!
Menno Kuulkers deed nog maar een keer wat hij deze wedstrijd zo vaak deed: een bal subliem pareren.

Bij het laatste fluitsignaal gingen de armen van pure blijdschap hoog de lucht in.
Vele toeschouwers dachten, "was dit echt of heb ik gedroomd?".

Een verdiend puntje. Daaruit kan moed geput worden.
Met de inzet van de tweede helft zullen de nodige punten ongetwijfeld binnenstromen in de komende wedstrijden.
Te beginnen volgende week. Maar......het komt je niet aanwaaien, dus pas op!!

 


 

Start trainingen

11 augustus 2019
Beste voetballers, Het nieuwe voetbalseizoen staat weer voor de deur en de werkzaamheden aan onze nieuwe kantine en kleedlokalen… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Op maandag 19 augustus gaan de kinderen weer beginnen aan het nieuwe schooljaar. Na een lange vakantie is dat natuurlijk weer… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk dat wij als vereniging deel mogen nemen aan de Rabo ClubSupport. Dit is een initiatief van de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Jan Willem van Doesburg, die per 1 augustus 2019 zou starten bij Oirschot Vooruit als Hoofd Jeugdopleiding JO12 t/m JO19 en trainer… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2019 Meer >
 
29-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven