Nieuws

 

Interview Martien van Beljouw - 50 jaar lid OV

09 januari 2019
www.oirschot-vooruit.nl

Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit:
Mijn naam is Martien van Beljouw, 58 jaar oud, en ik ben getrouwd met Petra Verhagen. Wij hebben 2 kinderen, Roy en Margit en sinds ruim 3 jaar ook een prachtig kleinkind, Amelie. Zij is half Nederlands en half Japans.

Ik werk al ruim 36 jaar bij waterschap de Dommel en heb daar diverse functies vervuld en ben vanaf 1 januari jl strategisch adviseur geworden.


 

Hoe is het allemaal begonnen bij Oirschot-Vooruit,

50 jaar geleden kon je lid worden van OV zodra je 8 jaar was. Mijn ouders hadden helemaal niets met voetballen maar ik des te meer. In de buurt oefende ik dagelijks (thuis, in de wei bij Neggers in de Galgenbos of op d'n tip tegenover de familie van Woensel bij de Heras). Om te voorkomen dat ik in de buurt moest blijven oefenen, vroeg ik voor mijn 8ste verjaardag als cadeau het lidmaatschap van OV. Samen met mijn moeder ben ik me wezen aanmelden op de Drieterskuil bij Henk Berben.

Henk werd ook meteen mijn trainer. Hij trainde alle pupillen (8 t/m 10 jaar) gelijker tijd. Je kunt je voorstellen dat het druk was op het trainingsveld, zo met zijn allen bij elkaar.

 

50 jaar lid van Oirschot-Vooruit ,hoe zag je voetbalcarrière eruit en wat zijn je vrijwilligersfuncties geweest:

in de jeugd heb ik t/m de B jeugd alle selectie-elftallen doorlopen. Na de B jeugd ging ik naar de A2, waarin ik 2 jaar heb gevoetbald, met 2 kampioenschappen als resultaat.

Na de jeugd te hebben doorlopen stapte ik over naar het 4de, waarin ik ruim 10 jaar heb gespeeld. Daarna heb ik nog in diverse andere lagere teams gespeeld en ben als actieve speler ongeveer 6 jaar geleden gestopt.

Als vrijwilliger heb ik het verder geschopt. In 1990 ben ik begonnen als jeugdtrainer/leider. Dit heb ik ongeveer 25 jaar gedaan. In de tussenliggende periode ben ik lid en voorzitter van de jeugdcommissie, 6 jaar als bestuurslid portefeuille jeugdzaken geweest en heb o.a. mede de viering van het 75 jarig bestaan georganiseerd.

Na mijn actieve loopbaan ben ik leider geworden van een lager team. De laatste 6 jaar ben ik voorzitter van de commissie Normen & Waarden, lid van de jubileumcommissie en sinds ruim 3 jaar lid van de senioren technische commissie.

Vanaf het begin van dit seizoen ben ik lid van de veteranen. Daar maak ik me nuttig als scheidsrechter, penningmeester en tijdens de 3de helft.

 

Waarom ben je vrijwilliger geworden:

Ik vond dat ik iets terug moest doen voor alles wat ik zelf op jongere leeftijd ook gekregen heb en wilde me zelf maatschappelijk ontwikkelen door als vrijwilliger op diverse fronten actief te zijn.

Naast bestuurslid en voorzitter van meerdere commissies vond ik het ook belangrijk om te laten zien en merken dat niet alleen de selectie-elftallen maar ook de lagere elftallen belangrijk zijn. Ik heb er daarom voor gekozen om diverse jaren lagere jeugdteams te trainen.


Hoe kunnen we je omschrijven als vrijwilliger bij O.V. en wat zijn je goede en mindere eigenschappen:

Ik ben een verbinder en bouwer die probeert om de eenheid te bewaren.

Verder ben ik een doener met visie, die niet alleen constateert dat dingen anders moeten maar nadenkt wat er anders moet en zich ook inzet om dit te bereiken.

Een mindere eigenschap is dat ik de neiging heb om minder goed te luisteren naar tips van mensen die in mijn ogen passief zijn. En dat is natuurlijk niet altijd terecht. Hoewel ze passief zijn kunnen ze wel goede ideeën hebben.

 

Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en wat kan er verbeterend worden en wat zeker niet:

Dat we nog een echte dorpsclub zijn, waarbij naast “echte” Oirschottenaren ook andere leden van harte welkom zijn.

Het is wenselijk dat er een nieuwe generatie opstaat ( de 30- en 40-ers) die de organisatie en het besturen langzamerhand over gaat nemen van de oude garde. m.n. op functies die behoorlijk wat tijd en verantwoordelijkheid vragen is dit een probleem.

 

Benoem eens wat hoogtepunten en mindere punten bij O.V. voor jou:

Hoogtepunten: diverse kampioenschappen bij de jeugd, 2 keer kampioen bij de senioren, het feest bij het 75 jarig bestaan van OV, de kampioenschappen van ons 1ste elftal, de diverse uitstapjes (in binnen- en buitenland) met mijn eigen teams. De sfeer voor en na een wedstrijd.

Dieptepunten: de dood van medespeler Jos van de Schoot, het dodelijke ongeval van Paul van Gerven, buurtgenoot en vader van een zoon waarvan ik op dat moment leider/trainer was.

Het besluit, als voorzitter van de jeugd, om de A1 op te heffen en uit de competitie te nemen n.a.v. meerdere negatieve voorvallen

 

Hoe vind je het gaan met de seniorenafdeling bij Oirschot-Vooruit:

Ik ben over het algemeen tevreden, hoe het gaat bij de senioren, maar het kan altijd beter. Daaraan draag ik als lid van de STC mijn steentje bij. Belangrijk vind ik daarbij dat we goed in gesprek blijven met elkaar, respecteren wat de regels en afspraken zijn en van elkaar weten wat verwacht mag worden.

 

Verdere hobby`s:

Wandelen, natuur en heemkunde.

 

Vakantie:
Liefst vier ik een avontuurlijke vakantie, in een ver land wat nog niet door toeristen is platgelopen, waarbij ik de reis zelf regel. In het verleden hebben we diverse van dergelijke vakanties met ons gezin gevierd.

Maar ook een wandelvakantie of stedentrip vind ik leuk.

 

Eten/drinken:

Wat eten betreft heb ik niet echt iets wat er bovenuit steekt. Ik lust de meeste dingen wel. Behalve tomaten. M.b.t. alcoholische dranken heeft speciaal bier mijn voorkeur. Maar vaker drink ik een glas water, wat ook prima smaakt.

 

Trots op:

Mijn kinderen en over de fijne en gewaardeerde contacten die ik heb opgebouwd dankzij het voetballen

 

Lijfspreuk:

Geniet van de dingen die goed zijn gegaan, en leer van de zaken die beter kunnen. En roep niet alleen van de zijlijn hoe het anders moet, maar pak zelf aan.

 

Wat is verder nog je doelstelling met je vrijwilligerswerk bij O.V.:
Zolang ik er voldoening en waardering uit haal, als vrijwilliger aan de slag blijven.

 

Hoe zie je de toekomst bij Oirschot-Vooruit:
Op korte termijn nog goed, maar we moeten niet op onze lauweren gaan rusten nu het op voetbalgebied goed gaat. We moeten hard blijven werken en o.a. zorgen voor goed kader en visie, willen we dit niveau vasthouden.

Wat wil je verder nog kwijt:
Mij heeft het doen van vrijwilligerswerk veel opgeleverd. En dan bedoel ik niet financieel. Maar wel als mens. Omgaan met kinderen en hun ouders, leuke activiteiten organiseren en bestuurlijke ervaring. Je investeert niet alleen in de vereniging maar ook in jezelf. 
www.oirschot-vooruit.nl

Resultaat Grote Clubaktie

19 oktober 2019
Hierbij willen wij ALLE spelers en ouders bedanken voor het verkopen van clubloten dit jaar van de Grote Clubaktie! Met de opbrengst… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
A.s. zondag 20 oktober is het zover! De derby Oirschot Vooruit - Beerse Boys staat dan sinds lange tijd weer op het… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit speelde een voortreffelijke wedstrijd onder een heerlijk najaars-zonnetje. Het trad aan met diverse invallers. Zo… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
We zijn als vereniging erg blij dat we de volgende bedrijven als nieuwe bordsponsor mogen verwelkomen: van Gerwen Installatie bv,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
31-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2019 Meer >
 
29-04-2019 Meer >
 
 
 
 
Terug naar boven